Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

He, przejrzałem ten wątek. I naszła mnie taka refleksja, co się z nami porobiło przez te ostatnie 6-7 lat?

Wszyscy byli jacyś lepsi, sympatyczniejsi, Nawet wtedy tzw. "trudne" osoby na forum w porównainu do dzisiejszych standardów, to jak "niebo i ziemia". Jakiś degradujący proces socjologiczny postępuje w naszym kraju... Smutne to.

Forum AS było dużo mniejsze, praktycznie wszyscy na forum byli kumplami, nawet jeśli tylko wirtualnie... Dopiero potem zrobił się z tego moloch... no i śmietnik. A dla niektórych frustratów wręcz pole bitwy. ;-)

To może mały sparing? :) To co się dzieje z ludźmi na świecie to zanikanie własnego myślenia i kontrolowanie oraz przyswajanie informacji docierających do mózgu. Dzisiaj można sprzedać wszystko byle by była super reklama... Łatwiej też dzisiaj kogoś obrazić, wystarczy powiedzieć, że jego samochód jest bee i już można powiedzieć, że jesteśmy przegrani. Dzisiaj rządzi kasa a nie zasady współżycia. Nie twierdze, że kiedyś było inaczej, jednak kiedyś więcej osób potrafiło się przyznać do tego, że popełniło błąd. Dzisiaj za uśmiech można dostać w palnik. Nienawidzę przemocy, bijatyk, przechwalania się i wymądrzania. Ostatnio miałem ciekawe zdarzenie. Jechałem sobie samochodem, oczywiście korek, bo było po 16:00. Zjechałem sobie na prawy pas i następnie jechałem na stację. Przypomniałem sobie jednak, że nie będę płacił 5,50 za litr tylko 5,20. Więc nawet na tą stację nie wjechałem, tylko pojechałem prosto mijając ją obok. Kolo wyjeżdżał właśnie spod dystrybutora. Normalnie powinien zobaczyć, czy coś nie jedzie. Oczywiście w ostatniej chwili zahamował, więc sobie przejechałem. Zatrzymuje się za kilka sekund, ponieważ do skrętu trochę autek stało. Kolo podjeżdża obok, krzyczy, że to nie autostrada (60 miałem na liczniku) i zajeżdża mi drogę. Puściłem gościa i nawet nic nie mówiłem, bo po prostu nienawidzę głupoty i obłudy. Nie dyskutuję z takim elementem, bo nie ma to kompletnego sensu. To tak a pro po :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

He, przejrzałem ten wątek. I naszła mnie taka refleksja, co się z nami porobiło przez te ostatnie 6-7 lat?

Wszyscy byli jacyś lepsi, sympatyczniejsi, Nawet wtedy tzw. "trudne" osoby na forum w porównainu do dzisiejszych standardów, to jak "niebo i ziemia". Jakiś degradujący proces socjologiczny postępuje w naszym kraju... Smutne to.

Myślę, że właśnie takie spotkania jak te wasze klubowe, to najlepsze lekarstwo jeśli chodzi o zachowania na forum. W trakcie spotkań okazuje się, że złośliwości idą w kont a wspólna pasja wygrywa. Przykład - McGyver i Stary audiofil :)

Też staram się coś organizować u siebie, ale dużo trudniej jest komuś się do mnie wybrać, ze względu na odległości. Tak więc spotykamy się w małym gronie 3-4 osoby. Jeśli ktoś ma ochotę do mnie wpaść, to serdecznie zapraszam.

Pozdrawiam klubowiczów.

Robert

Ale się cicho zrobiło... chyba się wszyscy poddali fali nostalgii...

A ja właśnie od ostatniego piątku uparcie słucham swojego gramiaka w domu. Ponieważ niestety zagubiłem przy przeprowadzce jedną parę IC mam teraz wybór, albo cd-k albo gramiak. Zazwyczaj lenistwo wygrywa i podłączony jest cd, jednak piątkowe spotkanie trochę zmieniło moje nastawienie... tylko niestety w domu nie chce grać tak jak w klubie - jakoś kurcze strasznie dużo basu mi ubyło! Biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z ostatniego odsłuchu macie jakieś pomysły jaki kabelek można wstawić, co by to lepiej grało?

Ganzz_gut, ja nadal się upieram, że biorąc pod uwagę przekrój piorunochronu, to zagra błyskawicznie :)

Ja nadal słucham od paru tygodni CD, by ten tor u mnie zagrał jak trzeba. Mała rewolucja jest u mnie w głowie, będę szukał rozwiązania wśród kondycjonera i kabelków. Tak jak polecał mi Piotrek, najpierw wypożyczę kondycjoner, chyba, że ktoś ma dwie pary srebrnych kabli IC do pożyczenia, to zacznę od nich. Jutro nic na spotkanie nie biorę, może Umka by coś w końcu przytargał? :) Dobrze by było, gdyby Jarek jednak przytargał swoje Ugody :) GM70 - gut, ale Tascam jednak z tranem gra zawodowo :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>neomammut

Przynieś tylko rDACa... ;-)

Z Umką trzeba będzie się umówić z wyprzedzeniem, bo raz, że ten jego ASR to wyjątkowo ciężki i nieporęczny kloc, a dwa, że to dość interesująca konstrukcja - więc warta posłuchania przez co najmniej kilka godzin i to z różnorodną muzyką. Bardzo jestem go zresztą ciekaw.

A co do Ugody, to Jarek pewnie wkrótce wsadzi ten klubowy egzemplarz w jakąś obudowę i zostanie już w klubie na stałe.

Edytowane przez twonk

Jak jest ciśnienie to mogę wyciągnąć ASR-a z półki . Może i kolumny, miałbyś neomammut wtedy moją wizję średnicy. Może być co prawda nadmiar basu, jednak do tego się przyzwyczailiśmy.

Tylko w sobotę mam gości i jeśli zachciałoby Wam się słuchania na drugi dzień to kiszka. Ja nie mogę zostawić zestawu bo w domu słucham muzy codziennie, a to jest mój jedyny zestaw.

pozdr. Jacek

Myślę, że to świetny pomysł! Chłopaki, co wy na to? :)

Ja tam bym wolał, żeby Umka go przywiózł wtedy, kiedy będzie mógł zostawić go na sobotę i przy okazji zrobilibyśmy spotkanie otwarte także w sobotę. Może wtedy podjechaliby do nas Shark i Antoś? Oni mogą raczej tylko w sobotę. Dawno się z nimi nie widzieliśmy. Ale w razie czego dostosuję się.

Ja to się na wszystko zgadzam, także chłopy decydujcie :)

Twonk, tak, pamiętam, wezmę rDAC`a ze sobą, jesteś pewien, że mam go przywieźć? On taki jakiś nie jaki jest.... :D

Tak jak pisałem, najbliższa sobota mi nie pasuje. Ale następna jest ok. I oczywiście piątek.

pozdr.

A jak kolumny zagrają ciekawie to w sobotę może jakieś swoje zródło dowiozę. Tylko nie wiem jak sześć klocków zmieszczę do samochodu w drodze powrotnej.

pozdr.

>umka

Masz jakieś foto swojego sprzęta? Wstawiłbyś, byśmy nieco rozreklamowali tę przyszło sobotę, jako dzień otwarty.

W piątek byśmy go "stroili" ;)

A co jutro w takim razie?

Jutro może ja cuś wykombinuję-jesli pozwolicie Panowie?

Macie chęć na McIntosha jako żródło i pre...a może cośkolwiek więcej?

Jutro może ja cuś wykombinuję-jesli pozwolicie Panowie?

Macie chęć na McIntosha jako żródło i pre...a może cośkolwiek więcej?

Świetnie. Starczy, bo trzeba systematycznie i spokojnie dojść do celu. :)

To ma być z tym cośkolwiekiem więcej?

We wnoszeniu pomoc niepotrzebna-bo stary wiosnę poczuł...i trzecią młodość,ale drzwi trza trzymać bo ma wiać!

Z przyjemnością poznam wreszcie Stempura)).....w/g mnie-to jeden z najbardziej stonowanych ludzi na forum.

Świetnie. Starczy, bo trzeba systematycznie i spokojnie dojść do celu. :)

Cholera mowię ,że trzecia wiosna...a czytam starczy)))

ps.jeszcze nie uwiądł!!

To ma być z tym cośkolwiekiem więcej?

Z przyjemnością poznam wreszcie Stempura)).....w/g mnie-to jeden z najbardziej stonowanych ludzi na forum.

Ho, ho ho. Chyba, że mu się coś porobiło złego ostatnio... :)

Edytowane przez jar1

Sprzęt bez szaleństw ale strojony pod konkretny gust muzyczny, czyli małe akustyczne składy.

Wzmaczek:

http://audio.com.pl/testy/asr-emitter-1:2

Kolumny:

http://www.hi-fi.com.pl/testy_hifi_kolumny_txt.php4?id=46

Gramiaczek, z trochę lepszym ramieniem i wkładką:

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0905/feickert.html

To mój główny system do słuchania. Jednak jak będzie ciśnienie na "syfrę" to mogę zabrać to:

http://audio.com.pl/testy/reimyo-cdt-777-+-dap-999ex:3

Oczywiście nic nikomu nie będę udowadniał. Czy gra lepiej czy gorzej to pojęcie względne. Każdy ma własny gust i co ważne pomieszczenie gdzie to gra.

pozdr. Jacek

No to ominie mnie uczta. Nie móc posłuchać takiej legendy. Bardzo mnie ciekawi jak zagra zestaw oparty na Harbeth-ach i przetworniku z technologią K2 JVC. Domyślam się, że to może być jedno z ciekawszych zestawień. Liczę na Wasze relacje i opisy. Pozdrawiam.

Nic to nie zmienia. Z powodów osobistych brak możliwości do odwołania.

Mam nadzieje, że podzielicie się spostrzeżeniami.

Szkoda.

Oczywiście, że się podzielimy.

Żeby gramiak nie odstawał od napędu cyfrowego dostał takie ramię:

http://www.rcm.com.pl/sme/sme_arms.htm V

i wkładeczkę ze średniej półki:

http://www.rcm.com.pl/dynavector/dyna_main.htm XX-2

a do zwieńczenia całości zastosowałem to:

http://www.rcmaudio.pl/sensoric/sensoric_main_pl.htm

No i coś dla neomammut-a, jest w jego kolorystyce, ciemny brąz ze szczotkowaną stalą i akrylowym talerzem.

pozdr.

Edytowane przez umka
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.