Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie.

Panie, jak są , też. Czy Wasze spotkanie w końcu tego tygodnia będzie miało miejsce ? Wreszcie mam chwilę czasu i chętnie usłyszałbym dobry sprzęt. Z mojej strony mogę dowieżć to co gra w moim pomieszczeniu. Nie jest to nic wielkieg, ale Sansui pewnie nie pogardzicie ? Mam modele 707 i 907 ze wzmacniaczy i ewentualnie dwa cedeki. Jeden jeszcze na Burnbrownach, drugi to już druga generacja Masha.

Mam 35 kilometrów, więc te 80 kg sprzętu bym samochodem tachał.

Pozdrawiam.

Jan

Oczywiście, że się odbędzie. Tak ok. 19.15 zawsze ktoś już jest. Weź co chcesz tylko nie za dużo na raz, bo jak piszesz chcesz posłuchać zestawienia klubowego. 35 kilosów to nie tak znowu dużo. Ja niby z Warszawy a mam 25.

pozdr. Jacek

Witam.

Super. Wezmę jedynie wzmacniacz i Cd-ka. Nie muszę ich nawet prezentować, ale jak będzie okazja do porównań, czemu nie. Tak chcę posłuchać, bo nie stać mnie na drogie sprzęty, chcę jednak mieć jakieś rozeznanie ,,co i jak w trawie piszczr,,, a co, wolno mi.

Będę więc.

Pozdrawiam.

Jan

Jeszcze raz, tak dla doprecyzowania.

Kiedy najlepiej podjechać. Piątek - sobota ? i oczywiście GDZIE. - adres -

Dzięki

Jan

Witam.

Dziękuję Kolegom z Klubu, za miłe przyjęcie i pobłażliwość.

Takie spotkania są bardzo pomocne i wiele wniosły w moją drogę do muzyki.

Jestem Wam Koledzy serdecznie wdzięczny.

Pozdrawiam.

Jan

Umka chciał powiedzieć, że jedynie Arton ma niezłe poważanie, my to tylko płotki :) Idę szukać góry w całym... fiu fiu... :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 2 tygodnie później...

Piotrek to przynieś r-daca to ja przytargam mojego asusa o!play HDP-R1 hdd-playera sprawdzimy jak to gra. Przyniosę jakąś muzykę we flac-ach.

Jak macie coś swojego w plikach to przynieście proszę, może macie coś na CD i we flac-ku można by porównać jak jest różnica. Jarek może przynieś swój odtwarzacz.

Asus ma wyjście optyczne jak coś to kabelek mam.

post-5962-0-13418900-1314954377_thumb.jpg

post-5962-0-97866600-1314954387_thumb.jpg

No to pokatowałem kolegów nieco tym rockiem...

Posłuchaliśmy też tego asusa. Wyrafinowanego dźwięku to się z niego nie udało uzyskać. Z rdac grało nieco inaczej, ale czy lepiej? Po prostu, nie jest to, urządzenie dedykowane do słuchania muzyki.

Ale za to, na odtwarzaczu CD nie da się odtworzyć Shreka :)

Powiem tak dźwięk z asusa jest przeciętny brakuje mu szlachetności i smaku muzyki jeśli chcecie mieć przyzwoite brzmienie poszukajcie w innej klasie sprzętu. bo tutaj szału nie ma nawet z zewnętrznym dac-em. Jedyną zaletą tych playerów jest to że odtwarzają wszelkie multimedia i tyle. Można się bawić w zmianę softu i zasilaczy ale nie jestem pewien czy to wiele pomoże.

Mi wyświetla:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /vz/private/100/fs/root/home/kaim/domains/kaim.com.pl/public_html/attach_mod/includes/functions_attach.php on line 603

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Chciałem zakomunikować, że w piątek w warszawskim klubie KAIM odbędzie się walka na śmierć i życie pomiędzy magnetofonami: Tascam32 i Technics RS-1500U. Kto jest z Warszawy niech wpada, namiary: Warszawa, ul. Dorodna 16, Instytut Chemii i Techniki Jądrowej. Na bramce trzeba powiedzieć magiczne słowo: DO KLUBU! Jak otworzy się bramka, to, po jej minięciu kierujemy się na prawo i skręcamy w pierwszą w lewo i stajemy sobie po prawej stronie, jest sporo miejsca. Kierujemy się w stronę drzwi, dość wiekowe, znajdujące się po lewej stronie drogi dojazdowej. Start, godzina 19! ZAPRASZAMY!!!

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Umka, oba mają regulację sygnału wyjściowego, ja przełącznik mam, może nie audiofilski, ale zawsze :)

Mój na pewno, dzisiaj zadzwonię do gościa i potwierdzę :)

Jak tam? Ciekaw jestem porówniania szpulaków!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Chciałem zakomunikować, że w piątek w warszawskim klubie KAIM odbędzie się walka na śmierć i życie pomiędzy magnetofonami: Tascam32 i Technics RS-1500U. Kto jest z Warszawy niech wpada, namiary: Warszawa, ul. Dorodna 16, Instytut Chemii i Techniki Jądrowej. Na bramce trzeba powiedzieć magiczne słowo: DO KLUBU! Jak otworzy się bramka, to, po jej minięciu kierujemy się na prawo i skręcamy w pierwszą w lewo i stajemy sobie po prawej stronie, jest sporo miejsca. Kierujemy się w stronę drzwi, dość wiekowe, znajdujące się po lewej stronie drogi dojazdowej. Start, godzina 19! ZAPRASZAMY!!!

Witam!

Niestety, impreza odwołana, pana z Technicsem nie będzie, bo nie może przyjechać. Klub oczywiście będzie otwarty, jak ktoś chce wpaść to zapraszamy. Ja swojego magnetofonu też nie biorę. Z góry przepraszamy za zmianę planów!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.