Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, w ogóle ta nasza stronka to relikt przeszłości. ;-) Mamy mieć nową, ale ktoś, kto miał ją zrobić, po kilku dniach entuzjazmu i hurraoptymizmu, chyba wypalił się i zgasł - w każdym razie od 3 miesięcy panuje martwa cisza w tej kwestii... ;-)

Rzekłbym nieśmiało, że to był dźwięk wieczoru.

pozdr.

Bo nie próbowaliśmy alifika z Twoim pre i innymi ;)

Ale to nie było celem spotkania. Podłączyłem alefika z dówch powodów:

1. Sorawdzić jak bedzie grał w klubi po XLRach - to nie wyszło, bo cóś porabałem z podłączeniami w pre i pozostaliśmy na chinchach. Bedę musiał pogrzebać w pre...

2. Przekanać się, czy zmiana końcówki mocy da więcej niż wybory pre do niej.

Edytowane przez jar1

Panowie Warszawiacy, koledzy dordzy, mam prośbę... posiadam kolumny infinity sigma i do tego nabyłem w drodze zakupu końcówkę mocy mark levinson 23.5 i poszukuję mocno jakiegoś zacnego preampa do tego... może przytargałbym jakoś w piątek rzeczoną końcówkę a Wy byście może podrzucili na odsłuch jakichś pre cobym wiedział w jakim kierunku szukać sobie pre?

JAcek

Jest zbalansowana, wlasciwie ma tylko wejscie xlr i wynalazek ml czyli camrac czy jak to sie zwie... Wiec jesli ktos bylby tak mily i chcial przywiezc preamp tylko z rca by sprobowac z moja koncowka to szkoda fatygi... Nie podlaczy sie...

Dziekuje za zainteresowanie

Jacek

Jeśli chciałbyś skorzystać ze sprzętu studyjnego do racka, to bez tego się nie obejdziesz. Jest na przykład firma "bespeco" - korzystałem i wydaje się bardzo solidna. Pewnie na Allegro są ich wyroby. Zawsze trzeba jedno z drugim połaczyć i nie szukałbym w tym problemu jakościowego.

Ciekaw jestem testu z Placette...

Ale tu potrzebna przejściów RCA na XLR. ;)

A to bez układu symetryzujacego się nie uda.

Ja musze najpierw przebadać preampa, bo cos było ostatnio nie tak z tymi xlrami. Więc raczej go w piatek nie wezmę.

Elektrycznie nie wiem, ale ta druga wersja (RCA --> XLR) jest równie popularna i dostępna. Właśnie trzeba uważać, żeby się nie pomylić przy kupnie przez neta. Ja dotąd nie wiem, która końcówka jest żeńska, a która męska - wszystko na wzrok, jakkolwiek to brzmi.

Edytowane przez Wuelem

Trzeba rozszyfrować, czy w opisie jest mowa o gnieździe urządzenia czy wtyku kabla. I do tego dodać płeć. Trochę skomplikowane bez obrazka. Lepiej zobaczyć przejściówkę przez kliknięciem. Koszt przesyłki zwrotnej będzie równy kosztowi zakupu. Wzmożona uwaga jest tutaj w cenie.

Kiedyś w klubie były takie przejściówki - kiedy grała tam końcówka BAT-a. Tylko nie pamiętam, czy zostały w klubie, czy zabrałem je do domu. BAT-a sprzedałem w komplecie z dedykowanym preampem, więc na pewno bez tych przejściówek. ;-) Poszukam.

Mam płytki do układu symetryzującego sygnał. Gdyby zdobyć układy to w Klubie coś takiego może by się przydało.

bal.unbal.pdf

Wzmacniacz wymaga sygnału XLR. Nie da rady z sygnału RCA (+) uzyskać sygnał XLR (+ i -) zwykłą przejściówką.

Edytowane przez zbymar

Jesli wzmacniacz może pracować jako niesymetyryczny, wtedy stosuje się zwarcie wejscia dla (-) do masy. A dostarczać jedynie sygnał RCA. Tylko wtedy wzmacniacz juz nie pracuje symetrycznie.

Ale nie wiem, jak jest to rozwiązane w tym wzmacniaczu. A szczegóły sa istotne.

Witam kolegów o poranku.... Pytanko dosyć zasadnicze, nie macie tam w klubie może jakiegoś TV?? chętnie bym sobie męczarnie polaków pooglądał... mam nadzieję że rzeczony mecz na frekwencje nie wpłynie... no pewnie części troszkę czas skróci pobytu :)

JAcek

Tylko sie chłopaki nie krepujcie i tam obiektywnie lejcie mnie za moj zakup w ciemno ktory mieliscie (watpliwa) przyjemnosc sluchania....

Jacek

Edytowane przez jacekkudla

Szkoda, że poszedłeś. Ok. 21.30 wzmacniacz grał już całkiem dobrze. Najwyraźniej miał długą przerwę i kondensatory musiały się "poukładać". W każdym razie pod wieczór dało się go słuchać z przyjemnością.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.