Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak chłopaki pisali, pod koniec zestaw się rozruszał i było co najmniej dobrze. Co prawda nie słuchaliśmy już swoich kawałków tylko muzę SA, ale znane rockowe kapele. Końcówka musi trochę pograć po tak długim postoju. Tylko z czym? O to jest pytanie. Kolumny masz, końcówkę kupioną w ciemno (trochę ryzykownie) też, to pozostaje tylko znaleźć źródło i pre. Tak więc jesteś w połowie drogi. I na tym polega podobno przyjemność tej ( trochę drogiej ) zabawy.

pozdr.

Edytowane przez umka

Dla mnie był to dżwięk do przyjęcia ze znajomymi kolumnami-które są niezłe naprawdę,tylko trzeba je mieć pod co podpiąć

Coś mi fota nie wchodzi-popróbuje jeszcze

Jutro wypozyczam preampa audio research ref 2 mkII sprobujemy jak to bedzie sobie radzilo, zrodlo mam poki co budzetowe bo sansui 701 po przerobkach janavideo24 gra to jak dla mnie calkiem przyjemnie a dalej bede szukal takze jest szansa ze jutro cos u siebie wkoncu uslysze:)

Wypozyczylem preampa audio research ref2 mkII i zaczynam slUchac w koncu... Akustyka sie niestety klania bo mi bas dudni troche no i zestaw musi sie troche przegryzc

Druga kwestia jak formalnie do klubu przystapic mozna??

Kilka stron wcześniej Twonk pisał jak to wygląda.

W skrócie:

Poprzychodź kilka razy, stwierdzisz czy Tobie to odpowiada i jeśli tak to zaczniesz partycypować w zrzutce na czynsz (niestety nawet jeśli nie zawsze będziesz mógł wpaść). Jednak spotkać grupę ludzi pozytywnie zakręconych i co najważniejsze mających inne postrzeganie dźwięku ( zawsze są różnice między nami ) , jest istotnym elementem przetrwania w tych porąbanych czasach po całotygodniowej orce w pracy.

pozdr.

Ja napisze troche przekornie. ;)

Po pre Reimyo CAT-777 Mk.II spodziewałem się więcej. Niewiele wniosło do całości.

Po pre wzorowanym spodziewałem sie czegoś gorszego. A zrobiło się sporo przyjemniej.

Po prep dedykowanym do końcówek na lampach GM70 niczego sie nie spodziewałem. Wyszło mi, że efekt był trochę gorszy niż z Reimyo.

Jedynie placette i moje pre dodało nieco życia. Tu sie nie zgodzę z Piotrkiem, bo sygnatury dźwiękowe i wpływ na dźwięk tych dwu pre były podobne.

Tak to wyszło w tym zestawieniu.

Generalnie zgadzam się z kolegami, że szukanie pre do tego wzamcnaicza nie jest czymś, co powinno zacząć się robić w celu polepszania dźwięku. Chyba, że jest potrzeba wygodnej obsługi i podłączenia większej ilości źródeł.

Ciekawym doświadczeniem dla mnie była płyta:

Jest niesamowiecie zrealizowana, przestrzenna i gęsta, a wokal tej panienki podany w taki sposób, że stanowi bardzo dobry test na sybilanty dla zestawu. Jeśli system ma z tym problemy, po prostu nie daje się słuchać tej płyty.

Przegrałem ją sobie w domu na "pipka" i słuchałem dzisiaj w domu ze swojego odtwarzacza. Nie uwierzycie, gładko, z oddechem, normalnie miód. :)

Warto mieć te płytę pod reką zawsze klubie.

Ciekawe od kogo ta płyta:)

Tak na marginesie to mam największą kolekcję płyt tej Pani w PL. Realizacja to majstersztyk ale pokazuje czy system jest coś wart, na dziadostwie jazgocze i nie da się słuchać na właściwie dobranym miód dla uszu.

Kto jest właścicielem tego klubu. Bo niedługo będę miał dla WAS niespodziankę i mały prezent.

Faktycznie to nie ma właściciela. Stali klubowicze zrzucają się co miesiąc na wynajęcie lokalu. Natomiast formalnie pomieszczenie klubowe wynajmuje Andrzej - ojciec-założyciel klubu, który ma swoją firmę dwa pokoje dalej na tym samym piętrze.

Witam

Dziękuję za fajną propozycję muzyczną z kraju środka. Zamówienie już złożone. Ciekawe, wysłuchałem 5 minutowych kawałków i zainteresowała mnie ta płyta. Czekam z niecierpliwością na dostawę.

Jan

Jak mnie żona z domu nie wywali za poszukiwanie optymalnej akustyki to chętnie do Was dołącze na dłużej... Pozatym musze przytargac na kolejna ocene moj nowy zakup... Tym razem nei calkiem w ciemno... Kupilem preampa audio research ref2 mkII

Jacek

A nie myśleliście o zmianie lokalizacji z pokojem o większej powierzchni i w kształcie mniej zbliżonym do kiszki? Może jest ktoś z Warszawy, kto dysponuje odpowiednim pomieszczeniem i chęcią współpracy. Co prawda z Warszawą nie mam wiele wspólnego, oprócz znajomych i spraw biznesowych ale mogę podarować kilka profesjonalnych ustroi aby słuchało się przyjemniej. Mogę Was wesprzeć jedynie od strony materialnej i mentalnej bo czasu na dalsze wyjazdy niestety nie mam. Bardzo bym chciał aby powstałoby profesjonalne i ciekawe miejsce do spotkań oraz baza ludzi uświadamiających młokosów w co warto inwestować (niekoniecznie pierdyliony) aby grało satysfakcjonująco i z klasą. Warto przedstawiać rzeczywistą wartość urządzeń i stworzyć grupę pogromców MITÓW I GŁUPOTY!

Niewykluczone, że za miesiąc-dwa zwolni się większy lokal w budynku (pawilonie) obok. Wtedy pomieszczenie klubowe mogłoby być sporo większe. Problem w tym, ile to będzie miesięcznie kosztować...

Jak tam plany na piątek? Może przyniosę swój nowy nabytek czyli preampa audio research ref2 mkII... znajdzie się jakaś końcówka cobyście jakość nabytku mogli zweryfikować swymi wprawnymi uszami ?:)

Jacek

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.