Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj mieliśmy okazję posłuchać nowego nabytku bubusi - wzmacniacza Jadis DA88S. Dźwiękiem obronił się śpiewająco, niezależnie, jakie lampy miał założone (było kilka kompletów), jakie źródło podpięliśmy i jakimi kablami. Były oczywiście różnice, ale za każdym razem było bardzo dobrze. Bardzo przyjemnie mi się tego słuchało.

post-827-0-68444700-1450516977_thumb.jpg

post-827-0-71784800-1450516981_thumb.jpg

post-827-0-57348900-1450516984_thumb.jpg

post-827-0-76666700-1450516987_thumb.jpg

post-827-0-15006000-1450517324_thumb.jpg

Edytowane przez twonk

Wczoraj mieliśmy okazję posłuchać nowego nabytku bubusi - wzmacniacza Jadis DA88S. Dźwiękiem obronił się śpiewająco, niezależnie, jakie lampy miał założone (było kilka kompletów), jakie źródło podpięliśmy i jakimi kablami. Były oczywiście różnice, ale za każdym razem było bardzo dobrze. Bardzo przyjemnie mi się tego słuchało.

...fajnie że Jadis się spodobał....może sie mylę ale tak myślę że ten wzmacniacz jest nie doceniany (moim zdaniem)

większość kojarzy Jadisa z podkolorowanym dzwiękiem....nie jest to wyczynowy wzmacniacz...

tu sie bardzo przyjemnie słucha muzyki. Jeżeli komuś brakuje dynamiki czy szybkości przy zachowaniu Jadisowego piękna

proponuję dać lampy srebrne Mazdy....

Prezentuje się pięknie

Masza szkoda, że mnie uprzedziłeś z tymi GMkami. .

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Mnie tez się ten Jadis podobał. Ma w sobie to coś, co sprawia, ze się muzyki słucha z przyjemnością.

Dodatkowo, gra czysto i dokładnie, co nie zawsze bywa w przypadkach wzmacniaczy lampowych.

Kosztuje ale i też gra...

No i ta spora ilość lamp :)

Minus to, ze taki ciężki ;)

...chyba największym minusem Jadisa nie jest waga a ciepło jakie daje....latem bez klimy będzie kłopot słuchać

na samych galotach można chodzić ale i to nie wystarczy....

Panowie jaki cdp był podłączony do Jadisa?.....jeżeli bubusi lector... to jak zagrał? ...i czy takie połączenie jest dobre?

...chyba największym minusem Jadisa nie jest waga a ciepło jakie daje....latem bez klimy będzie kłopot słuchać

na samych galotach można chodzić ale i to nie wystarczy....

Panowie jaki cdp był podłączony do Jadisa?.....jeżeli bubusi lector... to jak zagrał? ...i czy takie połączenie jest dobre?

Po GM-kach to ilość ciepła juz nie robi wrażenia. Normalka;)

W klubie grało z Lektorem IV AA a póżniej z odtwarzaczem plików.

Bubusiowego Lectora z Jadisem słyszałem u niego w domu - było dobrze.

Jesli chodzi o ilosc ciepla, to teraz jest mi zimno:)

Mirek, mysle, ze to co masz w domu jest jednak lepsze od Lectora

Pamietajmy tez, ze Ugoda nie wypadla gorzej, powiedzmy remis bez wnikania w szczegoly, pod pewnymi wzgledami nawet lepiej, chociaz pewnie tutaj preferencje decydowalyby, w jadisie lampy tez jeszcze cos moga dodac.

Inna sprawa, ze z Ugoda nie ma lekko, b. dobry tranzystor

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Po GM-kach to ilość ciepła juz nie robi wrażenia. Normalka;)

Jesli chodzi o ilosc ciepla, to teraz jest mi zimno:)

Mi to lotto. Moim zdaniem te GM nie grzeją się tak jak diabły.

Ale u Ciebie jest spory salon, u mnie na razie klitka, uwierz, ze potrafia przygrzac i jadis nie ma startu

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jak komus się znudza GMki to proszę dac znac

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Jak porównasz ostatecznie brzmienie Jadisa i GM'ek?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

...i ja mam pytanie a raczej dwa...

1) w którym z tych wzmacniaczy czuć większą moc ( prąd) ?

2) który ma lepszą kontrole na basie?

To i ja mam jedno pytanie...

Czy i w ogóle można porównywać w ten sposób konstrukcje SE i PP?

Wiadomo przecież, że SE ma gorzej na kontroli basu i wiadomo, że SE inaczej tą moc oddaje.

Przy cichym słuchaniu SE oddaje więcej w kolumny, po odkręceniu gały wiadomo, że PP odda więcej mocy.

Pytania Mirku trochę... laickie?

Edytowane przez masza1968

W moich warunkach, na moim sprzecie, kontrola basu byla generalnie zblizona, nawet w GM chyba troche lepsza, oczywiscie na odpowiednich lampach

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bas GMki a 6c33c to kompletnie inna bajka.

W porównaniu z diabełkami bas na GM chodzi jak na dobrym tranzystorze.

Czyli ogólnie zmiana dla zmiany?

Jadis ma troche slodsza wyzsza srednice i to mnie urzeklo, basem nigdy sie nie jaralem

Pod wieloma wzgledami wypadaly podobnie, w GMkach trzeba umiec dobrac lampy, maja duzy wplyw na brzmienie, np na Emission labs bylo super dynamicznie, ale troche tranzystorowo, w GM jest jeszcze pre, ktore wiele wprowadza, takze tez trzeba troche sie pobawic. A teraz mam wszystko w jednym, nawet kable od razu kupilem, caly set.

Myslalem, ze nie bede sie juz bawil i bedzie spokoj. A tu dupa, znowu roluje lampami.

Edytowane przez bubusia

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czyli ogólnie zmiana dla zmiany?

Ja jeszcze u Jacka nie słyszałem ale chyba wiem o co mu chodziło.

Jacka oczarowała słodycz średnicy Jadisa.

Mnie po miodzie z diabła zauroczyła umiarkowana sterylność GMki.

Sytuacje w MPW ratują 300b. Obawiam się, że z SET42 na dłuższą metę bym nie wytrzymał.

PS. a nie mówiłem :)

Teraz np mam taki zestaw lamp w jadisie, ze nawet spotify gra super slodko i wysycenie:)

Pewnie niedlugo zmienie, bo bede mial dosc:)

Edytowane przez bubusia

Ja jeszcze u Jacka nie słyszałem ale chyba wiem o co mu chodziło.

Jacka oczarowała słodycz średnicy Jadisa.

Mnie po miodzie z diabła zauroczyła umiarkowana sterylność GMki.

Sytuacje w MPW ratują 300b. Obawiam się, że z SET42 na dłuższą metę bym nie wytrzymał.

PS. a nie mówiłem :)

Jakbyś wsadził do SET42 miedziane GM to bys wytrzymał ;)

----------------------------------------------------

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Teraz np mam taki zestaw lamp w jadisie, ze nawet spotify gra super slodko i wysycenie:)

To zrozumiałe :)

Ja mam wystarczająco słodkie kolumny. Dłuższe obcowanie z herbatnikami i diabłami groziło cukrzycą :)

Jakbyś wsadził do SET42 miedziane GM to bys wytrzymał ;)

Już miałem kupować na eBayu miedziane ale palec mi zadrżał po przygodach Arka i Grzegorza ze zwartymi lampami.

Poczekam aż ktos będzie u nas sprzedawał pewniaki.

Zresztą nie do końca jestem przekonany czy z harbethami będzie lepiej z miedzianymi niż grafitowymi?

Czy to nie będzie powrót do tego co miałem?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak dla mnie lepsza cukrzyca niz wyjalowienie organizmu ;)

Nie ma tragedii. Ja jestem zwolennikiem słodkiego grania i teraz jest w sam raz.

Przedtem było za grubo wszystkiego. A przede wszystkim odczuwam wielka poprawę brzmienia niskich rejestrów. Juz nie zalewają mi podłogi :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.