Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Pana Kuleszy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie znowu opowieści z forum? będziesz teraz rzeczywistość zaklinał az się zmieni? Nie wszyscy pamiętają te historię. Ale była, wydarzyła się więc nie opowiadaj bzdur że to bajka była.

Nie chodzi też o to czy Darkul jest konstruktorem czy biznesmenem. Bo w Polsce to biznes można robić na kabelkach najlepszy - czyli zero wkładu max zysku. A jak ktoś coś naprawdę chce skonstruować, wyprodukować i sprzedawać, to z zasady stoi na bardzo złej pozycji.

Warto mieś tego świadomość zlecając "szycie na miarę" w niskiej cenie, zamiast rzucać się z bezkrytycznym optymizmem i zarażać nim innych. Mimo że to nieprzyjemne i niepocieszjace dla wszystkich zainteresowanych.

najgorsze w tym jest to, że każdy z kibiców sam sobie policzy koszt części i na tej podstawie oceni.

Bo części są standardowe. Mimo że garnitur szyty przez krawca na zamówienie

Ale jakby zamówił obudowę typu Jeff Rowland Concentra na 12xLM to już z policzeniem byłby niejaki problem. To jest właśnie garnitur od Armaniego na zamówienie i wtedy cena może iść w kosmos. Tylko gdzie na to rynek w Polsce?

Dobrze , tylko niech to ma poparcie w faktach, fizycznie ile , jakie koraliki , i za wiedzę oraz efekt.

Efekt czyli ocenę słuchacza.

Nie za wiedzę i nie za efekt, bo to nie jest jakiś rzadki towar. Owszem musi być i wiedza i efekt, ale one nie sa niedostępne dla innych.

naprawdę płaci się duzo za snobizm, za posiadanie czegoś czego inni nie mają, bo jest zbyt drogie, to jakby przy okazji wysokiej estetyki, technologii i brzmienia.

Gość partick

(Konto usunięte)

Co do biznesu to Darkul jest KONSTRUKTOREM a nie biznesmenem!

kupę lat temu, oglądałem reportaż BBC o Jamesie Dysonie - sam geniusz konstrukcyjny we współczesnym świecie jest niczym. weź sobie pod uwagę, że Dyson miał przeciw sobie producentów tradycyjnych worków do odkurzaczy - tu trzeba być biznesmenem aby się wybić.

Sam pisałeś , kapitalizm.

tak, chociaż nas to jest dziadowski kapitalizm, bez kapitału.

Są dwa powiedzenia ilustrujące sytuacje rynkową

Znajdzie się głupi co kupi - powiedzenie pasujące do krawca szyjącego na zamówienie

oraz

Sprzedawaj drogo będziesz miał bogatych klientów - powiedzenie pasujące do Armaniego szyjącego na zamówienie.

Za wiedzę i za efekt , szkoda że nie możesz się z tym pogodzić.

Własnie dlatego jedne urządzenia grają pięknie a inne mimo super technologii słabo.

Prosty test na wiedzę , wysypuję stado koralików i zlep z tego coś co zagra a nie poplumka.

Ja z informatyki jestem noga i zły chodzę gdy mi informatyk stawiał do pionu PC i za godzinę brał X PLN.... płać i płacz bo sie nie znasz ...

zresztą dopiero trzeci gość mi faktycznie postawił Windę.

Miłych snów.

Dobranoc : )

Gość partick

(Konto usunięte)

Własnie dlatego jedne urządzenia grają pięknie a inne mimo super technologii słabo.

Prosty test na wiedzę , wysypuję stado koralików i zlep z tego coś co zagra a nie poplumka.

Ja z informatyki jestem noga i zły chodzę gdy mi informatyk stawiał do pionu PC i za godzinę brał X PLN.... płać i płacz bo sie nie znasz ...

zresztą dopiero trzeci gość mi faktycznie postawił Windę.

dżizes, jak Ty nie ogarniasz czegoś tak prostego jak postawienie Windows, to oscyloskop czy nie daj boże analizator spektralny jest poza Twoim zasięgiem.

za wiedzę się płaci, a nie za wyobrażenie kogoś o sobie, że taką posiada.

Ja się nie muszę z tym godzić. Bo nie mam zamiaru niczego lepić.

Mówię tylko i to są realia, że nie jesteś jedynym, który ma tę wiedzę i zrobi taki efekt.

Przykład Jamesa Dysona jest dobry. Również dlatego że obecnie produkuje drogie odkurzacze a inni z większym kapitałem robią na tej samej technologii znacznie taniej.

Gość partick

(Konto usunięte)

w tym wypadku, to raczej podejrzewam iż chodzi o skopiowanie (w lokalnej skali) strategii Apple - wręcz religijnego kultu firmy.

ale za tym sukcesem był biznesowy geniusz Jobsa - http://www.filmweb.pl/film/Piraci+z+Krzemowej+Doliny-1999-33002

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ale Panowie pi....cie. Przypominam że odgrzałem temat Wzmacniacze Pana Kuleszy.

I raczej powinny się tu znaleźć nasze opisy wrażeń z obcowania z tymi urządzeniami. A na razie 90% wpisów to pisanie żeby coś napisać.

Ja tego nie rozumiem. Jak jest temat o KRELLU to też 90% wypowiedzi są od osób które go widziały tylko na zdjęciu?!

a świstak siedzi i zawija w sreberko... czyli dalej w wątku po staremu:) się dzieje.

A ja czekam i chce posłuchać urządzenia D.K (integry/ dzielonki generalnie wzmocnienia). Jak mi się urządzenie dźwiękowo spodoba albo znajomemu, który też chce posłuchać (bo szuka wzmacniacza) to zakupię wzmacniacz.Nie będę zaglądał do środka, bo się nie znam na tym kompletnie, obsługa lutownicy grozi mi kalectwem trwałym, nie będę też przeliczał części w kg na cenę (tak to było w wątku z Ancient Audio Jarka Waszczyszczyna - oj dostało mu się biednemu). Jeżeli to będzie "to" a w kieszeni odpowiedni zapas gotówki to witaj "Darkulowa Brzydulo" na półeczce obok 300B.

Apropo brzyduli, to może zażyczę sobie inną obudowę (taką pod mój system dobraną "stylistycznie” coś w stylu Densena B100 prosty czarny klocek i 2 złote gały i wsio) bo taka opcja istnieje, a ja może będę miał taki kaprys jako klient...

Nie bardzo rozumiem kilku kolegów i ich wpisy...

Jeżeli nie słuchaliście, nie jesteście zainteresowani odsłuchem to... o co Panowie chodzi?

Dawne animozje, niezakończone sprawy z zamierzchłej przeszłości, sztuka dla sztuki, trening paluszków na klawiaturze, nuda, krucjata i walka ze złem wszelakim? Proszę, wyjaśnijcie, bo nie rozumiem podobnie jak wielu innych, którzy czytali ten wątek (zresztą i wiele innych podobnych).

Ja użytkuje phono Dariusza Kuleszy, nie jest to może, najlepsze phono na ziemi są i inne grające równie dobrze, ciutkę lepiej albo dużo lepiej. Świat jest duży, ludzie na nim łebscy więc, pewnie dobrych urządzeń jest sporo i nie sposób je usłyszeć, zobaczyć. Phono starcza mi aktualnie i nie odczuwam

silnej/słabej potrzeby go zmieniać w najbliższym czasie (królika się goni ciągle ... może kiedyś).

Czytając co poniektóre wpisy można przyjąć, że transakcja przebiegła tak:

... tego ranka kiedy D.K przesłał Wiedźminowi swoje phono, sprawdził stan swojego konta. Na ten widok zaniósł się głośnym histerycznym śmiechem, Buuuu Ha Ha Ha Ha Khe Khe Khe zacierając w swojej ciemnej wilgotnej piwnicy ręce. Odpowiedziało mu tylko złowieszczo echo i szum skrzydeł wystraszonych nietoperzy. Uśmiechając się demonicznie, dalej zaczął rozmyślać jak wprowadzić w życie swój plan i podbić świat audio. Spojrzał na złowieszczo wyglądający stół krzyżakowy, obrabiarkę i budzącą grozę lutownicę, tak na TE LUTOWNICE ...Pomyślał z radością... tylu jeszcze do złowienia... Ten dzień zapowiadał się naprawdę pięknie...

pozdr.

Robert

Gość partick

(Konto usunięte)

Ale Panowie pi....cie. Przypominam że odgrzałem temat Wzmacniacze Pana Kuleszy.

I raczej powinny się tu znaleźć nasze opisy wrażeń z obcowania z tymi urządzeniami. A na razie 90% wpisów to pisanie żeby coś napisać.

Ja tego nie rozumiem. Jak jest temat o KRELLU to też 90% wypowiedzi są od osób które go widziały tylko na zdjęciu?!

to gdzie mogę odsłuchać to cudo?

Gość Gość

(Konto usunięte)

to gdzie mogę odsłuchać to cudo?

Już zapraszałem w moje skromne progi do Cieszyna, jakby ktoś chciał Zagry z Kappami 8.2i posłuchać. Możesz też pewnie tak jak i ja, bezpośrednio do Pana Darka zastukać.

Partick,

Swoje dawne doświadczenia z Darkulem opisałem w tym wątku kilka dni temu.Nie były one ze wszechmiar pozytywne,były nawet trochę kosztowne.Mimo to będę popierał jego zacięcie i ,chyba,coraz większe kompetencje.Tym bardziej,że kilku forumowiczów ma jego nowe wynalazki.

ps może wreszcie odpowiesz mi na moją pocztę z 12.06?

tego ranka kiedy D.K przesłał Wiedźminowi swoje phono, sprawdził stan swojego konta. Na ten widok zaniósł się głośnym histerycznym śmiechem, Buuuu Ha Ha Ha Ha Khe Khe Khe zacierając w swojej ciemnej wilgotnej piwnicy ręce. Odpowiedziało mu tylko złowieszczo echo i szum skrzydeł wystraszonych nietoperzy. Uśmiechając się demonicznie, dalej zaczął rozmyślać jak wprowadzić w życie swój plan i podbić świat audio. Spojrzał na złowieszczo wyglądający stół krzyżakowy, obrabiarkę i budzącą grozę lutownicę, tak na TE LUTOWNICE ...Pomyślał z radością... tylu jeszcze do złowienia... Ten dzień zapowiadał się naprawdę pięknie...

Wiedźmin to jest dobre , możesz pisać powieści , pewnie dużo czytasz .

Gość partick

(Konto usunięte)

Partick,

Swoje dawne doświadczenia z Darkulem opisałem w tym wątku kilka dni temu.Nie były one ze wszechmiar pozytywne,były nawet trochę kosztowne.Mimo to będę popierał jego zacięcie i ,chyba,coraz większe kompetencje.Tym bardziej,że kilku forumowiczów ma jego nowe wynalazki.

ps może wreszcie odpowiesz mi na moją pocztę z 12.06?

jaką znowu pocztę, człowieku - coś ci cię pokićkało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Użytkownicy
  • 6103 postów

• Poziom ostrzeżeń: 0%

Wysłano 12.06.2012 - 10:26

Dzień dobry,

Zależy mi na nrze July,który będzie na półkach pod koniec czerwca(artykuł o Abercrombiem i Bakerze).Czy mógłbyś zakupić i przysłać do Gdyni? Forma zapłaty-tak jak sobie życzysz tj paypal,przelew itp.

Pozdrawiam,

Krzysztof

o jakie pismo mi chodziło,masz temacie tej wiadomości.- Jazzwise

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie słyszałem Twojego rękodzieła ale tak to właśnie w praktyce się ma

wiedzę ma wielu ale niewielu potrafi z jej pomocą zrobić coś więcej prócz dobrych parametrów - walory użytkowe

niestety, ocena fachowca kończy się zazwyczaj na przyrządach pomiarowych

a sprzęt bez caddocków, v-capów i innych takich, dla audiofila nie ma prawa grać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wiedźmin to jest dobre , możesz pisać powieści , pewnie dużo czytasz .

cześć Czester,

trochę się czyta :) ot choćby czeka KAMUFLAŻ Joe Haldemana i kilka innych pozycji tylko czasu brak...

Skrobnąłem to w odruchu na te przepychanki na forum, niepotrzebne i bezsensu takie.

Użyłem dwa razy "złowieszczo/czy" w odstępie kilku słów co już dyskwalifikuje mnie jako pisarza:) na starcie.

Cykl wiedźmiński (jak się nietrudno domyśleć) to jest to co lubię. Puszczam dobrą muzykę biorę kubek herbaty (wymiennie pojemnik innej cieczy) i zaczynam od początku cykl - najczęściej zimą jak jest trochę wytchnienia:)

Panie Sapkowski do dzieła! Może by tak powrót Geralta i Ciri? Miło by było:))

Przepraszam za niezwiązany z tematem wpis.

pozdrawiam

Robert

Wiedzmin, jak Joe Haldeman, podstawowa lektura to "Wieczna Wojna" czyli jak zabic kosmite uderzeniem saperka w nerke, nie wiedzac czy kosmici maja nerki ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość partick

(Konto usunięte)

Dzień dobry,

Zależy mi na nrze July,który będzie na półkach pod koniec czerwca(artykuł o Abercrombiem i Bakerze).Czy mógłbyś zakupić i przysłać do Gdyni? Forma zapłaty-tak jak sobie życzysz tj paypal,przelew itp.

Pozdrawiam,

Krzysztof

o jakie pismo mi chodziło,masz temacie tej wiadomości.- Jazzwise

pomijając fakt, że nic takiego do mnie nie dotarło, to czy ja wyglądam na księgarnię wysyłkową?

http://jazzwise.com/subscribe/subscribe.html

Gość Gość

(Konto usunięte)

A wracając do tematu. Wczoraj odwiedził mnie kolega który ma lampę. Był oczarowany przestrzenią i średnicą. Przestrzeń, mówił jest u mnie ogromna. Tylko jego zdaniem mogło by być jeszcze dosadniej na dole. Wtedy by się może do tranzystora przekonał. Zawsze mi się wydawało że lampa daje właśnie dobrą średnicę a tu zaskoczenie. Muszę się do niego też na porównanie wybrać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.