Skocz do zawartości
IGNORED

tangent cdp-100 czy cdp-50

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

chce kupić póki nazbieram kase na coś lepszego cd tangent cdp-100..no i właśnie..czy wybrać 50-tke bez mp3 czy może 100-kę z mp3.zastanawiam się czy to ze czyta format z mp3 nie równa się z tym że ma jakiś gorszy laser..czy jakość odtwarzania płyt oryginalnycz bedzie na obydwóch cd-kach taka sama?czy może już z góry wiadomo ze jak czyta mp3 to bedzie gorszy?

pomóżcie .wiem że to i tak jest dziadostwo,ale jak już nazbieram kase na dobry cd to fajnie by było jak by został tangent na imprezowe odtwarzanie pliku mp3..

https://www.audiostereo.pl/topic/79736-tangent-cdp-100-czy-cdp-50/

Mam w domu CD50 i moim zdaniem jest to najlepszy uzywany kompakt do 500PLN, ktory mozna kupiac uzywany za ... 100.

Do drugiego zestawu kupilem ostatnio CD100, ktore jeszcze do mnie nie dotarlo.

Jesli poczekasz troche, to w tygodniu bede mogl Ci napisac jakie sa miedzy nimi roznice:)

Frywolny trucht

Jakosci lasera nie, jednak uklad DAC jest pewnie inny:)

Wczoraj przyszedl kompakt i wzmacniacz.

Wzmacniacz ma uwaloną koncowke mocy i gra tylko jeden kanal.

Roznica miedzy CD50 i CD100 jest niewielka, jednak z korzyscia dla CD100.

Wydaje mi sie, ze srednica jest troszke lepsza.

Roznice dzwiekowe sa marginalne, jednak przyjemniej slucha sie CD100.

Za CD100 przemawia duzo fajniejszy wyswietlacz. Wkurzajace jest przewijanie. Brak wyjscia optycznego (jesli komus potrzebne):)

• 9 miesięcy później...
  • 10 miesięcy później...

Witam, pierwszy post:)

Wszedłem w posiadanie tangenta cdp-50. Mam mieszane uczucia. Po pierwsze ma bardzo cichy sygnał wyjściowy.Podłączany do wzmacniacza (yamaha a-960 mkII) na tym samych kablach i tym samym gnieździe wypada na potencjometrze o 15-20 dB ciszej niż dość niskiej klasy DENON DCM-280. Dźwięk jest więc cichszy, dynamika dość blada. Denon to b.niski produkt (na laserze DVD nota bene) ale podbicie i dynamika oraz przede wszystkim wrażenie i detal, DETAL!, jest lepsze. Być może to dźwięk specjalnie podrasowany (zmieniarka, knajpiane klimaty itp.) ale Tangent wypada mało przekonująco. Miałem nadzieję na więcej szczegółu, lepszą scenę, dynamikę. Podzielcie się swoimi opiniami, proszę.

pozdrawiam serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.