Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie trzech par głośników pod komputer

LuQasz96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak wspomniałem w opisie tematu, jest to mój pierwszy post.

Przejdę do rzeczy. A więc chciałbym się wszystkim obecnym zapytać, czy istnieje możliwość podłączenia trzech par głośników pod jedno wejście MiniJack w komputerze? od razu uprzedzam, ze jakiś czas temu kupiłem sobie klawiature, która z boku posiada wejście na USB, "zielonego" jacka, "różowego" jacka, lecz żeby to działało to kabel musi być podłączony do komputerowego jacka (to oczywiste :) ). Lecz zawsze zastanawiało mnie dlaczego w tym kablu jest jedna wtyczka i gniazdo (w tym jacku) no i pewnego pięknego dzionka podłączyłem gniazdo jacka do komputera, a w gniazdo wsadziłem inne głośnicki, natomiast w klawiature wsadziłem następne głośniczki. Teraz działają obydwie pary głośników. Natomiast druga sprawa jest taka, że ostatni byłem u kumpla, i słuchaliśmy muzyki, cały czas zastanawiało mnie co ma za sprzęt... On natomiast powiedział mi, że nie ma jakiegoś kosztownego sprzętu, tylko zwykły zestaw 2.1 z.. uwaga! Biedronki, kupiony za 40zł. od razu pojechałem do biedronki, lecz nie było tam owego sprzętu. No to od razu poszukałem na allegro. No i Tada.. znalazłem. Może podam link (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Nie jest to może jakiś super sprzęt, lecz na moje wymogi i budżet (marne kieszonkowe od rodziców), to są jak najbardziej odpowiednie. I tutaj właściwie pojawia się sens mojego tematu... Czy jeżeli kupiłbym te głośniki, to czy byłaby możliwość podłączenia tych wszystkich trzech par pod komputer... Wiecie nigdy 3 nie równa się 1 ;) a jeżeli tak, to chyba potrzebowałbym jakiś trójnik jacka czy coś takiego? A po drugie, czy wszystkie głośniki nie stracą na wartości głosu?

Proszę o odpowiedź i ewentualne linki z allegro. Lub, jeżeli nie polecacie głośników podanych w opisie, to może podacie jakieś inne w podobnej cenie? (mile widziane tańsze ;) ).

PS1. Kable od klawiatury wyglądają tak:

908995.jpeg

jak widać na obrazku jeden jack to jest wtyczka, a od niego od chodzi drugi jack - gniazdo

wtyczka jest w komputerze , a w gnieździe jest podłączony zestaw 2. natomiast w gnieździe w klawiaturze jest podłączony zestaw 1.

PS2. Głośniki które posiadam, to takie:

1 zestaw: Genius SP-G10 - jestem z nich naprawde zadowolony

2 zestaw: MULTIMEDIA SPEAKER SYSTEM TS-128 - słabe, ale dają taką żywotność dźwięku :)

Cały zestaw: 908993.jpeg

te które chcę kupić wyglądają tak:

1 zestaw: 908985.jpeg

PS3. Właśnie przed momentem odkryłem, że w komputerze, z przodu jest kolejne gniazdo jacka:

908996.jpeg

PS4. Znalazłem na allegro dwójnik Mini jacka, czy on też by się przydał?

Link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdjęcie: 908998.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy byłaby możliwość podłączenia tych wszystkich trzech par pod komputer... Wiecie nigdy 3 nie równa się 1 ;)

Tak z ciekawości - jaki widzisz w tym sens?

Nie lepiej sobie pozbierać na jakieś lepsze stereo zamiast kupować i cudować z tego typu z kolejnymi "pierdziawkami"? Tym bardziej, że póki co opierasz się na kieszonkowym od rodziców, jak to mówią "biednego nie stać na tanie rzeczy". IMHO lepiej raz a porządnie(j) ;)

Szkoda kasy na to moim zdaniem i zachodu. Jakis czas temu bawiłem się w cos takiego na laptopie tj. podłączyłem do wejscia jack przez taką własnie rozdzielkę 2 zestawy- efektem był znaczny spadek mocy obu zestawów i przy okazji jakosc dźwięku spadła. Tak jak radzi poprzednik, dozbieraj i kup cos lepszego 2.1.

Tak wogóle, to dzięki za odpowiedzi ;) nie spodziewałem się, że nastąpi to tak szybko. A czy jeżeli mógłbym prosić, to co byście polecali? I w jakich cenach?? narazie mam uzbierane 50zł ;), a za ten miesiąc juz otrzymałem zapłatę. Powiem tylko, że jestem że jestem, jak to mówią: w gorącej wodzie kompany, i wolałbym coś kupić w tym miesiącu ;) no maximum w przyszłym, a więc proszę, o sprzęt do maximum 70zł ;) najlepiej z wliczeniem kosztów przesyłki :), ale może tą przesyłkę się "wyciśnie" od rodziców :)

Tak jak radzi poprzednik, dozbieraj i kup cos lepszego 2.1.

A ja bym radził kupić dobre 2.0 ;) ... i oczywiście odradzam łączenie 2-ch zestawów i inne cyrki.

Sprzedaj to co masz i kup któryś z tych zestawów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jeśli nie masz kasy, aby dołożyć to weź np:

Ukryta Zawartość

albo używane Logitechy X-230.

Kupowanie trzeciego, równie kiepskiego zestawu to po prostu wyrzucanie pieniędzy w błoto. Pomysł na podłączenie ich wszystkich naraz przemilczę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, za linki, ale czy naprawde, jeżeli sprzedam ten obecny sprzęt, to dozbieram, do tych 126zł? na Geniusa??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przyznam, ze naprawde przydał mi do gustu ;) szczególnie, ze jestem fanem gier ;) chociaż modecom też się ładnie w miare prezentuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) natomiast te Logitechy X-230, to takie cosik drogie są ;) a nie widziałem nigdzie używanych ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, tak ;) ja wiem, że ma grać :) ale wyglądać też musi ;) a po drugie, to ile dostałbym np. na allegro za takie glosniki? te TS-128 to chodza po 8zł, a Genius'y? używane? na allegro ani ceneo nie znalazłem :)

Dzięki, za linki, ale czy naprawde, jeżeli sprzedam ten obecny sprzęt, to dozbieram, do tych 126zł? na Geniusa??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przyznam, ze naprawde przydał mi do gustu ;) szczególnie, ze jestem fanem gier ;) chociaż modecom też się ładnie w miare prezentuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) natomiast te Logitechy X-230, to takie cosik drogie są ;) a nie widziałem nigdzie używanych ;)

Na pewno nie dozbierasz bez własnego wkładu. Odpuść sobie ten zestaw z Biedronki (35zł+22zł=57zł). Po tym jak dokładniej przyjrzałem się Twoim głośnikom stwierdzam, że nikt tego raczej nie kupi. Przynajmniej nie przez allegro, bo wysyłka będzie droższa niż sam przedmiot aukcji.

Jak nie możesz dołożyć nieco grosza to weź te Modecomy, bo na pewno zagrają dużo lepiej niż to co masz aktualnie.

Logów X-230 nie kupisz od ręki, trzeba trochę cierpliwości. Tu masz aktualne oferty:

Ukryta Zawartość

Przejrzyj zakończone aukcje, a zobaczysz, że można je wyrwać za mniej niż 100zł. Ogólnie to ich cena poszła ostro w górę, bo ja swoje kupiłem kilka lat temu za 150zł w MM.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmmm.... chyba jednak wybiore te modecom'y ;) bo naprawde zgadzam się z jokerthc, że tych głośników nie sprzedam, a są za stare, żeby sprzedać tutaj gdzieś w okolicy... a po drugie nie są to Plug&Play, a więc nie doświadczeniu użytkownicy komputerów (właśnie tacy w mojej okolicy) nie będą umieli tego zainstalować... Może zostawie sobie je pod laptopa, bo na te Genius'y (szaro-białe) nie mogę naprawdę narzekać służyły mi dobre... !12 LAT!!! i są w bardzo dobrym stanie. Naprawdę mogę je polecić! z ręką na sercu. wybiorę chyba te ModeComy! ;) dzięki wszystkim, jak będę je posiadał, to założę temat na forum i wystawię opinię ;) Pozdro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.