Skocz do zawartości
IGNORED

Kable OYAIDE (koaksjalne i głośnikowe)

Xentrix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wsiech.

Jakoś niewiele jest opinii o kablach z tytułu tematu, a przynajmniej ja nie mogę ich odnaleźć.

Czytałem artykuły na High Fidelity, ale zależałoby mi też na opiniach użytkowników - bo mam nadzieję, że ktoś te kable posiada i mógłby się podzielić wrażeniami.

Firma moim zdaniem zacna i solidna, z tego co sprawdziłem i znam - z pewną sygnaturą dźwiękową swoich produktów.

Zależałoby mi zwłaszcza na opiniach o kablach głośnikowych TUNAMI oraz koaksjalnych DR-510 i SL75R.

Ktoś ich używa? Jakie wrażenia?

Z góry dzięki za info.

Posdrufka

Xen

Buduj zestaw z głową. Ona na zawsze zostanie w Twoim systemie! ;)

Czyli tak jak myślałem - są niezwykle popularne ;)

I jak tu się dziwić, że ceny sprzętu i akcesoriów są często u nas wyższe niż na zachodzie, skoro popyt mamy pewnie na poziomie Luksemburga...

DR-510 to w miarę popularny coax. Miałem go przez chwile (wersję DB), był OK. Zostawiłem jednak sobie Stereovoxa. Co do tunami to nigo (ten biały) miałem jako głośnikowy i zasilające. B. dobry kabel na wysokie tony (delikatnie je łagodzi). Ogólnie Oyaide to raczej łagodne kabelki.

mimat - dzięki wielkie za wpis i info.

Znalazłem informację, że DR(DB)-510 jest naprawdę niezły, ale podobno nieco podbija wyższy bas, czego jednak wolałbym uniknąć.

Może pamiętasz jak to było z tym basem u Ciebie?

Dokładnie - chodzi mi o biały kabel głośnikowy TUNAMI (aktualnie jest firmowo konfekcjonowany i ma oznaczenie Tunami II, jest też sprzedawany jako zasilający).

Lekkie łagodzenie góry (przy jednoczesnym zwiększeniu jej rozdzielczości) to chyba jedna z cech kabli Oyaide - przynajmniej tak wynika z wszystkich opinii

które znalazłem.

Mnie interesuje też jednak jak brzmi zakres średnich tonów i jaką dynamikę oferują Tunami i koaksjalne. I czy nie dają za dużo basu.

Byłbym wdzięczny za nieco dokładniejsze info, może być na PW.

Wiem też, że kilka lat temu w Audio była recka W. Pacuły o DR-510, ale nigdzie nie mogę jej odnaleźć. Może ktoś posiada ten tekst?

Pozdrawiam

Xen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten kabelek ciekawe ile kosztuje

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

@mikson

Faktycznie Across 2000 też wygląda ciekawie - ma dość nietypowy sposób izolowania.

A kosztuje 60 dolców za metr (bez konfekcji). Czyli w sumie znośnie.

Ale opinii też trzeba by poszukać.

Pozdrawiam

Xen

• 11 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

a jak się sprawuje 0R 800? ktoś może ma tego głośnikowca?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.