Skocz do zawartości
IGNORED

Sterowanie jednym pilotem kilkoma...

xajas

Rekomendowane odpowiedzi

Hi,

kilka dni temu wspominalem ze zamowilem w stanach uniwersalnego pilota Philips ProntoNeo 500.

Od wczoraj mam nareszcie mozliwosc pobawic sie tym ustrojstwem. Wynik jest znakomity!!!

Udalo mi sie nauczyc go wszystkich potrzebnych rozkazow dla wszystkich ustrojstw (Beamer, SAT, DVD, Receiver, VCR, CD, Preamp, TV) czyli pozbycia sie osmiu pilotow i umieszczenie najwazniejszych rozkazow na kilku stronach. Malo tego, te absolutnie najwazniejsze rozkazy wszystkich elementow mieszcza sie na jednej stronie (!!!) a szata graficzna menu moze byc bardzo prosto zdefiniowana za pomoca PC-ta i zaladowana do pilota.

Ponizej znajdziecie screenshots moich menues (z wybranymi funkcjami)

i jak to wyglada na pilocie.

Calosc byla gotowa w jedna godzine!!!

Godne polecenia

xajas

www.jaschiks.com

[obrazekLUKASZ-115360_1.jpg] [obrazekLUKASZ-115360_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1239-100005393 1170256066_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/7994-sterowanie-jednym-pilotem-kilkoma/

xajas >

Pronciak to fajny pilot, u nas w kraju ten model kosztuje ponad 900 zł i sprzedawany jest pod nazwą SBCRU930.

Mozna go też zciągnąć za $170 (+$6 za przesyłkę) poprzez amerykański Amazon zwykłą przesyłka unikając cła i podatku, wtredy faktycznie się opłaci. Pilot faktycznie jest bardzo funcjonalny i eliminuje kilkanaście (dokładnie 15) innych pilotów jednak tak jak wszysto ma swoją wadę. Otóż tak jak każdy pilot z ekranem dotykowym wymaga "spojrzenia" na ekran zanim naciśnie się właściwe pole. Po prostu nie da się wziąć takiego pilota np. ze stołu do ręki i na "na ślepo" nacisnąć odpowiedni klawisz. Trzeba spojrzeć chociarz na chwilę. A czasem to upierdliwe, np. kiedy leci film i chcesz włączyć pauzę, zawsze wtedy zgubisz te 2-3 sekundy, często trzeba potem przewijać.

Ja - chcąc nie chcąc - przyzwyczaiłem się do programowalnego przyciskowego pilota mojej yamahy do tego stopnia, że teraz po ciemku i po omacku przełączam się mmiędzy urządzeniami bezbłędnie celując palcem w wiekszośc często używanych przycisków. Zauważyłem też u kolegi który ma właśnie philipsowskiego pronciaka że facet pomimo że używa go od ponad roku musi zawsze spojrzeć na ekran pilota zanim wcisnie przycisk. Nie mówię że piloty LCD sa złe, ale przy ich zakupie trzeba się liczyć z tą małą niedogodnością.

W każdym razie, kiedy mój pilot od yamahy się wreszcie potłucze na dobre, nie omieszkam spróbować tej nowoczesnej dotykowej "slizgawki".

pzdr

xajas >

przed chwilą sprzwdzałem, cena tego pronciaka to $179,99. Podwyżka ?

;-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Otóż tak jak każdy pilot z ekranem dotykowym wymaga "spojrzenia" na ekran zanim naciśnie się właściwe pole

tu masz racje, nie jest to wygodne, ale niestety jest to jedyne rozwiazanie umozliwiajace dowolna programowalna szate interfacu w zaleznosci od potrzeb (ilosci i typu urzadzen). Poza tym jest to jedno z nielicznych ustrojstw potrafiacych uczyc sie bardzo egzotycznych kodow typu B&O.

>przed chwilą sprzwdzałem, cena tego pronciaka to $179,99. Podwyżka ?

podwyzka. widocznie zalapalem wlasciwy moment :-))

porownanie aktualnych cen w stanach znajdziesz pod www.bizrate.com

xajas

www.jaschiks.com

Fajny gadget z fajną ceną :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Piloty Pronto maja jeszcze jedną bardzo ciekawa właściwość, a mianowicie po odpowiednim zaprogramowaniu potrafią generwac tzw. kody RC6 kóre w większości sprzętu RTV umożliwiają dostęp do opcji serwisowych w tym zmiany regionów w wiekszości odtwarzaczy DVD. Na kilkaset posiadanych "przepisów" deregionalizacji większość opiera się właśnie na wygenerowaniu odpowiedniej sekwencji kodów RC6. Prawdziwa gratka dla niektórych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.