Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha PianoCraft MCR-640 & DENON D-F107

maciej11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszperałem troszkę an forum natomiast nie znalazłem porównania tych dwóch mini. Poszukuję czegoś do sypialni - pokój ok 15 m2. Ciągnie mnie w stronę Yamahy (ze względu na złącze HDMI - w przyszłości chciałbym podpiąć pod TV) naczytałem się natomiast wiele niedobrego o głośnym napędzie i cykaniu. Stąd prośba do użytkowników o jednoznaczne potwierdzenie lub zaprzeczenie tezie "cykania" przy cichym słuchaniu (w końcu sprzęt do sypialni. Proszę także o podpowiedź co lepiej zagra, Denon czy Yamaha, i jak najlepiej ustrojstwo podłączyć pod TV by jak najmniej straci z jakości dźwięku.

https://www.audiostereo.pl/topic/80167-yamaha-pianocraft-mcr-640-denon-d-f107/

Racja. Zastanawiałem się też nad Pianocraft 840 z DVD - ale może sobie odpuścić ten sprzęt, bo jednak nastawiam się głównie na CD.

Słucham wszystkiego głównie rocka i chilloutu. Najistotniejsze dla mnie jest kwestia głośności napędu - mam obecnie mini w sypialnie (jakieś marketowe badziewie) i strasznie irytuje mnie dźwięk napędu. Proszę więc użytkowników Yamaha Pianocraft 640 i Denona 107 o głos w dyskusji ponieważ kolejnej mini z cykaniem, bzykaniem, etc. nie mam zamiaru nabyć.

Witam posiadam Piano 640 i nic nie cyka i nie bzyka najlepiej jak byś sam gdzieś odsłuchał sprzęt i dopiero wtedy nabył. Co do porównania z Denonem 107 to kwestia preferencji brzmieniowych bo poza tym już chyba wszystko zostało napisane. Nadmienię że też chciałem kupić kiedyś 107 ale kupiłem Piano. Proponuję słuchanie zamiast czytania.

Pozdrawiam vq.

Chciałbym dosłuchać ale jedyne miejsce w moim mieście z takim sprzętem to Media Markt. Tam cichych szerów nie wychwycę ze względu na hałas. Dzięki za odp. i liczę na głosy innych użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.