Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V350 + kolumny podłogowe stereo

blizniak0077

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów.

Mam możliwość otrzymania amplitunera YAMAHA RX-V350 ( czy ta Yamaha jeszcze jakoś zagra? ), zastanawiam się jakie mam kupić pod yamahe kolumny głośnikowe. Chce kupić używki maks do 700zł? Znalazłem takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych kolumn?

za wiele nie znalazłem informacji o tych kolumnach dlatego pisze do miłośników Home Audio.

Ewentualnie proszę o propozycje konfiguracji kolumn pod ten amplituner bądź też podpowiedzi zakupu amplitunera używanego do 600 zł

Odsłuch -pokój do 18m2

Rodzaj słuchanej muzyki - prawie wszytko

Zależy mi na tym aby czysto grały soprany nie drażniły uszy, bas żeby był przyjemny i głęboki.

Z Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hymnn .. nie sądziłem, że jest taki fatalny.. ale ok. nie znam się za bardzo w dziedzinie Home Audio

A jaki amplituner byś zaproponował w przedziale cenowym 500-700zł?

i co myślisz o tych JAmo s128?

przeglądam allegro i jestem w kropce...

Generalnie zależy mi na mocnym dobrym amplitunerze choć wzmacniacz stereo tez by mi odpowiadał..

Zależy mi aby wzmacniacz (amplituner) grał przejrzyście i produkował niskie częstotliwości.

Kolumny podłogowe też mają być używki od 500 do 1000

Głównie słucham muzyki elektronicznej

czytających mojego posta proszę o pomoc.. przedstawienie swoich sprawdzonych koncepcji

DO stereo polecam Denona DRA-500 ewentulanie Yamaha rx-797 ale możesz się nie zmieścić w budżecie.

Jeżeli chciałbyś rozbudować system do 5.1 to może yamaha rx-v800.

Kolumny polecam wherfadale model crystal 40, kupowaliśmy ostatnio takie i grały całkiem przyzwoicie jak na swoją cenę (połączone z Yamahą rx-v1000.

Jeżeli chodzi o wzmacniacze na chwile obecną biorę pod uwagę 3 wzmacniacze:

Onkyo Integra A-8850 700zł

ONKYO INTEGRA A-8870 900zł

Marantz PM 80 900zł

Który z powyższych wzmacniaczu wydaję się wam na dobrą ofertę?

Jaki zestaw kolumn byście doradzili do któregoś wzmacniaczy w przedziale cenowym do 1100zł?

Moje propozycje

Audio Academy Phoebe II 1000zł

Tannoy M3 650zł

Pokój 18m2

Zależy mi na tym aby czysto grały soprany nie drażniły uszy, bas żeby był przyjemny i głęboki.

Słucham wszystkiego z przewagą muzyki elektronicznej.

Czy ktoś zna kolumny JAMO 128?

Co one oferują?

Jeżeli chodzi o wzmacniacze na chwile obecną biorę pod uwagę 3 wzmacniacze:

Onkyo Integra A-8850 700zł

ONKYO INTEGRA A-8870 900zł

Marantz PM 80 900zł

Który z powyższych wzmacniaczu wydaję się wam na dobrą ofertę?

Jaki zestaw kolumn byście doradzili do któregoś wzmacniaczy w przedziale cenowym do 1100zł?

Moje propozycje

Audio Academy Phoebe II 1000zł

Tannoy M3 650zł

Pokój 18m2

Słucham wszystkiego z przewagą muzyki elektronicznej.

Czy ktoś zna kolumny JAMO 128?

Co one oferują?

Moja rada? kup wzmacniacz i kolumny podlogowe . zaden amplituner nie zagra tak w stereo jak wzmacnaicz stereo no chyba ze rozmawiamy o tysiacach zloty .

proponuje ceniony i zacny wzmacniacz yamaha ax 900 . przedzial cenowy 700- 1000 z; / bardzo dobry i ceniony wzmak

tu jedna z opinni

Sprzęt ten to najwyższy model Yamahy z tej serii. Ten model jest chwalony na każdym audiofilskim forum! Dźwięk jest powalający. Szeroka scena w każdej płaszczyźnie, dynamiczny i jasny dźwięk, sprawia wrażenie jakby nie było kolumn. Bass może ściany przesuwać, bardzo zwarty i świetnie kontrolowany. Wykonanie bezkompromisowe, cały front jak i wszystkie pokrętła z aluminium. Obudowa z bardzo grubych blach. Moc 2x130W RMS/8ohm. Jest to jeden z najmocniejszych wzmacniaczy w tej klasie. W środku znajduje się ogromne ekranowane trafo zajmujące 1/3urządzenia. Bije na głowę wszystkie obecne wzmacniacze powszechnie uważane za dobre. Brzmienie ciepłe z mocno odczuwalnym basem. Model na tyle znany że nie ma sensu opisywać go więcej.

zadowolenie pewne . sam mam ten wzmacniacz w domu z B&W cdm 7

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.