Skocz do zawartości
IGNORED

Po ile chodzą Creek 4330 mk2 ???

k74

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio ktos sprzedawał w ogłoszeniach za 1300zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

abudzik -> czy ja wiem, za 3-4 latka ta cena nie jest jakos specjalnie niska. Nowy 5350 to chyba kolo 4-5 kzl. Ja nie oceniam ile jest wart bo na temat Creek'a mam swoje zdanie (i nie jest zbiezne z przewazajacymi na forum - a Creek to chyba marka, ktorej na tym forum nie wolno krytykowac) :-)

Generalnie nic - poza tym, ze dla mnie fenomen podobny do Avance'a - byle jaki dzwiek za to niezly marketing. Niewazne - nie kupie Creeka wiec mnie sie nie musi podobac. Jesli wiekszosci ten dzwiek podchodzi - super.

PS.: Skad ta mnogosc znakow zapytania ? ;-)

Creek ma bardzo czyste i nieco podbite wysokie tony. Wywołuje to wrażenie bardzo dobrej przestrzenności. Na średnicy natomiast dzieje się mniej niż powinno - jest nieco przytłumiona. Bas, to już zalezy od gustu - do rocka sie nie nadaje. To o samym wzmacniaczu.

Opinie w prasie na temat Creeka ( i innej produkcji niszowej) są nadmuchane, ale trzeba to zrozumieć oni z tego żyją.

Połączenia z kolumnami nie dotykam się bo to mogłoby wywołać niekończacą się dyskusję.

Miałem 5350 i sprzedałem z czego się cieszę.

panowie - rozmawiamy tu o wzmaku za 2 kpln (nowy tyle kosztowal) - nie wymagajmy by byl siodmym cudem swiata - acz ja osobiscie przychylam sie do zdania, ze w swojej cenie specjalnie konkurentow nie ma - choc akurat do "ciezkiej" muzyki sie niespecjalnie nadaje.

A piszta co chceta. Dla mnie Creek jest jednym z najwybitniejszych klocków zaliczanych do "budżetówki". Trzeba mieć talent, żeby za 2000zł (mowa o seryjnej produkcji, marżach, dystrybutorach itd.) zbudować taki wzmacniacz. Creek owszem ma swój charakter, ale sprawia on, że każdej muzyki słucha się z przyjemnością. Rocka wcale nie gorzej. Nie wiem czy mógłbym słuchać KoRna na mniej przejrzystym sprzęcie, raczej nie.

Teraz zmieniam Creeka 4330mkII na Pliniusa 9100. Różnica w cenie spora, ale tylko tak się opłaca. Dla Twojej informacji - Creek poszedł za 1600zł. Co prawda, jeszcze go nie wysłałem, ale dogadałem się z kupcem przez telefon i teraz nie będę odstawiał teatrzyków. Pomimo że w przeciągu dwóch godzin dostałem jeszcze 4 maile i 2 telefony. Pora aby ktoś zaświecił przykłada;-))

Faktem jest, że uzywane Creeki "trzymają" cenę, nie za bardzo wiem z czego to wynika, bo to dobry klocek, ale np. moim preferencjom nie odpowiada, chyba znowu wszystko przez te 6 gwiazdek w "Hi-fi i M"....

Hmm tak czytam powyzsze wypowiedzi...kto mi powie konkretnie: Czemu creek nie nadaje sie sluchania rocka? Obecnie, w stanie - po pracy... leze sobie, leca oostatnie minuty kawalka "Fracture" King Crimson (a wiec Panowie zaczynaja naprawde szalec) a ja jeszcze czerpie z tego duza przyjemnosc... :-]

K74 - ja kupilem (w ciemno ten wzmacniacz - dzieki Pal:-)

Slucham glownie rocka, bardzo czesto ciezszego i jestem bardzo zadowolony...

..chyba nie jest to az tak złe polączenie? ;-)

Jakos 1100zl (w lutym) acz zwroc uwage ze ja mam creek'a 4330 a nie 4330mk2 o ktorej tu mowa, ta druga jest minimalnie drozsza z uwagi na inne rozwiazania elektroniczne np. miekki start, zdaje sie ze tez jest wiecej kondensatorow o wiekszej pojemnosci...

Jerzyk, widze ze Ty patrzysz na to kategoriami ostatecznymi. Fakt w takim wypadku ten wzmacniacz na tle innych (drozszych) moze prezentowac sie blado... tylko istnieje jeszcze cos takiego jak zasobnosc naszych portfeli. Jesli sądzisz ze Creek w tej cenie jest przecietny to zaproponuj koledze cos innego co nie bedzie przecietne, ale oczywiscie w wypadku porownania bardzo dobre (majac na uwadze te 1200-1400 w kieszeni) :-)

Wzdychania i zachwyty nad jego jakoscią w prasie (z tego co tam przewertowalem) maja chyba swoje glowne zrodlo wlasnie w jego niskiej cenie...

zarówno Creek jak i Avance w złej konfiguracji potrafią zagrać przeciętnie, natomiast w dobrej dzieją się cuda, i muzyki można słuchać godzinami, bardzo ważny przy tym jest dobór okablowania.

:-) mysle ze duzo dobra, jak sie obawiasz to sproboj go tam posluchac... wtedy to juz nikt inny, ale Ty bedziesz wiedzial najlepiej czy jest dobry, przecietny czy jeszcze inny :-) Ja w kazdym razie polecam Ci go za taka kase.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.