Skocz do zawartości
IGNORED

przełącznik żródła..arcam

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu posiadam arcam alpha one..miałem problem z przełącznikiem zródła..jeden kanał przerywa...psiknąłem sprejem pomogło...ale zauważyłem że jeden kanał teraz gra ciszej...

zabieram się za otwarcie tego przełącznika..czy czekają mnie jakieś niespodzianki?czy jest tam coś do naprawienia?

może ktoś podrzuci jakieś wskazówki..

czy da się coś z tym zrobić?wymienić na inny? a jesli tak to gdzie to zdobyć w polsce..

pomocy bo bardzo mi pasuje ten wzmacniacz ...

Miałem jakieś 14 lat temu DELTE 270 był tam taki selektor podobny budową do isostatów.

Po paru latach zaczął trzeszczeć i też psikałem różnymi spreyami.

Pomagało na chwilę i dalej trzeszczało. Szukałem takich części,ale niestety

nie znalazłem,a dystrybutor też się nie poczuwał do napraw pogwarancyjnych.

W końcu sprzedałem za groszę i kupiłem MF A3 i ten ma przekaźniki zamiast śmiesznych

przełączników.Czasy się zmieniły i może gdzieś uda Ci się kupić ten rodzaj przełącznika.

Jeśli teraz miałbym taki problem to trochę nabrałem wprawy i zapewne wymienił bym na

jakiś obrotowy lepszej jakości łatwiejszy do dostania.

powodzenia.

kończąc temat powiem że rozebrałem włącznik rozchyliłem go na boki bez rozlutowania..w środku jest takie kółko z pierścieniem wystarszyło tylko pierścień bardziej rozgiąć( z upływem czasu odkształcił się)i jest już ok!ta płaszczyzna która się wyciera od ruchów tego pierscienia była w bardzo dobrej kondycji..więc nie jest zle..ale nadal jeden kanał gra ciszej..nieznacznie ale jednak...wydaje mi sie że przy głośniejszym graniu się to wyrównuje..ale hmmm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.