Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga!DVD Manta 002/16...32Bit/512fs!

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

O scenie nic nie pisałem, to oczywiste że słuchawki a kolumny to zupełnie inna prezentacja, ale niewiele kolumn może dorównać HD600 pod względem rozdzielczości. To tyle tego off topic ;)

Niestety jestes w bledzie..... a sluchales poprawnie zrobionych zestawow glosnikowych z gwizdkami wstegowymi

np.Ravena 1.0 ...2.0...3.0????Badz z innymi zacnymi wstegami?

Proponuje bys posluchal choc by HD-25 .. i moze wtedy zrozumiesz?

W kwestji zaMancenia!

2 Manty 001 tuningowane wypozyczylem z opcja sprzedazy pewnemu internaucie...

Ma on dosc specyficzne preferencje ......

Poinformowal mnie ze jednak niekoniecznie jest nimi zainteresowany po odsluchach ..bo mu sie niespodobaly ..a ma dosc dobry system odsluchowy.....

Z moja wiedza udostepnil owe dvd swoim kolegom ktorzy maja sie nimi pobawic.... wiec niedlugo powinny sie pojawic wpisy..... zobaczymy?

• 3 tygodnie później...

Kupiłem ostatnio w ramach 'eksperymentu' wspomnianą Mantę DVD-001. Wrażenie robi takie sobie - ot tani plastikowy odtwarzacz. Mam zamiar w ramach wspomnianego wyżej 'ekperymentu' zobaczyć co z tego będzie się dało wyciągnąć w ramach sensownemodyfikacji :)

Zanim jednak otworze obudowe i strace mozliwość zwrócenia tego do sklepu mam pytanie do ludzi którzy mieli z tym do czynienia: u mnie dosyć długo zaczytuje on wrzucane płyty, niektórych w dodatku w ogóle nie chce czytać 'zły dysk'. Czy to normalne dla tego modelu, czy też lepiej gnać do sklepu i niech dadzą sprawniejszy egzemplarz.

hififreak.wordpress.com

->Bryan

wymien na inny egzemplaz. Mam Mante 001 od dluzszego czasu i nie bylo plyty, ktorej by nie przeczytal. Moze to tez byc kwestia "wersji| ". Spotkalem sie z dwoma wersjami Manty 001, ale wiem ze z zestawie z glosnikami (La Scala) jest jeszcze trzecia.

Swego czasu miałem pożyczoną mante 001 co ztego ze ma wypasione wyjscia jak to tu pisza jak ma problemy z odczytem plyt ,moja corka musiala biegac do wypozyczalni z 3 razy bo jej sie niechcial odtworzyc film w wypozyczalni mieli jakiegos samsunga i kazda reklamowana przez nia plyta tam byla odtwarzana ,jakosc wykonania tez do poprawki nie mowiac o pilocie ktory jest do wyrzucenia przypomina lisewke a nie pilota i zeby odwarzacz reagowal trzeba idealnie prawie skierowac go na mante.nie warto tego kupowac chyba ze chce sie miec dodatkowy mebel do mieszkania a nie odtwarzacz

Profes, dzięki za odpowiedź. Doszedłem już co jest grane - wywala się na płytach które mają 'bloki reklamowe bez możliwośći pominięcia' na początku. Pisze 'zły dysk' ale wystarczy nacisnąć PLAY i płytka startuje dokładnie na początku filmu. Z muzyką nie ma problemów.

Mam jedno pytanie 0 jak startuje Ci płyta od momentu wjechania szuflady? U mnie wygląda to a kilkanaście sekund.

hififreak.wordpress.com

• 2 tygodnie później...

WITAM WSZYSTKICH !

>galeo20

Niestety, galeo29, Darkul nie jest pierszym, który wpadł na pomysł SYMETRYCZNEGO WZMACNIACZA SŁUCHAWKOWEGO. Nie wiem, kto był ale ja używam takiego już od kilku lat, oraz również takie sprzedaję. Mogę Cię

zapewnić, że moja konstukcja jest wszech miar nowatorska. Jeżeli interesują Cię szczegóły to przejrzyj kilka poprzednich "kolorowych periodyków" - znajdziesz ogłoszenia. SŁUCHAWKI GÓRĄ !!!!

Pozdrawiam.

WITAM WSZYSTKICH !

>galeo29

Niestety, galeo29, Darkul nie jest pierwszym, który wpadł na pomysł SYMETRYCZNEGO WZMACNIACZA SŁUCHAWKOWEGO. Nie wiem, kto był ale ja używam takiego już od kilku lat, oraz również takie sprzedaję. Mogę Cię

zapewnić, że moja konstukcja jest rzeczywiście nowatorska. Jeżeli interesują Cię szczegóły to przejrzyj kilka poprzednich "kolorowych periodyków" - znajdziesz ogłoszenia. SŁUCHAWKI GÓRĄ !!!!

Pozdrawiam.

OK, tylko dla mnie wzmak schłuchawkowy SYMETRYCZNY to taki, do którego słuchawki podłącza się KABLEM SYMETRYCZNYM, a nie fabrycznym od słuchawek tylko ze zmienioną wtyczka. Moje kable to splot ośmiu przewodników

ze srebrzonej, litej miedzi. Tylko w ten sposób połączenie symetryczne ze słuchawkami ma sens. Nie stosuję transformatorów, są zbędne.

Szkoda, że nigdzie nie było żadnej wzmianki o Twoich wzm. symet. słuch.

Z tym przewodem chodziło mi o to, że fabryczne kable robione są (przeważnie) jako żyła "gorąca" owinięta ekranen.

To jest oczywisty nonsens, bo przewodniki w torze symetrycznym powinny buć JEDNAKOWE ( i materiał i budowa ).

Dlatego oferuję swoje kable. Moje i tak mają dwukrotnie mniejszą pojemność, o rezystancji nie wspomnę. Co do srebra w m.cz. - ja różnicę słyszę i sens tego jest. Srebro jest lepszym przewodnikiem, nawet przy tych marnych kHz ( a harmoniczne dalsze ?!! ).

Tak, na dzisiaj wystarczy miłej konwersacji..

Dobrej nocy !!

Dla m.cz. wole miedziane wzglednie posrebrzane...ale nie z e srebra...mimo teoretycznej przewagi srebra nad miedzia...

Pozdrawiam czesc,,..a swoja droga to wyjatkowo po macoszemu ludzie traktoja okablowanie do sluchawek a uslyszeliby o wiele wiecdej...

Żenada,żenada,żenada...

No śmiać mi się chce ( i się śmieje na głos ) jak czytam sobie teraz nieszczęśników którzy nabyli ową "cudowną" Mantę.Tłumaczenia w stylu,że " i tak miałem kupić DVD" jest rozbrajające.Gratuluję wyboru wspaniałego DVD który nie potrafi sobię poradzić z czytaniem płyt DVD .

Dziwne jest to i żenujące ,że można się tak łatwo dać nabrać na kilka textów człowieka który się zna podobno (nie twierdze ,że nie )na sprzęcie i "palnie"chasło,że Manta po UPGR to klocek za ileśtam (czym droższy tym lepsiejszy:)

Pozdrawiam

Nie wytrzymałem i kupiłem. Więc i zostałem mantologiem czyli ofiarą mantyzmu. Infekcję tą sprowadził na nasz grunt niejaki Drakul. Pierwsza i chyba nieodwracalna ofiara mantyzmu.

Powinienem chyba przenieść się na kino domowe. Planuję zrobić coś na kształt owego kina poprzez dodanie 6 wzmacniaczy i podpięcie kolumienek.

Pierwsze efekty są takie że posłuchałem i zagrała dobrze lecz nie do końca. Słychać oddech, potencjał, szczegóły, lecz trochę buczy bas i szeleszczą wysokie.

Zaczynam wierzyć , że da się z tego coś zrobić.

Witajcie,

dostałem z Khteka serwisówkę do DA 1196 oraz z Manty w Warszawie ( dzięki uprzejmości Prezesa Firmy Manta ) schematy sunplusa który jest ponoć odpowiednikiem modelu 001. Jest tego razem ponad 1 mega w PDF.

Chętnym podeślę na maila. Mam nadzieję, że coś razem wymodzimy.

Nomen omen Pan Prezes w miłej rozmowie telefonicznej był mocno zdziwiony, że coś takiego jak mods Manty powstało ( Dzięki Drakul ! ).

Niech moc Manty bedzie z Wami !

Krzy

Dokumentacja do Manty 001 jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podziekowania dla Krzy :)

Ukryta Zawartość

Nasze Manty produkuje Sunplus Technology w fabryce na Tajwanie lub w Szanghaju

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , napisałem do nich z prośbą o dokumentację.

Zobaczymy co odpiszą.

Ukryta Zawartość

"Darkul"

Jaką wersje odtwarzacza manty 001 polecił byś mi kupić w takim przypadku?

Bo widze że "profes" pisze o dwóch różnych wersjach różniących się jakimiś pierdołami czy czymś w tym rodzaju.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.