Skocz do zawartości
IGNORED

Co myslycie o zestawie philipsa lx700+DV

Pa??a Sta??a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dysponuje nie wielka kwota pieniedzy jak na kino domowe i wiem ze zaraz mi odpiszeciez ze potrzebuje wiecej a ja wiecej po prostu nie mam i chce sobie w koncu cos kupic.

Znalazlem jak dla mnie ciekawa oferte gdzie jeszcze mnie stac ale nie znam sie na tym wiec prosze o wasze opinie na temat tego zestawu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Set: Receiver »LX700«, Boxensystem + DVD/MP3-CD-Player »DVD728«, Philips (8tlg.)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/8078-co-myslycie-o-zestawie-philipsa-lx700dv/

Philips to bardzo dobra firma - robi fajne telewizory (szczególnie plazmy), sprzęt AGD,a nawet odtwarzacze DVD (np. model 963) ale NIE UMIE robić amplitunerów, wamacniaczy a tym bardziej kolumn, nikt nie jest dobry we wszystkim i tyle.

Koda to z kolei dobra w swojej klasie cenowej firma robiąca głośniki, co do elektroniki to nie jestem przekonany, chyba lepiej poszukać czegoś używanego np. amplituner starszej generacji jakieś kilkuletnie Onkyo, Yamaha czy Denon nawet bez wbudowanych dekoderów (ok.700- 1000 zł) a do tego kupić np. bardzo ostatnio chwalone supertanie DVD firmy manta za ok. 300 zł (nie znam go ale poczytaj wątek o mancie na zakladce stereo) ma wbudowane dekodery i mozna go podłaczyć przez 5 kanałowe wyjście analogowe do ampla bez dekoderów. Myśle ze to najlepsze co możesz zrobić z małym budżetem jeśli chcesz mieć dobry dźwięk. A z czasem jak dołapiesz kase kupisz lepszy amplituner, wymienisz kolumny itd. - ale caly czas będziesz miał przyzwoity system z możliwością ulepszenia, a nie syfa z plastiku którego można co najwyżej wyrzucić do śmieci.

pozdro

np. taki sprzecik - zaręczam Ci że będziesz baardzo zadowolony (gra naprawdę fajnie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tego dajesz mante za 300 zł, kolumny koda minimum to 850- zł bez suba (taki obie zestawik lepszy byłby np. F51 albo NT ale to już inne pieniądze) - w wersji minmum masz kino za ok. 2000 zł komplet w cenie tego badziewnego plastiku który wypatrzyłeś a grający nieporównywalnie - kolumn też możesz też poszukać na allegro. powodzenia

Ukryta Zawartość

mialem LX700, oto wrazenia:

- ladnie wykonanie (szczegolie ampli)

- bogate opcje konfiguracji w tej cenie

- za mala moc (sub za slaby)

- dzwiek w kinie: OK

- badziewne okablowanie na plastikowe zaciski, kabelki grubosci chyba 0,5 mm

sprzedalem poniewaz zestaw nie sprawdzal sie w stereo:

- slaba moc

- malo basu (nawet z subem pod biurkiem)

- za duzo sporanow = nieprzyjemny dzwiek

ogolnie jezeli sluchasz muzyki w stereo - nie polecam (pro logic 2 jest do niczego, dzwiek z 2 satelitek + sub na poziomie zestawow do kompa)

lepsze wyjscie: uzywany ampli + jakies glosniki Kody

obecnie mam wzacniacz Kenwooda (uzywany, wyzszy model sprzed kilku lat) + Koda AF702F i jest o klase lepiej w stereo. Filmy tez nie maja sie czego wstydzic, dynamika duzych podlogowcow jest ponad poziom oferowany przez LX700

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.