Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wymianie potencjometru

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

BARDZO PROSZE WSZYSTKICH ZNAJĄCYCH SIĘ NA RZECZY O POMOC BĄDZ TU NA FORUM,BĄDZ PRYWATNIE,,

W MOIM ARCAMIE ALPHA ONE JEDEN KANAŁ DZIAŁA CISZEJ..MAM JUŻ TEGO PO DZIURKI W NOSIE!WYELIMINOWAŁEM WSZYSTKO CZYLI:CD,KABLE,KOLUMNY NAPET PRZEŁĄCZNIK ZRÓDŁA(KTÓRY TEŻ REANIMOWAŁEM I JUŻ JEST OKJ)

W CZYM RZECZ..JAK SCISZE NA ZERO GAŁKĘ W OBU GŁOŚNIKACH MINIMALNIE SŁYCHAĆ MUZYKĘ..PO DELIKATNYM PODGŁOŚNIENIU W LEWEJ KOLUMNIE TROSZKE ZATRZESZCZY I POTEM JUZ JEST OK..ALE LEWA GRA JUŻ CISZEJ...(WYDAJE MI SIĘ ZE NA BARDZO GŁOSNYM SŁUCHANIU KANAŁY SIE RÓWNAJĄ..ALE TO MOŻE BYĆ ZŁUDZENIE)

ZAKŁADAM ZE POTEN.DO WYMIANY..CZY JAK GO ROZBIORĘ MOŻE DA SIĘ GO JAKOŚ WYCZYSCIĆ POODGINAĆ TE STYKI KTÓRE MOŻE Z CZASEM JUŻ SIĘ ODKSZTAŁCIŁY..JEST TAKA OPCJA??

JESLI NIE...TO GDZIE SZUKAĆ TAKIEGO POTENCJOMETRU?(INTERNET)ZAKŁADAJĄC ŻE WYMIANĘ ZROBIE SAM..

JAK TEGO SZUKAĆ?JAK TO SIĘ FACHOWO NAZYWA?CZY KAŻDY O TAKICH WARTOŚCIACH BEDZIE DOBRY?CZY JAKIEŚ FIRMY KONKRETNE ROBIĄ AUDIOFILSKIE POTENCJOMETRY?NIECHCE STRACIC NA JAKOŚCI I TYM BARDZIEJ POGORSZYĆ SYTUACJE......POMOCY MÓJ NUMER 785 999 983 MAIL [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/81192-pomoc-w-wymianie-potencjometru/

ooo i jest macgayver!!fotki niema..w sumie to właśnie skończyłem składac potka...naprawiłem!wystarczyło podoginać blaszki i jest już ok..ale tak na wszelki wypadek tematu niezakoncze..bo z arcamem pewnie jescze nie raz się zetknę..zresztą ten jest na sprzedaż bo za słaby..a szkoda...więc prosze o pomoc w znalezieniu takiego totencjometra..tak dla draki ..jak by sie zepsuł ..albo do innego ..

napisy na nim to:

alps _ co to znaczy?

830g - co to znaczy

20kax2 - co to znaczy?

z góry dzięki..

alps - co to znaczy?

830g - co to znaczy

20kax2 - co to znaczy?

ALPS to producent potencjometru

20kAx2 znaczy że to podwójny potencjometr o wartości 2 x 20kOhm o charakterystyce logarytmicznej

830g - nie mam pojęcia ;).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak odrazu zapytam..czy coś takiego może być? cena śmieszna..czy to się jakościowo nadaje.../?

Ukryta Zawartość

czy może coś takiego ?tu cena mnie powala? rozumiem ze alps to firma?z tym ze w arcamie ten pierwszy wygląda tak samo..a ten drugi jest inny z wyglądu...czy to się różni..jaka bedzie róznica ...?

i co znaczy to "frezowana oś"?

z jakie firmy są takie potencjometry i przełączniki sprawdzone?jakościowo do takowych wzmaków ale by cena nie zabiła?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.