Skocz do zawartości
IGNORED

Czy nikt tu nie słucha rocka ?

fv

Rekomendowane odpowiedzi

A czemu nikt nie wspomniał o My Dying Bride, Paradise Lost czy choćby Moonspell - przecież to wręcz klasyka :)

A co polecacie z rodzaju doom-gotyk - ale coś raczej w stylu Epica, Empyrium, Novembers Doom, Decoryah albo Virgin Black bo mi się pomysły kończą powoli :(

Paradise Lost piękna rzecz. Nie wiem też czy ktoś słyszał np. Disturbed - fajnie chłopaki grają. Dla mnie rewelacyjnie też brzmi zupełnie tutaj pominięte Guano Apes - może i telewizyjna papka ale mi się podoba. Posłuchajcie też sobie kiedyś L'ame Immortele. Poza tym nie zauważyłem zwolenników niemieckiego brzmienia typu Rammstein (rewelacyjne dla mnie Mutter), Oomph i zespół na którym się te kapele wzorowały czyli Laibach (ale nie wszystko - za dużo eksperymentów).

Ale najbardziej chyba zdziwiło mnie to, że nikt nie wspomniał o The Cure...

Eetam, Rammstein. Lubię, nie powiem, ale do Die Krupps to się nawet nie umywają.

Za to wspomniane kilka postów wyżej Virgin Black jest dla mnie odkryciem roku (wiem, wiem, ta kapela to żadna nowość, ale *dla mnie* to jest odkrycie roku). Do tego ścisła czołówka to jak dla mnie Dream Theater, pierwszy RATM (to jest dopiero ładunek energii!) no i świetny "The burning Red" Machine Head.

• 8 lat później...

Finlandia, specyficzny kraj, specyficzny klimat, specyficzni ludzie i specyficzna scena muzyczna. Jeżeli ktoś kojarzy Poets Of The Fall, HIM, Lordi i The Rasmus to znaczy, że jeszcze dużo ma do odkrywania. Co pierwsze przychodzi mi do głowy:

Aarni, Circle i cała rodzina, Ektroverde, Eleanoora Rosenholm, Magyar Posse, Paavoharju, Pharaoh Overlord, Tenhi i już jest około 100 albumów okołorockowych, których naprawdę warto posłuchać :) Szczególnie warto skupić się na muzykach Circle, płyty solowe i projekty, w których brali udział.

No i humppa, Elakelaiset rządzi :D Po godzinie z humppą świat już nigdy nie będzie taki jak przedtem!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.