Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Yamaha RX-V1067

Z41Z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem laikiem jeśli chodzi o sprzęt AV, jednakże chce zakupić amplituner i wybrałem Yamaha RX-V1067

Szukam do tego kolumn i znalazłem Infinity Classia C 336+C205+C225 centralny. Zakup będzie przez internet może ktoś doradzi.Wybór kolumn to naprawdę spory problem(szczególnie jak nie można ich odsłuchać) mogę tez kupić 2 przednie kwota do 5 tyś mam 2 kolumny jbl 20 i mogę dać je na tyły,centralny tonsil 40W i sub (lepiej nowy ale surand i center mogę dokupić potem )

pokoju 20m2 60% kino + tv n ,40% radio

Najłatwiej jest kupić zestaw Harman/Kardon, HD Fun 9BQ II i problem z głowy ale nie o to chodzi

z góry dziękuję i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/81212-jakie-kolumny-do-yamaha-rx-v1067/

Infinity to swietne glosniki ale no wlasnie nie powiedziales czego od nich oczekujesz. Jaki chcesz dzwiek ? Czy wogole nie bedziesz slucal na tym muzyki? Classia to czyste otwarte jasneglosniki, bardzo fajnie zrobione i wykoncone, ciezkie. Do kina musza byc zestawione z subem. W kinie swietnie radza sobie takze Klipsche. Moze faktycznie lepiej kup same fronty. I pamietaj ze kupujac przez internet masz prawo zwrocic towar do 10 dni od daty otrzymania bez podania przyczyny. Obchodz sie wiec z nimi delikatnie i masz wtedy mozliwosc przetestowania powiedzmy tych 3 wybranych modeli

Audiofilem nie jestem mam PANASONIC SA-HE 70 + jbl 20 centralny tonsil 40w a tyły jakieś małe kolumny co były do kompa amplituner mam 11 lat i pora na zmianę.

Parę dni temu odsłuchiwałem w sklepie na Yamaha RX-V1067

Magnat Quantum 607 200/350w

canton 720 i GLE 4902 i inne

clak BS244

Potem byłem w saturnie i itp.. jak dla mnie to fajnie grało wszystko

Dostałem katalog yamaha 2010-2011 są w nim kolumny yamaha NS-F700 i

seria EF yamaha NS--777-ns-333-ns-c444 w cenie 4 350,00 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupując amplituner Yamaha RX-V1067 wskazane jest chyba kupno głośników tej samej firmy ,dobrze myślę ? (chyba ze głośniki nie są warte tej ceny i szuka się lepszych w niższej cenie )

Teraz ciekawią mnie Yamaha NS-F700 może ktoś ma takie ,albo testował je ?

Dużo spędziłem czasu na szukanie w necie głośników i stwierdziłem im więcej się szuka tym ciężej jest kupić (na pewno dlatego ze nie mogę odsłuchać tych co mnie ciekawią)

może komuś się przyda co znalazłem .

- ZESTAW KOLUMN KINA DOMOWEGO 5.0 QUADRAL QUINTAS 5000- 1249,00 PLN

Ukryta Zawartość

-JBL ES P 90

-JBL Studio 190+120c+130

-Yamaha NS-777 + NS-333 + NS-C444

Będę kupował w ciemno yamaha NS-F700 albo Infinity Classia C 336+C205+C225 .

Kupując amplituner Yamaha RX-V1067 wskazane jest chyba kupno głośników tej samej firmy ,dobrze myślę ? (chyba ze głośniki nie są warte tej ceny i szuka się lepszych w niższej cenie ) dobrze myślę ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupując jakikolwiek amplituner, nigdy nie jesteśmy zobowiązani kupować również głośniki tej samej marki. Niejednokrotnie zmieszanie marek daje znacznie lepszy efekt. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłby odsłuch interesujących Ciebie głośników w salonie, aniżeli żonglowanie nimi przy pomocy kuriera między Tobą, a sklepem - i co za tym idzie znacznie uczciwsze.

Do wspomnianej Yamahy, osobiście poleciłbym głośniki marki Paradigm. Miałem okazję instalować i odsłuchiwać tego typu zestawy (Yamaha + Para), i w zestawieniu tych dwóch marek w kinie domowym wypadałby rewelacyjnie. Schody zaczynają się w chwili gdy będziesz chciał dokonać precyzyjniejszego odsłuchu. Nie jest to mocną stroną niższych modeli Paradigm'a. W wyznaczonym przez Ciebie segmencie cenowym zaproponowałbym chociażby Paradigm Monitor 9 v.6.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

RMS

Podepnę się przypadkiem i poproszę o opinie odnośnie wielokanałowego dźwięku uzyskanego w wyniku połączenie tej yamaszki z MA 5.1 opartego na BR6/te posiadam/.Chciałbym uzyskać dźwięk szczegółowy, o odpowiedniej masie ale nie rubaszny z dobrym, raczej punktowym basem.

Dzięki.

mundi21, nigdy nie miałem okazji słuchać serii BR ze wspomnianą Yamahą, wiem jednak że seria BX wraz z Yamahą w systemie kina domowego, oraz biorąc pod uwagę dźwięk wielokanałowy spisuje się wzorowo. Jest to zestaw często wybierany przez klientów na zasadzie odsłuchu. O ile dobrze kojarzę, seria BR nie była tak obfita w bass jak BX, gdzie jest tego solidny zapas. Ciężko mi przewidzieć, czy uzyskasz spodziewany efekt przy połączeniu omawianej Yamahy z Twoim systemem głośnikowym.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dzisiaj trochę czasu spędziłem na szukaniu tego co chciałem usłyszeć i oto efekty ,przynajmniej takie

Odsłuchałem zestaw Infinity Classia C 336+C205+C225 centralny ( fajnie grało ale centralny jest za duży i mi się nie podoba i chce go zastąpić centralnym z , jbl Studio 120C. Ma to jakieś znaczenie ?

odsłuchałem -JBL Studio 190 ale tylko 2 przednie i tez fajnie grały i mam dylemat co wybrać ?

bramkę nr 1 - Infinity Classia C 336+C205 +jbl Studio 120C

bramkę nr 2 -odsłuchałem -JBL Studio 190 ale tylko 2 przedni i kupić cały -JBL Studio 190+120c+130

Ktoś może doradzi ,( na coś się zdecyduję i jadę kupić i będzie grało )normalnie desperacja

• 3 tygodnie później...

Jbl studio moim zdaniem brzydsze, Infinity bardzo mi się podobają. Co do dzwięku słuchałem tylko studio i było całkiem dobrze. Zastanów się klasa kolumn podobna, Jbl chyba trochu tańsze. Zawsze możesz posłuchać polecanych przez kolegów koluumn Kiplisch fajnie to gra.

Audiofilem nie jestem mam PANASONIC SA-HE 70 + jbl 20 centralny tonsil 40w a tyły jakieś małe kolumny co były do kompa amplituner mam 11 lat i pora na zmianę.

Parę dni temu odsłuchiwałem w sklepie na Yamaha RX-V1067

Magnat Quantum 607 200/350w

canton 720 i GLE 4902 i inne

clak BS244

Potem byłem w saturnie i itp.. jak dla mnie to fajnie grało wszystko

Dostałem katalog yamaha 2010-2011 są w nim kolumny yamaha NS-F700 i

seria EF yamaha NS--777-ns-333-ns-c444 w cenie 4 350,00 zł

Ukryta Zawartość

Kupując amplituner Yamaha RX-V1067 wskazane jest chyba kupno głośników tej samej firmy ,dobrze myślę ? (chyba ze głośniki nie są warte tej ceny i szuka się lepszych w niższej cenie )

Teraz ciekawią mnie Yamaha NS-F700 może ktoś ma takie ,albo testował je ?

Dużo spędziłem czasu na szukanie w necie głośników i stwierdziłem im więcej się szuka tym ciężej jest kupić (na pewno dlatego ze nie mogę odsłuchać tych co mnie ciekawią)

może komuś się przyda co znalazłem .

- ZESTAW KOLUMN KINA DOMOWEGO 5.0 QUADRAL QUINTAS 5000- 1249,00 PLN

Ukryta Zawartość

-JBL ES P 90

-JBL Studio 190+120c+130

-Yamaha NS-777 + NS-333 + NS-C444

Będę kupował w ciemno yamaha NS-F700 albo Infinity Classia C 336+C205+C225 .

Kupując amplituner Yamaha RX-V1067 wskazane jest chyba kupno głośników tej samej firmy ,dobrze myślę ? (chyba ze głośniki nie są warte tej ceny i szuka się lepszych w niższej cenie ) dobrze myślę ?

"Kupując amplituner Yamaha RX-V1067 wskazane jest chyba kupno głośników tej samej firmy ,dobrze myślę ? (chyba ze głośniki nie są warte tej ceny i szuka się lepszych w niższej cenie ) dobrze myślę ?"

bez obrazy kolego ale to najwieksza glupota jaka czytalem . kupowanie . polecanie przedmiotow zestawow jednej marki to czysty marketing . bicie kasy . sa ludzie co maja $$ i nie interesuja sie tym czy tamtym i mowi mam kase to kupie a inny przemysli ta srpawe 10 razy i za mniejsza kasye bedzie miec lepszy . bardziej waydajny . i wogole bardziej przemyslany sprzed . ogolnie pisze . nie tylko o sprzetach audio . a co do audio mysle ze najlepsze rezultaty sa gdy mieszamy zestawy . ale to jest temat morze tak wiedz nie bede tego poruszac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Nie wiem jak chodzą głośniki MA BX z Yamahą. Nigdy nie miałem okazji takiej konfiguracji słuchać. U mnie chodzą z Cambridge Audio. Powiedzieć rewelacja - to mało.

• 2 tygodnie później...

Witam

Podpinając się pod wątek chciałbym dowiedzieć się jak zagra w/w ampli. z glośniczkami hkts 60? Zależy mi na czymś małym mam ograniczony budżet do ok 3000pl pokój ok 15m plus aneks kucheny ok 10m. Przeznaczenie 50 muzyka 40 kino 10 ps3. Fajnie by było poczuć bas w kinie jak i w muzyce.

Z góry dziękuje za zainteresowanie się wątkiem

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.