Skocz do zawartości
IGNORED

DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym lub oddzielny zestaw

KingNothing

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jestem tu nowy, na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami serwisu.

Tak więc, Witam!

Tematów tego typu jest sporo na różnych forach, ale jak dotąd nie czuję się usatysfakcjonowany tymi dyskusjami.

Przechodząc do meritum, szukam zestawu DAC ze zintegrowanym wzmacniaczem słuchawkowym lub oddzielnie DAC i wzmak.

Całość będzie grała z Sennkami HD650.

Wypatrzyłem sobie parę modeli:

1. Styleaudio Ruby2

2. ESI Dr.DAC Prime

3. Audiotrak Dr.Dac2

4. NuForce Icon HDP

5. NuForce uDAC2 + powiedzmy Ruby2 lub inny wzmacniacz

6. Audinst HUD-MX1 + powiedzmy holdegron.

+kilka innych pomysłów, ale nie będę przytaczał, główną myśl raczej zawarłem ;)

Jako oddzielny wzmacniacz biorę głownie pod uwagę konstrukcje typu Little Dot, Matrix m-stage lub Lovely Cube, jako dac - audinsta lub nuforce'a.

Problem w tym, że już tylu opinii się naczytałem, że mam mętlik w głowie. Przykładowo wszędzie zachwalany Ruby2,

wg. recenzji na tym forum kiepsko współgra z Sennkami/wysokoimpedancyjnymi słuchawkami.

Odnośnie DAC'a zależy mi również na tym, żeby posiadał cyfrowe wyjście(pass through do dekodera), choć nie jest to priorytetem.

Dlatego też poważnym kandydatem jest ESI Prime, ale strasznie mało opinii krąży o nim w sieci.

Generalnie najważniejsza jest dla mnie synergia takiego zestawu ze słuchawkami.

Chętnie dowiem się, co sądzicie na ten temat, a kwotą jaką zamierzam na to przeznaczyć jest 1300zł.

Inna sprawa jeszcze, przed zakupem najchętniej dokonałbym odsłuchu, ale coś kiepsko o to w Wawie, np. pod względem Ruby2(wątpię żeby w komputroniku zezwolili na małą prezentację).

Jakie sklepy polecacie, gdzie znajdę wyżej wymieniony sprzęt(lub podane przez Was propozycje) i będę mógł go posłuchać?

Dzięki za wskazówki

Pozdrawiam

KingNothing

Poczytaj sobie test Nuforce uDAC v2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jeżeli chodzi o HD650 to maleństwo (uDAC), jeżeli nie jesteś jakimś wymagającym użytkownikiem, z tymi słuchawkami radzi sobie sam wystarczająco pomimo niepozornego wyglądu. ;)

Ale jeżeli chcesz wykorzystać je w pełni to oddzielny wzmacniacz będzie wskazany :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

ostatnio testowałem NuForce Icon HDP - świetny słuchawkowiec, a i DAC równie dobry.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Hm no dobra, to wezmę w pierwszej kolejności Nuforce'a HDP pod lupę, sporo dobrych opinii o nim krąży.

Zapewne na niego padnie, albo też będzie konfiguracja uDAC'a 2 z jakimś wzmacniaczem.

Yulong D100, jak dorzuci się podatek & cło, to trochę więcej niż 1300zł wychodzi ta przyjemność ;P

ESI lub Audiotraka ktoś miał przyjemność bądź też nie, słuchać?

Inne propozycje dalej mile widziane.

Może jakaś alternatywa? Firestone?. Na salonie od ręki posiadam HD 650, zapraszam na odsłuch.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.