Skocz do zawartości
IGNORED

APS Aeon vs Podstawkowce+wzmak

ov_Darkness

Rekomendowane odpowiedzi

Rozbieżność, ponieważ jeszcze nie zdecydowałem, czy kuchnia będzie dalej osobno, czy będzie aneks.

w pokoju można właściwie dowolne ustroje powiesić/przykleić. (w granicach zdrowego rozsądku) myślałem o wyobleniach w rogach i gabce stożkowej na suficie (przy okazji będzie ładnie wyglądało)

Budynek to rama H (jeśli ma to jakieś znaczenie)

Ale ad rem:

Czy jest jakiś zestaw końcówka + kolumny podstawkowe, które dadzą mi jakość APS'ów w podobnej cenie? (3000-4000)

APS'y kuszą kompaktowością i synergią wzmak-kolumna.

Źródłem będzie DAC @Pkrecza MkII, pre będzie VolcanO. (taki jest plan)

Główne zastosowanie to muzyka (główne stereo) - słucham dość różnorodnej muzyki, od symfonicznego metalu(Therion), rocka(Tool, Nine Inch Nails), przez EBM(Diary Of Dreams, Diorama), aggrotech(Combichrist, Faderhead), psytrance(Infected Mushroom, Astral Projection), po dark ambienty (Lustmord, Tribes Of Neurot), rituale(Mz.412, Endvra) i apocalyptic folki(Ordo Rosarius Equilibrio).

Oprócz tego filmy (niezbyt często) - raczej nie planuję zakupu KD.

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

https://www.audiostereo.pl/topic/81779-aps-aeon-vs-podstawkowcewzmak/

witam!

jako były użytkownik APSów Aeon - pozwolę sobie na stwierdzenie, że cięzko będzie znaleźć lepszy zestaw podstawkowych kolumn i wzmacniacza nawet do 6-7 tysięcy złotych.

dla mnie lepiej od APSów zagrały dopiero podstawkowce za ok. 9 kzł, a gdzie elektronika?

w zakładce "Kluby" jest wątek o tych Aeonach. sporo mozna wyczytać.

pozdr.

Ł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.