Skocz do zawartości
IGNORED

używany wzmacniacz do 350 zł.

Osa29

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki wzmacniacz polecilibyście mi do kwoty 350 zł. Zależy mi żeby miał dobry bass. Słucham wszystkiego (za wyjątkiem muzyki poważnej). Wzmacniacz musi być w miarę uniwersalny. W tej chwili odsłuchuje na amplitunerze itt 8033. Wzmacniacz będzie grał z kolumnami canton c851 (kolumny podstawkowe). Takie wzmacniacze i amplitunery już odsłuchiwałem: yamaha r-3, denon dra-335r, denon dra-25, harman kardon hk 620, Akai AM-U01, unitra łzr pw 3015 (pierwszy wzmacniacz:)), sony str-7035. Żaden z wymienionych nie zadowalał mnie. Mój ojciec posiada pioneera sa-610, pioneera sx-424. Brzmienie sx i sa podoba mi się tylko że troche za mało wysokich. Zastanawiałem się nad jakimś nadem albo pioneerem. Czekam na wzmacniacze godne polecenia (również innych firm).

https://www.audiostereo.pl/topic/82197-u%C5%BCywany-wzmacniacz-do-350-z%C5%82/

Tu masz kilka opcji :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety powinieneś wymienić też kolumny - za 300 zł coś się znajdzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wymiana kolumn nie wchodzi w grę (za 300 zł.) nic lepszego nie znajdę. Słuchałem już wiele kolumn do 300 zł. i te cantony wypadły najlepiej. Skupiałbym się raczej na vintage bo ich brzmienie mi się podoba, a z moich doświadczeń w niskiej cenie mają najlepszy dźwięk.

Opisał by mi ktoś coś o brzmieniu nada 306. Jest trochę ponad budżet dlatego chce wiedzieć czy warto wydać dodatkowe 50zł.;). Nie chce wzmacniacza w którym dominują niskie tony. Chce wzmacniacz z dobtym sprężystym bassem.

Nie mogę wypowiedzieć się o brzmieniu nada 306, bo go nie słuchałem. Ale mam spore doświadczenie z kolumnami firmy canton, posiadam jeszcze kilka sztuk.I podkreślam lubię ich brzmienie. Zgadzam się z opinią kolegi justas32, ale niestety należy zmienić kolumny. Nie wyciśniesz z tego modelu brzmienia, którego oczekujesz.Ten model kolumn ma specyficzne brzmienie i jak dla mnie gra za wysoko. Dobrym i dopasowanym wzmacniaczem tylko trochę poprawisz brzmienie swoich cantonów. Jak lubisz cantony to cenowo podobne, seria fonum była by dużo lepszym rozwiązaniem. Do sprężystego basu potrzebujesz wzmacniacza "szybkiego" jak mawia mój kolega. Zastanów się nad zakupem technicsa np. su-v505, opartych na klasycznej końcówce tranzystorowej.Bardzo nie pozorny sprzęt, a wewnątrz świetna konstrukcja. Brzmieniowo jak to mówią " krew z uszu " Ceny około 200 zł. A można upolować je w kapitalnym stanie. Tak mi się spodobał, że mam 3sztuki.

O jest na alledrogo z 169zł możesz sobie obejrzeć, są jeszcze w wersji srebrnej.

Niestety nie podoba mi się brzmienie technicsa bardziej interesuje mnie nad 306. Czekam na opinie. Brzmienie cantonów mi się podoba mam inne odczucia. Moim zdaniem potrafią zagrać bardzo nisko. Dziwne że wycisnęli tyle z tej obudowy. Przy monitorach to chyba nie częsty widok żeby grały basem prawie takim jak podłogówki. Czasem nawet potrafią przesunąć meble:). Moim zdaniem są dobre. Grają równo i mają dosyć dobrą równowagę. Wtedy kiedy jest bass ma być. Chyba zostanę przy moim itt. Ma dosyć szybki i sprężysty bass, ładną górę i dosyć szeroką scenę. Widzę że za około 300-400 zł. nic lepszego co by mi odpowiadało nie znajdę.

P.S: czy seria duala audiophile concept była robiona z rotelem?

Niestety ten technics wygląda okropnie nie podoba mi się. Szukam czegoś innego.

Wątek:

Ukryta Zawartość

Powstał W celu niemnozenia takich jak ten i inne ( wzmacniacz / CD do 100 zł , do 200 zł do 210 zł do 230 zł itp.). Tam jest dużo wskazówek co można wybrać w takich kwotach.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.