Skocz do zawartości
IGNORED

"Trzeszczące płyty" Trójmiasta

Ditrich

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam do Was takie pytanie. Otóż pochodzę z Trójmiasta (Gdynia dokładnie) i chciałbym organizować spotkania fanów gramofonów, połączone z wspólnym słuchaniem płyt, dzieleniem się uwagami, etc. etc. Czy znaleźli by się chętni do udziału w takich spotkaniach? Jestem raczej laikiem w temacie, więc chciałbym też spytać, czy znacie inne fora hobbystów tego zaszczytnego sprzętu?

Pragnę nadmienić, że miejsce już mam, a same spotkania byłyby dobrą reklamą idei słuchania muzyki gramofonowej i samych gramofonów.

Pozdrawiam :)

Cześć!

Mam do Was takie pytanie. Otóż pochodzę z Trójmiasta (Gdynia dokładnie) i chciałbym organizować spotkania fanów gramofonów, połączone z wspólnym słuchaniem płyt, dzieleniem się uwagami, etc. etc. Czy znaleźli by się chętni do udziału w takich spotkaniach? Jestem raczej laikiem w temacie, więc chciałbym też spytać, czy znacie inne fora hobbystów tego zaszczytnego sprzętu?

Pragnę nadmienić, że miejsce już mam, a same spotkania byłyby dobrą reklamą idei słuchania muzyki gramofonowej i samych gramofonów.

Pozdrawiam :)

Cześć.

Bardzo chętnie wezmę udział w takim spotkaniu.

Pozdrawiam.

Tak z ciekawosci,gdzie w trójmieście kupujecie vinyle?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Cześć,

Też się piszę na takie spotkanie! Ciekawi mnie np. porównanie mojego gramofonu (Rega Planar 3) i przedwzmacniacza ze sprzętem kolegów. Wiadomo, mieszkamy na audiofilskiej pustyni, więc trzeba się organizować :)

Ditrich daj jakieś info co i jak. Trzeba konkretów, bo inaczej, jak zwykle, rozejdzie się 'po kościach'.

smax: Nowe kupuję w MM lub Saturnie, ale rzadko. Wolę jednak kupować nowe na miejscu, niż wysyłkowo, bo często mają wady produkcyjne :-| Dopiero co oddałem świetny LP Bonobo. Kiedyś zrobiłem parę zakupów w Muzycznej Piwnicy, ale wolę ebay. Taniej i znacznie lepsza jakość.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

A ja ciągle "krążę" pomiędzy W-wką, a 3-miastem :)

W Gdyni polecam sklep Puls w Centrum Gemini na Waszyngtona/Skwerze Kościuszki. Ciekawych winyli w bród.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet kilkukrotnie przeglądałem co tam mają ciekawego w Pulsie. Ile razy byłem, to w sumie to samo co w MM jeśli chodzi o nowe winyle plus drogie używki, wyglądające na wydania niemieckie. Sam stan okładek był już dość zniechęcający.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Od czasu, do czasu w Pulsie pojawiają się "nowości" w kapitalnym stanie i niskiej cenie. Trzeba trafić :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Cieszę się z tego odzewu, acz przed konkretami te niedługo, mam też takie pytanie.

Bo mam świadomość, że płyty i gramofony to jest klasa sama w sobie, więc nie ma sensu porównywać Malucha z BMW. Dlatego też, czy jeśli zapewniłbym (bezpieczny!) transport. Zainteresowani byście byli przewożeniem nie tylko płyt, ale i swoich gramofonów w obie strony?

Co do rozejścia się po kościach, gwarantuję, że nie rozejdzie się ^^. Ino nie chcę tego byle jak przygotowywać i iść w żywioł nie mając backgroundu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.