Skocz do zawartości
IGNORED

Srebrne kable - które najlepsze.

dariuszkmoch

Rekomendowane odpowiedzi

no to probuj dalej, szukaj, wypozyczaj z mozliwoscia zwrotu. nie zrazaj sie i nie draz tematu, bo to nic nie da. a niesprawdzajace sie sprzedaj w cholere. albo kup srebro, wtyki, lutownice w dlon i eksperymentuj - dobra zabawa:)

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Wiesz może dogadam się z tym, co będzie ściągał je z tych gniazd naderwanych, aby je polutować. Może zrobić 3 kable na tej pierwszej koncepcji pana Z., czyli 2x0,5+1x0,8 dokupując kilka cieńszych drucików w teflonie. Może on będzie miał lepszy pomysł, zobaczymy. W kwestii kupowania z ewentualną możliwością zwrotu masz całkowitą rację. Będę o tym pamiętał tym bardziej, że już miałem przyjemność zrobić tak z maro2210. Jak widać czasami wcale nie trzeba zwracać.

Jak ochłonę po porażce może zamówię u Arka i w Sonus Oliva. Jakoś mnie ten temat kręci. Kurna może to z jakiejś chytrości na ten szlachetny metal :)

Witam Wszystkich

Jestem kolejnym „jeleniem” który kupił sobie kabelek u wiadomego Pana.

I jakoś tak wyszło że słyszę różnice……za co chciałbym gorąco „przeprosić” ;) gra w środku w kolumnie :) Czytałem wątek przed zakupem w trakcie i po, a w tle grał kabelek, jakieś 4-tyg. Jak przeczytałem to co tutaj się wypisuje to choć tego nie praktykuje, zarejestrowałem się i jestem Ogólnie jest wesoło, a najzabawniej przy niektórych wpisach czytając że nic nie słychać(znaczy szaro albo o zgrozo czarno) , a w tym czasie u mnie w pokoju kolorowo. I się zastanawiam czy zamiast iść do lekarza na kolano to może muszę wybrać się do tego od głowy……….. chociaż nie, kolano mnie bardziej boli ;)

P.s.

Uprzejmie Proszę o Zachowanie godności (choć troszkę) i nie grzebanie po śmietnikach na kolegów z forum, już żyliśmy w Państwie „ IV rp.” 2005-2007 gdzie człowiek-człowiekowi…..

Pozdrawiam wszystkich,

również tych których „Racja jest Bardziej Mojsza niż Twojsza

mbGin wpadasz nabijać punkty? Ani ładu, ani składu. O czym Ty piszesz? Czytasz po łepkach i się wymądrzasz, pouczasz. O jakich Ty kabelkach mówisz. Wątek jest poświęcony IC, a nie drutom w kolumnach, jakie kupiłeś. I niech Ci grają w tych pudełkach, ale nie wprowadzaj zamieszania w IC.

"Uprzejmie Proszę o Zachowanie godności" i nie wcinanie się w nie swoje sprawy. To nie Tobie ktoś sprzedał eksperymentalne nie przemyślane i nie dopracowane kable i to nie Ty poniosłeś stratę finansową zwielokrotnioną przeróbką źle dobranych drutów i naderwanych gniazd przez badziewiate wtyki. Obrońco demoPOkracji zmień zioła i lekarza.

Gość rochu

(Konto usunięte)

w krakowie w okolicach dworca ul chyba cechowa

cena zależna od średnicy

czystość 999

Drut do nabycia w każdej lepszej pasmanterii.

W Krakowie np. w tym sklepie:

http://maps.google.pl/maps/place?hl=pl&biw=1680&bih=921&um=1&ie=UTF-8&q=pasmanteria+krak%C3%B3w+karmelicka&fb=1&gl=pl&hq=pasmanteria&hnear=0x47165b08f99fddf1:0xdb0b871106b1d17f,Karmelicka,+Krak%C3%B3w&cid=5248390096214088339

Sprzedawany jest jako drut dla osób wykonujących biżuterię.

Cena w okolicach 2-8 zł, w zależności od przekroju.

Soniczne sam w sobie - nic szczególnego.

Żądanie 30 zł za metr czegoś takiego na aukcji to zwykła hucpa.

Witam

Ja właśnie jestem po wpięciu jak co niektórzy nazywają "drutów z Zabrza". 2 żyły 0.6mm w teflonie, wtyki NBS

Pierwsze co się rzuciło na uszy :) to czystość we wszystkich chyba zakresach, muzykalniej, szczuplejszy bas. Mam niekiedy wrażenie, że robi aż za "sterylnie".

Niech trochę pogra. Czas pokaże co potrafią.

To moje pierwsze IC ze srebra więc nie umiem odpowiedzieć na pytanie w tytule - Srebrne kable - które najlepsze.

Dodam tylko, że porównanie moje jest na szybko i odnosi się do IC - Audioquest Copperhead i Qed Qunex 2

Pozdrawiam

Miałem okazje kiedyś posłuchać srebrnych kabli goertz. Wywarły na mnie duże wrażenie. Neutralne, w przeciwieństwie do większości srebrnych kabli nie wprowadzały jazgotu na wysokich tonach. Uspokajały górę, poprawiła się przejrzystość i detaliczność. Więcej info tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miałem okazje kiedyś posłuchać srebrnych kabli goertz. Wywarły na mnie duże wrażenie. Neutralne, w przeciwieństwie do większości srebrnych kabli nie wprowadzały jazgotu na wysokich tonach. Uspokajały górę, poprawiła się przejrzystość i detaliczność. Więcej info tutaj:

Ukryta Zawartość

Które srebrne kable "wprowadzają" jazgot na wyskoich tonach? Poproszę o przykłady, żeby na przyszłość wiedzieć, bo z mojego doświadczenia wynika, że srebrne kable raczej ujawniają jazgot.

Ukryta Zawartość

Wprowadzają, ujawniają. Co za różnica? Dla mnie jest to efekt nie porzadany. A jeżeli ujawniają to znaczy że kolumny są żle zaprojektowane.

witam jak wczesniej pisalem posiadam srebne IC Argentum gcg 6/4 ..jak mialem kolumny B&W cdm 7se tez wine zwalalem ze kabel ostry,ze klujacy w uszy, ze to ze tamto, kiedy wypozyczylem od rodzimej firmy z Wejherowa kolumny Akkus V2 i V4 zrozumialem ze kable srebne Argentum sa OK !!! ale kolumny B&W ??? moze i wasze kolumny sa zle zaprojektowane-wykonane: tak wiec zaprzyjaznilem sie z Akkusami V4 i TA PRZYJAZN TRWA DO DZIS ...POLECAM OSOBISCIE konstrukcje od Akkusa ....CO DO KABLA ARGENTUM JEST BARDZO DYNAMICZNY , MA BASISKO ??? A WYSOKIE PIERWSZA KLASA !! pozdrawiam

No i mamy kolejnego konstruktora IC ze srebra:

Ukryta Zawartość

Podoba mi się uczciwe podejście do klienta, bo podaje dane drutów i budowę kabla, oraz jest możliwość zwrotu, jeśli by się nie wpasował.

Pole przepływu wychodzi 0,63 mm2, więc jest to tak pomiędzy Sonus Oliva, a maro2210. Ciekawe jak to zagra?

Ukryta Zawartość

Panowie myślałem, że w tym temacie podzielimy się spostrzeżeniami odnośnie owych kabelków czyli ze srebra a tu widzę wytykania kto co sprzedaje, za ile, dlaczego itp.

Masakra

Pozdrawiam

Jaka masakra? Musiałeś to pisać zamiast się z nami podzielić swoimi obserwacjami i doświadczeniami w sprawie srebrnych kabli. Może takich szukasz, napisz, pomożemy.

Pokazały się takie:

Ukryta Zawartość

Może coś wiesz na ich temat.

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

..ja swych kabli na eBay ani tymbardziej Allegro nie sprzedaje....zdecydowana wiekszosc zamawiana jest w wyniku polecen przez zadowolonych uzytkownikow....a ostatni wariant interkonektu czyli ekranowanie miedzianymi rurkami sprawil mi niebywale zamieszanie ...zmieniam tylko plyty i az nie moge sie zdecydowac ktora bedzie nastepna...takiego Led Zeppelin jeszcze nie slyszalem .....

Jaka masakra? Musiałeś to pisać zamiast się z nami podzielić swoimi obserwacjami i doświadczeniami w sprawie srebrnych kabli. Może takich szukasz, napisz, pomożemy.

..

Witam już po części wypowiedziałem się w temacie :) czytaj wyżej.

Pozdrawiam

Czy wprowadzenie w system jednego srebrnego odcinka ma sens czy lepiej aby był pomiędzy wszystkimi urządzeniami? Jeśli ma być jeden to gdzie najlepiej się sprawdzi:

1) pre --> końcówka

2) CD --> pre

A ja używam DIY wykonanych z przewodu srebrzonego o średnicy 0,12 mm izolowanego teflonem zarówno jeśli chodzi o IC jak i przewody głośnikowe. Różnica między nimi taka, że IC ma 2 x 4 żyły, bez ekranu, a głośnikowy 2 x 5 przewodników. Trudno je wykonać, szczególnie głośnikowy, bo tolerancja różnicy między nimi na dł. ok 2,5 m nie powinna być większa niż 2mm. Może nie jest to Valhalla, ale moim zdaniem (a każdy ma prawo tak twierdzić, wszystko jedno, czy wyda 20 zł czy 20 kzł)grają naprawdę nieźle. Zarówno jeśli chodzi o przestrzeń, jak o barwę czy szczegółowość. Długo szukałem artykulacji skrzypiec i może nie słychać, jak "sypie się ze smyczka kalafonia", ale nareszcie mam ten instrument w mieszkaniu prawie na żywo. Moim zdaniem 50 % sukcesu zawdzięczam właśnie okablowaniu, choć wielu w takie "cuda" nie wierzy. Nawet średni kabel typu solid (o małej średnicy)jako zarówno IC, jak i gł. nie popsuje dźwięku zestawu, bo nie może. On tylko ujawnia, co ten zestaw jest naprawdę wart w warstwie dźwiękowej, choć może kosztować "oczy z głowy", a to nie zawsze idzie w parze z jakością muzyczną. A i tak każdy z nas szczerze mówiąc, jeśli szuka, to szuka SWOJEGO dźwięku. I to dobrze. Gorzej, jeśli uważa, że jest to "jedynie słuszna droga" i wciska, nierzadko obrażając innych swoje metody na ABSOLUT i sposób słyszenia. Miłego weekendu.AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.