Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa z Chin lub coś innego

killswitch

Rekomendowane odpowiedzi

"Lampy to same zniekształcenia i fura kłopotów z kalibracja i codziennym użytkowaniem."

To ironia ? użytkuję ten sam wzmacniacz od ponad 1,5roku własna konstrukcja na EL34PP, autobias, ultralinear i nie ma potrzeby kalibracji, a kłopotów z codziennym użytkowaniem ok.5gdz dziennie nie zauważyłem.

Również co do zniekształceń nie jest to do końca prawdą

^^ Racja. Wzmacniacz lampowy jest w 99% bezobsługowy. Raz na jakiś czas można sprawdzić BIAS, raz na 2-5 lata wymienić przepalone lampy (w zależności od ich rodzaju), żadnych zniakształceń a za to wiele parzystych harmonicznych miłych dla uszu :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Kup sobie Denona 1500 AE i tyle. Lub Yamahę do kompletu. Lampy to same zniekształcenia i fura kłopotów z kalibracja i codziennym użytkowaniem.

witam ..znieksztalcenia ?? klopoty ?? od 8 miesiecy nic tylko slucham i ucho ciesze a jaki dzwiek :):)raz posluchalem lampy i po tranzystorze slad zaginal !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lampa to jest lampa nic jej nie zastąpi ma swoje charakterystyczne brzmienie,tu chodzi o tzw.zniekształcxenia

Tim jakie zachodzą w lampie,to ma swój urok ja tam wole lampę,6 m-cy temu testowałem lampe 2X6wat miał wzmak

i dawał rade Glosnikom Heco PCx-4pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam ..znieksztalcenia ?? klopoty ?? od 8 miesiecy nic tylko slucham i ucho ciesze a jaki dzwiek :):)raz posluchalem lampy i po tranzystorze slad zaginal !!

Ja ciągnę już 2,5 roku.

Tranzystor (wowczas nowy) w takim samym czasie juz 2 x był w naprawie. A moja lampa? Kiedyś uruchomiłem z pozamienianymi miejscami ECC81 z ECC82 i odwrotnie. Chwilę pograło a że brzmiało dziwnie, to wyłączyłem i spostrzegłem błąd. Raz uruchomiłem bez lamp ECC81, raz ECC82 poszła z dymem....

A wzmacniacz trwa jak trwał i cieszy codziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.