Skocz do zawartości
IGNORED

Equilibrium CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny są wyraźnie na wyrost do elektroniki i to praktycznie każdego jej elementu. Rozumiem, że system będzie się rozwijał z czasem?

Według mojej oceny kolumny są podstawowym komponentem zestawu audio na którym możemy testować elektronikę. Zestaw JackaSz jest bardzo dobry a kwestia ciągłych "poszukiwań" to odrębna kwestia.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Nie napisałem, że to gra źle, ale można dużo więcej wycisnąć z tych kolumn. Już między Naim 5i a XS jest duża różnica, ale i tak dalej XS brzmi szorstko, trochę gładkości dostaje dopiero po podpięciu zewnętrznego zasilacza. Sam dobór marki jest bardzo dobry pozostałbym przy Naimie bo to bardzo szybka i dynamiczna elektronika, ale wyższe źródło najlepiej Naim DAC i dzielony Naim nac 202/ nap 200 i dopiero to zestawienie pokaże na co stać te kolumny bo zastosowane tam przetworniki są naprawdę wysokiej klasy. Wiele razy dziwiłem się jak ładnie drogie kolumny grają z tanią elektroniką i również w drugą stronę tanie kolumny z drogą elektroniką, ale jednak najlepiej jak wszystko trzyma poziom.

• 3 tygodnie później...

Ja posiadam kolumny Equilibrium Eltheria, kabel Equilibrium Sun Ray, interkonekt Equilibrium Turbine i sieciówkę Enerr Holograph.

To sama czołówka referencyjnych produktów firmy Audiothlon. Miałem przyjemność odsłuchów wszystkich tych komponentów i .... nie dziwię się że występują w większości systemów odsłuchowych testowanych urządzeń w AV.

• 1 miesiąc później...

http://www.equiaudio.com/kolumny-glosnikowe/

kolumn jeszcze chyba nie ma :)

więc obecnie klub posiadaczy kabli

Najnowsza oferta firmy Audiothlon z wprowadzonymi nowymi produktami i ich zdjęciami: http://www.equiaudio.com/kolumny-glosnikowe/

• 1 miesiąc później...

Szkoda tylko że nie chce im się odpowiadać na maile(widać dobrze się powodzi skoro olewają potencjalnego przyszłego klienta).Więc nie wiem po co na

ich stronie taka zakładka "kontakt".Maila wysłałem pewnie z miesiąc temu i do dnia dzisiejszego bez odpowiedzi.

Zapraszam wszystkich zainteresowaych na tegoroczne Audio Show do hotelu Jan Sobieski do sali 515, gdzie będzie można porozmawiać bezpośrednio z właścicielem firmy. Polecam zapoznaie się z nowymi produktami które będą prezentowane na wystawie: http://www.equiaudio.com/przewody-glosnikowe/

http://www.equiaudio.com/interkonekty/ http://www.equiaudio.com/kolumny-glosnikowe/

• 3 tygodnie później...
Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Iceman nie wiem czy uda Ci się porównać ja próbowałem porównać Maghia do swoich Dobermanów Harpii, ale nie ma takiej możliwości poza kupnem kolumn. Podobno jestem niewygodnym klientem bo chce porównywać zanim kupię a te kolumny schodzą na pniu i trzeba brać jak leci i cieszyć się.

Właśnie 10 dni temu stałem się posiadaczem najnowszej wersji Atmosphere (2012), które zastąpiły u mnie większe Eltherie. Zmieniłem też kabel głośnikowy z Sun Ray na Equilight.

post-12588-0-98620000-1322170492_thumb.jpg

Właśnie 10 dni temu stałem się posiadaczem najnowszej wersji Atmosphere (2012), które zastąpiły u mnie większe Eltherie. Zmieniłem też kabel głośnikowy z Sun Ray na Equilight.

to świetnie :)

tylko takie zdjęcie czemu ma służyć?

Focal + Naim

Witam Bractwo Equilibrium :)

Od ponad roku podststawą mojego systemu są Euphorie. Jak do tej pory nie "swędzi" mnie portfel aby wymieniać kolumny ... aczkolwiek Maghię bym przytulił do swego systemu :)

Equilibrium lubią dużżżżżżżżżo prądu. Przy "słabym" wzmacniaczu nie oddają swoich możliwości, grają bez życia. Wydawało mi się, że wcześniejsze moje Snappery Manley'a 100 W na każdy kanał, doskonale napędzą te kolumny, ale się myliłem. Teraz mam monosy w klasie D Bel Canto Ref 1000 i jest taki power i dynamika, że tak powiem, piknie te Euphorie plumkają.

Dla wszystkich, którzy przymierzają sie do kolum z "Zielonki", zdecydowanie polecam.

Oto parę zdjęć moich zajefajnych kolumn :)

pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Witam Bractwo Equilibrium :)

Od ponad roku podststawą mojego systemu są Euphorie. Jak do tej pory nie "swędzi" mnie portfel aby wymieniać kolumny ... aczkolwiek Maghię bym przytulił do swego systemu :)

Equilibrium lubią dużżżżżżżżżo prądu. Przy "słabym" wzmacniaczu nie oddają swoich możliwości, grają bez życia. Wydawało mi się, że wcześniejsze moje Snappery Manley'a 100 W na każdy kanał, doskonale napędzą te kolumny, ale się myliłem. Teraz mam monosy w klasie D Bel Canto Ref 1000 i jest taki power i dynamika, że tak powiem, piknie te Euphorie plumkają.

Dla wszystkich, którzy przymierzają sie do kolum z "Zielonki", zdecydowanie polecam.

Oto parę zdjęć moich zajefajnych kolumn :)

pozdrawiam

Co to za nóżki i kable?

Co to za nóżki i kable?

Witaj,

Kable to Velumy LS-VX, a nóżki? Chyba chodzi o podkładki pod kolce firmowe - są to hand made by kolega z Wrocławia, który próbował się zmierzyć z innymi znanymi podkładkami pod kolumny, sprzęt, takimi jak Harmonix, czy Finite Element ... Wyszło całkiem dobre tłumienie drgań. Co prawda na Equilibrium, nie ma to takiego wpływu, ale na poprzednich moich kolumnach Joseph Audio, była po prostu bardzo duża różnica na plus, inny dźwięk, mniej podbarwień, wokale bardziej klarowne.

pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

• 3 tygodnie później...

8000zł

Czy ktoś z kolegów dokonał odsłuchu systemu Atoll z KOLUMNAMI Equilibrium Nano podczas tegorocznego Audio Show i chciałby się podzielić swoimi wrażeniami?

Edytowane przez Dżerzi

Pograłem troszkę na najtańszym zestawie String i inter. Stage i powiem, że zrobiły na mnie spore wrażenie, nie poznałem swojego sprzętu :)

brzmi jak reklama :) proszku do prania :)

Focal + Naim

Brzmi jak reklama .... stringow ;-]

Scout, idz dalej, sprobuj Cello i Harmony R2 (mam je akurat oba). Bedzie gralo jeszcze mniej "bieliznianie", a bardziej rasowo, jak z filmu "Zyleta", czy jakos tak.

• 2 tygodnie później...

Sprawdz tez Roksana "cukierka". Byc moze nie bedzie sensu siegac az tak gleboko. To naprawde swietny wzmacniacz, a w swojej cenie chyba nie ma konkurencji.

Troszkę nam dyskusja zeszła z wątku głównego. Czy może któryś z kolegów testował nowy interkonekt ARIA i któryś z przewodów głośnikowych: LYRE, AURORA, SUPERNOVA?

• 1 miesiąc później...

Od rana gra u mnie Equilibrium AURORA

W stosunku do Audionowa Moonwalk przybyło dużo detali w całym paśmie.

Różnica jest bardzo wyraźna .

Trudno by było określić to w procentach ale powiedzmy 20-30% !

Zmiana tych kabli to popularne określenie zdjęcia koca z głośników .

Spadła trochę masywność dźwięku ale nie przez zachwianie równowagi tonalnej , tylko przez większą przejrzystość średnicy i góry pasma.

Bas twardszy , bardziej zwarty.

Poprawie uległy kontury dźwięków .

Są nowe . Dam znać za jakiś czas czy coś się zmieniło.

W tej chwili moje ciepłe tweetery ( Scan Speak D3004/6600 w zwrotnicy Mundorfy " białe " i Supreme ) grają na granicy szorstkości i ostrości.

Kable zamówiłem o długości 2m i z widełkami z dwóch stron.

Gość Heliand

(Konto usunięte)

Zabawny zbieg okoliczności, właśnie dziś rano także dostałem Aurorę i testuję, pierwsze wrażenia mam bardzo podobne. Dodałbym jeszcze, że u mnie także nieco poprawiła się przestrzenność dźwięku, ale nie wiem, czy to zasługa tylko tego kabla, bo wpiąłem w komplecie Acoustic Zen WOW i muszę jeszcze wszystkiego posłuchać na spokojnie. W każdym razie kable wykonane rewelacyjnie, o dźwięku pewnie będzie można powiedzieć coś więcej po paru dniach, ale dla mnie to pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, a na razie było bardzo pozytywne.

Zobaczymy, co będzie dalej.

WuMike - opisz ( porównaj ) go z jakimś innym IC

Da nam to jakiś pogląd na niego .

Heliand.

Zbieg okoliczności jest nawet większy bo mi też proponowano Aurorę połączyć z AC WOW.

Pewnie ten sam sklep i pan "R"

Panowie - więcej porównań tych kabli z innymi znanymi.

Nic nam nie daje że ja mam ten czy ten.

Kable są nowe na rynku i potrzebne by było ich porównanie do innych bardziej znanych na rynku.

Aurore też opisze dokładniej za kilka - kilkanaście dni .

Dżerzi - czy Ty czasem nie sprzedawałeś Harmony ??

Dlaczego ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.