Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki wysokotonowe

piter z

Rekomendowane odpowiedzi

mam 11/100 z gieldy we wrocku i sie zastanawiam nad audaxem w elfie za 250pln maszare z przesylka 50pln taniej niz w akkusie ale jaka bedzie roznica po wymianie nie mam pojecia mam nadzieje ze bedzie duza dwa razy drozszy glosnik

zakladajac ze 11/100 kosztuje 100pln a za 110pln mamy audaxa w elfie no to wybor jest latwy z calym szacunkiem dla naszego rodzimego wyrobu wole francuza no chyba ze bawic sie w nieorginalne 11/100 ale slyszalem ze dwa glosniki potrafia inaczej grac miec inne pasmo przenoszenia to ja dziekuje za takie oszczednosci a jeszcze jedno a co w porownaniu do 11/100 i audaxa z TVM ARV-104? jak on wypada przy tamtych dwoch?

Domino - dam Ci jeszcze do myślenia. W Dexonie jest Beyma T2010 za 100zł. Parametrami nawet przewyższa Audaxa A0 - jak gra, to niestety nie wiem.

Wszystko zależy w czym chcesz te głośniki wymieniać. Co obsługuje dół pasma.

pozdr.

Ja kupowalem Vife PL27TG-35-06 za 120zl. ale to było 4 lata temu. Kiedy jeszcze naszym wszystkim (czyli chyba jednemu) krajowym importerom chciwość nie uderzyła do głów. Uwazam ze ten glośnik jest dobry ale nie za cenę 240zł. jak kosztuje obecnie.

pozdr.

piter z -> Vifa D25AG-35-06 to doskonaly glosnik. Nie jest to najnowsza konstrukcja, lecz jesli w umiejetny sposob uzyty zapewni doskonaly dzwiek. Wiele firm uzywa lub uzywalo ten glosnik: Thiel, Von Schweikart Research, Pinnacle i wiele innych. Moje kolumny Icon Acoustics tez maja D25AG-35-06.

Czesto czytam na forum wypowiedzi, ze ten glosnik jest dobry a ten do niczego itd. Jest wiele przykladow, chcby Tonsil w Totemach, ze liczy sie implementacja glosnika i ze ten sam glosnik moze zabrzmiec zupelnie inaczej w roznych konstrukcjach.

różnica między fabrycznym, oryginalnym gdwk 11/100 a Audax A0 jest bardzo duża (poczynając od powtarzalności parametrów a kończąc na jakości dźwięku ). Po testach porównawczych - pomiarowych i odsłuchowych przestałem zajmować się w ogóle Tonsilem.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.