Skocz do zawartości
IGNORED

System Reimyo w Bydgoszczy.

umka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś wybiera się na odsłuch systemu z nowym pre i pierwszą końcówką tranzystorową w historii firmy?

Właśnie ukazała się recka red. Pacuły i można ją zweryfikować w przyzwoitych warunkach, innych niż wystawa jesienna.

Może ktoś się wybiera z bliżej mieszkających i ocenił czy warto zrobić wypad ze stolicy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82896-system-reimyo-w-bydgoszczy/

Witam.

Czy ktoś wybiera się na odsłuch systemu z nowym pre i pierwszą końcówką tranzystorową w historii firmy?

Właśnie ukazała się recka red. Pacuły i można ją zweryfikować w przyzwoitych warunkach, innych niż wystawa jesienna.

Może ktoś się wybiera z bliżej mieszkających i ocenił czy warto zrobić wypad ze stolicy.

Ukryta Zawartość

pozdr.

Ja się chętnie wybiorę. Mam po drodze do domu :)

Ukryta Zawartość

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Dziwnie mały odzew świetnej inicjatywy.

Moim zdaniem to rzadka okazja usłyszeć tak wyrafinowane urządzenia w super warunkach.

To kompletnie inny świat niż warunki podczas Audio Show.

Warunki prezentacji w "audio-connect" są WYBITNIE dobre a klocki znakomite .

Jak skończymy nową konstrukcję to prawdopodobnie zorganizuję taki pokaz Reimyo w Krakowie.

Niestety aby to zrobić na dobrym poziomie potrzeba sporo czasu.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

To jest taki poziom ( Reimyo) , że pośpiech nie jest wskazany:)

Będę chciał zorganizować premierę nowej kolumny w sensownych warunkach, właśnie z tą elektroniką.

Prawdopodobnie w drugim miesiącu wakacji lub zaraz po nich.

Oczywiście nie zapomnę poinformować.

Ja również bardzo chętnie posłucham Reimyo w Krakowie!

Jak już odwiedzicie Audio-Connect napiszcie co słychać :)) Panowie w Bydgoszczy otworzyli salon w nowym miejscu, podobno to nowa jakość na rodzimym rynku audio. A KAP-777 wygląda imponująco, ciekawe czy spełnia oczekiwania.

Swoją drogą krew zalewa (rzec można - jak zwykle) przy lekturze "testu" Reimyo KAP-777 na highfidelity. Nie dość, że Redaktor z uporem maniaka KAP-777 nazywa KAT-777 to panowie z Krakowskiego Towarzystwa Supersonicznego "testowali" KAP-777 (równie maniakalnie posługując się błędnym symbolem KAT-777) postawiony na PODŁODZE... to jak zagryzać salcesonem i kiszonymi ogórkami Clos d'Ambonnay (podobno tylko kilka butelek w Polsce) i przekonywać, że pod wieloma względami to marny trunek. Oczywiście nie twierdzę, że ogórki tak samo jak podłoga pokryta klepką to samo zło ale są pewne granice przyzwoitości, rozsądku i dobrego smaku. Choćby ze względu na to, że sprzęt "referencyjny" stoi obok na wypasionym stoliku za xxx tysięcy. Amatorszczyzna i kpina.

Ciekaw jestem również czy wspomniany Redaktor wielokrotnie podkreślający brak miejsca w swoim pokoju odsłuchowym również testował Reimyo na podłodze. Chyba już nic mnie nie zaskoczy...

Nawet do mnie doszły słuchy, że ten salon w Bydgoszczy jest nową jakością na Polskim rynku.

A co do Reimyo - mam nadzieję, że w 100licy też będzie odsłuch w komfortowych warunkach - znam odtwarzacz, słyszałem cały system jeszcze z końcówką lampową, ciekaw jestem tego tranzystora.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Nawet do mnie doszły słuchy, że ten salon w Bydgoszczy jest nową jakością na Polskim rynku.

A co do Reimyo - mam nadzieję, że w 100licy też będzie odsłuch w komfortowych warunkach - znam odtwarzacz, słyszałem cały system jeszcze z końcówką lampową, ciekaw jestem tego tranzystora.

...jak myslicie ...kto zaplaci za ta "nowa jakosc"?

Co w tym dziwnego? Na tym polega handel, na zarabianiu, a nie rozdawaniu pieniędzy. Kupując bułki i masło w "osiedlowym" utrzymujesz między innymi właściciela i rodzinę właściciela tegoż "osiedlowego". Legalne zarabianie pieniędzy to przestępstwo? A może - nie daj Bóg - grzech!? :))

Nawiasem mówiąc w przypadku Audio-Connect to rzeczywiście Grzech :)))

Bardzo ciekawa propozycja, a urządzenia naprawdę wyjątkowe. Słuchałem u znajomego dzielony odtwarzacz Reimyo. U niego w systemie pracuje gramofon SME 30/2. Dla mnie dżwięk kapitalny. Ale to moja opinia. Tego odtwarzacza po prostu wspaniale się słucha. Wogóle polityka Reimyo jest wybitnie purystyczna. Tylko jedno żródło i jeden wzmacniacz. W oddzielnych konstrukcjach. To cd nie ukrywam zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Dżwięk wybitnie namacalny. Chyba czas na wycieczkę posłuchać całości a wtedy może w przyszlości :)) jak wygram w totka...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

No, no.

Najlepsze jest "szemrane DIY" * z zatęchłej piwnicy.

Wtedy wiadomo, że audio szaman dopłaca do kilenta i wszyscy są szczęśliwi:)

* nie mam nic przeciwko "prawdziwemu DIY" które nie jest chęcią zrobienia kopii taniej a zrealizowaniu własnej, ciekawej koncepcji samemu!!!

Swoją drogą ciekawe ile razy zacny sprzęt ląduje na zakurzonej podłodze podczas testowania. Miejmy nadzieję, że to jednorazowa wpadka przy pracy...

Pamiętam ten system z AS, nie chciało mi się wierzyć, że te małe BRAVO grają tak dużym i klarownym przekazem, a przy tym tak muzykalnie. szkoda, że nie można było posiedzieć tam dłużej. Chwile człek postał i już ktos wchodził na plecy. Ale skoro pojawia się okazja odsłuchu w tak znakomitych warunkach, a przede wszystkim w ciszy, to stanę na głowie aby to zjawisko stało się moim doświadczeniem. Ciekawe jak się ma ta końcówka do poprzedniej lampy?

Swoją drogą ciekawe ile razy zacny sprzęt ląduje na zakurzonej podłodze podczas testowania. Miejmy nadzieję, że to jednorazowa wpadka przy pracy..

Kurz jak kurz, jest wszędzie ale porównanie i ocena brzmienia w tak odmiennych warunkach ("wypasiony" stolik + platforma antywibracyjna vs. podłoga) to albo kpina albo głupota. Brakuje tam jeszcze tylko przeciągającego się kocura, wbijającego pazury w obudowę albo siedzącego na KAP-777 małolata (idealne miejsce - wystarczająco wysoko i ciepło w tyłek) zajadającego biszkopty i rozlewającego wokół siebie bobofrut... Zresztą sami zobaczcie :)))

02.jpg

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

No, no.

Najlepsze jest "szemrane DIY" * z zatęchłej piwnicy.

Wtedy wiadomo, że audio szaman dopłaca do kilenta i wszyscy są szczęśliwi:)

* nie mam nic przeciwko "prawdziwemu DIY" które nie jest chęcią zrobienia kopii taniej a zrealizowaniu własnej, ciekawej koncepcji samemu!!!

...ta "piwnica " to tez stereotyp jak sam wiesz...ja wiem ze kazdy musi zarobic ale czasem warto sie zastanowic ile rzeczywiscie gotowki trafia do producenta ....stad wlasnie te Twoje samodzielne prezentacje jak wiesz kolego...trudno bulki kupwac z internetu...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

....ja wiem ze kazdy musi zarobic ale czasem warto sie zastanowic ile rzeczywiscie gotowki trafia do producenta

Kompletnie nie interesuje mnie jakie są składowe ceny np. Porsche Panamera wystawionego w pięknie urządzonym salonie.

Jest ono po prostu dla mnie za drogie i pomimo tego nie wypisuję na motoryzacyjnych forach, że to krwiopijcy i powinni się ze mną podzielić sprzedając mi za 1/2 ceny. ( a to i tak za dużo ),

albo wystawiać do sprzedaży w szopach bo wtedy może także dało by się zaoszczędzić.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

...ja nic nie wypisuje tylko zwracam uwage ze za wszystko placimy ..i tylko tyle... nasz wolny wybor

Genialna konkluzja.

....moze jakas plyte mi polecicie lub napiszcie cos o muzyce...?

No właśnie poleciliśmy posłuchanie muzyki na super systemie w znakomitych warunkach a Ty....................wyskoczyłeś z.............sam wiesz.

Miłego łykendu:)

Może mi ktoś wytłumaczyć dla czego ten wzmacniacz oddaje więcej mocy niż ma dostarczone?

czytam w periodykach

- Moc wyjściowa na 8 omach .... 200 W

- Moc wyjściowa na 4 omach .... 400 W

- Pobór mocy ..... 95 W

W klasie D oszczędny wzmacniacz pobiera 0d 5-400W a oddaje max 250W na 8 omach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

- Pobór mocy ..... 95 W - na "biegu jałowym" najprawdopodobniej.

Doczytałem się faktycznie ale w sumie to jaja bo z tyłu na obudowie oznakowanie nie jest zgodne z CE i takowego certyfikatu nie posiada mimo sprzedaży w UE?

Tak wygląda tytułowy zestaw.

pozdr.

Ukryta Zawartość

post-2651-0-17721500-1306250561_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A pro po jaj z powyższego komentarza.

Przypominam drogiemu koledze, że to forum audio a nie kulinarne.

Jednocześnie zwracam uwagę, że część zdjęć to zdjęcia reklamowe, zapewne zrobione w Japonii.

Tam nie ma potrzeby naklejania nalepki z CE.

Na zdjęciach z egzemplarza testowanego oznaczenia zgodności są widoczne.

Zanim zacznie się śladem naszych polityków tworzyć nieprawdziwą sensację dobrze jest upewnić się, czy są ku temu przesłanki.

Poniżej dla wygody "politycznego kucharza" link do testu:

Ukryta Zawartość

Proszę obejrzeć zdjęcia w galerii.

Ukryta Zawartość

Na zdjęciach z egzemplarza testowanego oznaczenia zgodności są widoczne.

No fakt zmyliły mnie te reklamowe zdjęcia dane z Nippońskich stron; odszczekuję! nawet jest nalepka żeby nie wyrzucać do kosza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.