Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Wilson & Benesch Actor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Quadral Vulkan Phonologue i Montan

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena taka, że żal nie wziąc, gdybym miał większą supialnie ....;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak by były moje to może bym i nie kończył ale są brata a on za mniej niż 550zł nie chce sprzedac

notabene nie są to kolumny kupowane z palety lub z wystawki w NRDEFENIE on jak był we włoszech zapłacił / chyba 450 lub 480 eur./ ja mam do sprzedania te drugie co są na jednej z fotek wharfedale emerald 95 / lecz też nie do wysłania ze względu na wagę 48kg szt./ z balastem z morskiego wyprażonego piasku/ chcę około 1000zł

może kasetką....? type I oczywiście

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witam ! Posiadam orginalną zafoliowaną kasetę Pioneera made in Japan do sprzedania tylko dla kolekcjonerow i fanów tej firmy. Pioneer wypuścił na początku lat 80-tych krótką serię kaset dla kolekcjonerów.Jest ona nieosiągalna dlatego taka cena, pozatym sprzedaję ją poniżej kosztów nabycia, tak więc proszę nie narzekać na cenę!!! Uwaga !!! Jeśli się nie sprzeda rozpakowuję ją i nagrywam, drugiej szansy nie będzie !!! Zapraszam do licytacji !!! Pozdrawiam!!! Zapraszam na inne moje aukcje !!!

Wstyd i zenada.

>discomaniac71

Przecież to kaseta od kolekcjonera. Nówka z lat "80-tych". Jaki to wstyd i żenada;). Komu zależy to kupi. Sugerujesz Disco, że za drogo, czy co?;).

Choć mi osobiście się wydaje, że ten kolekcjoner będzie zmuszony jednak spełnić swoją groźbę i samemu sobie coś na nią nagrać;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wiesz clo2 w deckach siedze od dziecka. Zaczalem w 1982 roku. Jestem pewien ze widzialem co najmiej kilka modeli kaset Pioneera a cena 200zl za normal (type I) sprzed 20 lat jest wlasnie wstydem i zenada. Kasety normalne mozna od zawsze kupic za niewielka kwote (z wyjatkiem niektorych modeli TDK: AD AD-X AR i AR-X) i tzw normalki nigdy nie byly kolekcjonerskie ani audiofilskie. Przeciwnie. Jest to typowe uzasadnianie wysokiej ceny za rupiecia wyciagnietego ze strychu.

>Discomaniac71

dlatego była też dalsza część:

...Choć mi osobiście się wydaje, że ten kolekcjoner będzie zmuszony jednak spełnić swoją groźbę i samemu sobie coś na nią nagrać;)

Ale to ani wstyd ani żenada. Ot pośmiać się można, kolejne Allegrowe polowanie - tym razem na BARDZO GRUBEGO ZWIERZA (czyt. oczywiście jelenia;))

Wtrącę swoje trzy grosze. Okazuje się, że kolekcjoner (broń Boże jelenia, bo jeszcze ktoś się obrazi) można upolować także całkiem gdzie indziej. Oto link to ebay-a. Ta sama kaseta, 51 dolców, a to nie koniec licytacji.

Więc nasz rodzimy sprzedawca chyba wie co robi i co sprzedaje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Konrad nie rozsmieszaj mnie. mialem keidys kasete normal profi firmy Ampex i podejrzewam ze jakby ktos ja dzis wystawial to za wiele wieksza kase bo wiekszy "unikat". Wcale nie kosztowala wiele mimo ze miala slynny napis "for professional use". I to rzeczywiscie bylo profi - na pewno wiesz co to za firma. Jej jakosc byla delikatnie rzecz ujmujac srednia jak kazdej normalki i sprzedawanie czegos takiego za taka cene to naprawde jest wstyd i zenada.

No, to faktycznie może to mieć kolekcjonerską wartość. Tak jak w filatelistyce i innych obszarach ludzkiego "zbieractwa" - ktoś chce bardzo mieć coś niespotykanego nacodzień, to czasem wyciąga kasę i płaci. Oczywiście jeśli kupi to kolekcjoner to "jeleniem" nie będzie.

>Discomaniac71

Sądziłem po naszych wcześniejszych dysputach, że twoje spojrzenie na wiele cen na Allegro jest nieco odmienne niż to które teraz prezentujesz. Jesteś jednak nieprzewidywalnym człowiekiem;)

ja dzisiaj stwierdziłem że wystawiam na allegro moje kasety. po co mi one? nie mam miejsca i muszę zredukować system odsłuchowy...(już sie pozbyłem 1 pary kolumn, drugiego wzmacniacza, miksera, podwójnego odtwarzacza cd, został mi cd-ek i 2 magnetofony, a no i mikser którego nie sprzedam). niby nic rewelacyjnego, ale...nowe w folii:

2 szt. TDK MA60 z serii A

2 szt. TDK MA60 z serii B

1 szt. TDK MA90 z serii B

4 szt. TDK SA 60

4 szt. TDK SA-X 60

1 szt. TDK CDing2 46min

1 szt. TDK CDing2 60min

1 szt. TDK CDing2 74min

1 szt. TDK CDing2 90min

2 szt. MAXELL METAL CD 60

3 szt. MAXELL XLII-S 60

3 pack MAXELL SQ 90

1 szt. BASF CS II

2 szt. EMTEC CSII 60

3 szt. SONY UX-S 60

2 szt. SONY CDit II 90

1 szt. SONY HF 90

4 szt. SAMSUNG SQX 09

1 szt. Memorex SHQ 60 (częściowo naddarta folia I pęknięte pudełko)

Wiem, że to żaden rarytas jeśli chodzi o jakość uzyskanego na niej nagrania, pewnie TDK AD, a na pewno AR zjada tego Pioneera. Ale jednak są kolecjonerzy, na ebay czterech licytuje, zobaczymy. Nawiasem mówiąc kilka miesięcy temu znalazłem aukcję kaset Teac, zdaje się 8 szt. z tymi fajnymi (na pewno wiesz o czym myślę) szpulami. Nie doczekałem do końca, ale 2 dni przed zakończeniem cena wynosiła: UWAGA: 377 Dolarów. Ja nie zapłaciłbym prawie 1000 zl za kasety, ale kolekcjoner tak.

CharlieStereon, w zakładce Analog jest wątek "Śliczne kasety audio" - tam są dopiero super kasety i ich "zbieracze".- Przepisz swój wpis właśnie tam, a na bank będziesz miał kupców.

no ale przecież kasetom szkodzi np wysoka temperatura, intensywne światło...kto zagwarantuje że kaseta z początku lat 80tych czyli mająca 25 lat nie jest w ten sposób uszkodzona?niby folia w stanie idealnym, a może się już do niczego nie nadawać, jak np ostatnie sztuki chromówek ze sklepowych witryn. sam nie wiem, to tak jakby kupić najdroższego marcepana i nie rozpakowywać, bo ładnie wygląda. tak na prawdę nie wiemy czy dobry, a służy przecież nie do oglądania.

nie będę nikomu odbierał radości posiadania rzadkiej kasety w folii, ale czy na prawdę czas im służy?? bo sądząc z reakcji rynku to najpewniej tak.

discomaniac71, 2 Lut 2008, 21:24

>Krotkie info dla sprzedajacego jesli czyta ten watek...

Diabeł tkwi w szczegółach. Na twoich fotkach m.in Pioneer N2, natomiast na aukcji sprzedającego N2a, znieco innym, srebrnym nadrukiem "Pioneer" na samej kasecie.

Pewnie to "a' jest tyle warte, może faktyczie to jakaś limitowana seria?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pobawie sie na moment w handlowca clo2:)

Jesli 10 kaset Pioneera kosztowalo 62 USD to jedna cale 6,20 centow a to nijak nie jest dzisiaj 200zl:) Nawiasem mowiac to i tak byla wysoka cena bo po tyle chodzily metalki. Jak z jakoscia nie wiem.

>DIscomaniac71

>Nawiasem mowiac to i tak byla wysoka cena bo po tyle chodzily metalki. Jak z jakoscia nie wiem.

Jakość ma tu chyba niewiele do rzeczy. Przecież cudów z FE się nie wyciągnie. Jeśli byłyby na to chętny, to pewnie jedynie do kolekcji, a nie do nagrywania na to muzyki i słuchania. Cena wydaje się oczywiście przegięta. Ale niewykluczone, że znajdzie się na to amator kolekcjoner tak jak i niewykluczone, że ktoś byłby gotów nabyć TA-F770ES w stanie sklepowym nigdy nie wyjmowane z kartonu za 20 kzł. Wszystko jest możliwe;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zdarzają się w końcu przypadki starego-nowego sprzętu.

tutaj przykład motoryzacyjny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Discomaniac71

>k.... 1150 USD za... sami zobaczcie...

wychodzi po 104 $/szt.

A wyżej wyliczałeś, że był po 6,20 $ i liczyłeś na to, że powinno być taniej. A tu niespodzianka;). W kontekście linku który podałeś, to ta na Allegro to ... może jednak nie przegięcie?

Na szczęście nie jestem kolekcjonerem (tzn. na szczęście nie jestem kolekcjonerem zainteresowanym kupnem tych kaset;)).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.