Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Tannoy Arden (Dual Concentric)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja mógłbym to zrobić jedynie przez firmę (nie moją, tylko w niej pracuję). A to oznacza że trzeba jej działkę odpalić i że zamówienie musi mieć jakąś sensowną wartość.

TEN JEST DOBRY - oczywiście sprzedawca:)

Ukryta Zawartość

"Laser od czasu do czasu lubi przeskoczyć. Da się słuchac muzyki nie jest to wielki mixer jednak niestety czasami gdy plyta jest z ryskami lybi skoczyc . Tak to już jest z używanymi cd-kami. Wiec kazdy kto jest wyczulony na punkcie idealnych 20-30 letnich odtwarzaczy zapraszam do sklepów w celu nabycia nowych odtwarzaczy. Aukcja od 1zł za ile wylicytujesz za tyle masz ten wysoki audiofilski model W latatach 80 tych jeden z najwyzzych i najdrożych modeli.

Ostatnia okazja nabycia takiego cd-playera ja nie będe juz sprowadzal wyskoich modeli odtwarzaczy gdyz nie jest to oplacalne

muzyke mozna słuchac jednak raz na 5-10 minut czasami dluzej krócej lubi przeskoczyć (slychac trzask i muzyka gra dalej)"

oczywiście wyraźnie jest napisane ,że uszkodzony , ale najciekawsze jest powyzsze bicie piany

Ukryta Zawartość

witam ponownie.

jak wczesniej wspomnialem postanowilem kontynuowac korespondencje ze stworca genialnych kolumn o kosmicznej skutecznosci i cudownym sluchu (jak wspomnial slyszy do 100 khz...)

ponizej email ktory wyslalem i jego odpowiedz. nie moge uwierzyc ze ktos moze byc tak niedouczony. wiec on musi z pelna swiadomoscia wkrecac ludzi i oszukiwac. na tym zakoncze temat i jak ktos ma pomysl to moze tego goscia jakos na allegro legalnie udupic. bo wlasnie tacy cwaniacy psuja rynek.

dla wyjasnienia, moj email to podpucha, zeby sprawdzic jak daleko posunie sie w klamstwie i wymyslaniu technicznych bzdur. wiec zapytalem o nierealne parametry..:)

dziekuje za informacje.

powiem szczerze ze bardziej mnie interesuje wykonanie kolumn ktore bylyby kopiami nautilusow :)

i oczywiscie o jak najwiekszej skutecznosci. (jesli to dla pana wogole mozliwe 130db lub przynajmniej tak duzo jak pan moze. a wlasnie ile pan moze najwiecej skutecznosci wycisnac ze swoich konstrukcji?)

jezeli chodzi o kolumny ktore pan wystawia:

skoro ida tak wysoko, to jezeli nie ma pan wykresu to moze mi pan przynajmniej powiedziec "na ucho" czy nie maja gorki kolo 35khz, bo w tym rejonie jestem szczegolnie wrazliwy i nie lubie jak za duzo tam sie dzieje :)

no i kolejne pytanie:

rozumiem ze nie uzywa pan sprzetu pomiarowego (gratuluje sluchu!!!) to czy przynajmniej moze mi pan "ze sluchu" narysowac charakterystyke?

to dla mnie bardzo wazne. chcialbym miec wieksze pojecie, zanim udam sie do wroclawia.

no i zawsze pozostaje sprawa kopii nautilosow (czy mozliwe, za ile)

pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz.

i tu odpowiedz od sprzedawcy na allegro.

WITAM jeśli chodzi o nautilusy to nie zajmuje się powielaniem tandety za 38 000 model 802 to nic specjalnego słuchałem ich w salonie na swojej płycie testowej a 805 to w ogóle porażka nawet nie chcę ich słuchać , jeśli chodzi o skuteczność rzędu 130 db to tym razem to pan przesadził nie ma takiej możliwości około 120 db będzie miał mój model flagowy ARMAGEDON który będzie konstrukcją wyłącznie moją prywatną nie będzie go w sprzedaży ponieważ za dużo przy nim pracy i nikt mi nie zapłaci tyle ile bym chciał , wszyscy niestety są zapatrzeni we wszystkie firmy które są już na rynku od dawna i wciskają ludziom kity o wspaniałych technologiach które nie mają pokrycia w praktyce ( czystość miedzi , wygrzewanie kabli , kwadratowe druty na cewkach Itp. ) to wszystko są bzdury mające na celu przyciągnąć klienta a taki potencjalny AUDIOFIL wmawia sobie że to wszystko słyszy , jeżęli panu tak bardzo zależy na wysokiej skuteczności był bym skłonny zrobić dla pana ten swój model ale 5000 zł muszę za ten wynalazek dostać cena nie podlega negocjacji , decyzja należy do pana może najpierw posłucha pan GRAND EVOLUTION i stwierdzi najpierw czy panu ta jakość dźwięku odpowiada oczywiście ARMAGEDON będzie o wiele lepszy konstrukcja dzielona łączona kablami góra w obudowie zamkniętej dól w obudowie bass reflex pośredni a cała reszta to tajemnica do wiadomości dorzucam w załączniku wykres mnie więcej tak to wygląda, między 500 a 1000 Hz lekko wycofana średnica po to żeby nie było efektu wiadra jak w innych konstrukcjach obecnie produkowanych POZDRAWIAM I ZAPRASZAM NA ODSłUCH

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ech , genialny konstruktor , wykres który przesłał koledze za jakiś czas pewnie będzie nowym standartem w najpowazniejszych labo :)

póki co jednak nasz geniusz obdarzony słuchem do 100kHz musi walczyć z nic nie kumającą i niewiele słyszącą masą a budżet badań które zapewne prowadzi przy tworzeniu tych arcydzieł wspomagać działalnoscią handlową w ciut innym targecie

może powinnismy wspomóc owego konstruktora i zakupić po parze :

Ukryta Zawartość

ewentualnie można u niego kupić coś naprawdę stylowego :

Ukryta Zawartość

po zakupie kolumn klasy S-High-End warto zakupić też od tego samego sprzedawcy prawdziwą muzykę - dopiero dzięki takiej płycie w pełni zrozumiemy w czym tkwi geniusz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do próby sposobu pozbycia się takich cudeniek - przypuszczam że wykorzystanie flagi brytyjskiej nie jest zgodne z prawem ( być może zainteresowałoby ambasadę ) podobnie jak i wprowadzający w błąd opis odnośnie miejsca powstawania tych dzieł

inną kwestią są podane parametry które są jawnym kłamstwem , można to podciągnąć pod oszustwo , nakłanianie do niekorzystnego rozporządzana swoim mieniem

uprzedzam jednak że ewentualne procesowanie się z takim kimś może nie być skuteczne z uwagi na pewne prawdopodobieństwo niepoczytalności :)

widać facet idzie z technika do przodu nawet ma "cyfrowe" miksery

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te akurat zdjęcie pokazuje montaż modelu SANSUI 1000 (ewentualnie 1000EA). Japońskie sprzęty konkurowały z amerykańskimi głównie ceną, a z tą wiązały się widoczne na zdjęciu liczne kondensatory olejowe oraz montaż niekoniecznie "militarny". Mimo tych wad model 1000 należy do sprzętów bardziej kolekcjonerskich, a wyróżnia się wyjątkową końcówką mocy zbudowaną na lampach PL36. SANSUI wypuścił wcześniej inny, jeszcze bardziej poszukiwany model z takim rozwiązaniem SM-80. Mimo nieciekawego montażu amplituner nie brumi, działa doskonale a dzięki PL36 dostarcza mocy (i tu niespodzianka) - "25E5 (czyli PL36) with fixed bias AB1 Push Pull, yielded (dostarczał) 33W+33W with less than 1% THD (z mniej niż ...). Reasumując montaż - NIE JEST TO TELOS - nic tu nie buczy. W naszych okolicach jest tylko jeden egzemplarz, w EU może parę. Jak brzmi. Praktycznie jak sprzęt na EL34, bo PL36 to ich bardzo bliscy krewni, bardzo detalicznie, bez narzutów. PL36 (np. RFT) oddają moc bez większych stresów. Pomagają im w tym napewno legendarne transformatory SANSUI. No i PL36 kosztuje ułamek tego co się żąda na EL34 czy też 7591.

Te akurat zdjęcie pokazuje montaż modelu SANSUI 1000 (ewentualnie 1000EA). Japońskie sprzęty konkurowały z amerykańskimi głównie ceną, a z tą wiązały się widoczne na zdjęciu liczne kondensatory olejowe oraz montaż niekoniecznie "militarny". Mimo tych wad model 1000 należy do sprzętów bardziej kolekcjonerskich, a wyróżnia się wyjątkową końcówką mocy zbudowaną na lampach PL36. SANSUI wypuścił wcześniej inny, jeszcze bardziej poszukiwany model z takim rozwiązaniem SM-80. Mimo nieciekawego montażu amplituner nie brumi, działa doskonale a dzięki PL36 dostarcza mocy (i tu niespodzianka) - "25E5 (czyli PL36) with fixed bias AB1 Push Pull, yielded (dostarczał) 33W+33W with less than 1% THD (z mniej niż ...). Reasumując montaż - NIE JEST TO TELOS - nic tu nie buczy. W naszych okolicach jest tylko jeden egzemplarz, w EU może parę. Jak brzmi. Praktycznie jak sprzęt na EL34, bo PL36 to ich bardzo bliscy krewni, bardzo detalicznie, bez narzutów. PL36 (np. RFT) oddają moc bez większych stresów. Pomagają im w tym napewno legendarne transformatory SANSUI. No i PL36 kosztuje ułamek tego co się żąda na EL34 czy też 7591.

Sansui to legenda i w tym przypadku z lat swietnosci, raczej wiedzieli co robią.

I znowu to samo; to nie ma wyglądać - to ma grać.

To samo jest z NAD, dobrze skonfigurowany system z monitorami za niewielkie pieniądze może naprawdę dać dużo do myslenia, a wcale nie wygląda, pozdrawiam.

Zdzislav

>Jeśli ktoś sądzi ze to będzie gównianie grać, bo ma taki montaż to chyba za dużo

>czyta audiofilskich gazetek, a za mało słucha...

oraz

levinson

> Sansui to legenda i w tym przypadku z lat swietnosci, raczej wiedzieli co robią.

>I znowu to samo; to nie ma wyglądać - to ma grać.

Czy Panowie mogliby oczywistości nie wypisywać?

Nikt nie wspominał z tego co widzę o kiepskiej jakości dźwięku tego urządzenia, ale chyba każdy może się pośmiać z kolorowego pajączka? Czyżby standardem tamtych lat był taki sposób montażu? Czy jest to przykład idealnego montażu? Pewnie gra ciekawie, ale jak by grało gdyby był większy porządek? Panowie nie wiedzą, ja też i pewnie nigdy się nie dowiem.

Widzę, że co niektórzy są mocno przewrażliwieni... ehh

Ukryta Zawartość

DPA Enlightenment

Ukryta Zawartość

KENWOOD DP-5050

Ten Kenwwod to moje marzenie ze studenckich czasów. Myślałem, że się do niego w sklepie ze słuchawkami przykuje tak milutko grał. Kapitalna góra i kartonowaty bas, chociaż pewnie dłubnięciem możnaby z niego naprawdę sporo wyciągnąc. W standardzie bezgłośna mechanika :)

Gdybym teraz nie miał Krell -a :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No rodacy na wyspie!!licytować!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

beco.... otóz standartem tamtych urzadzeń był taki montaz a standart ten nadal obowiazuje w wypadku niektórych szczególnych urzadzeń obecnie produkowanych.A zeby było jasniej.Drukowanie wymyslono zeby było taniej i przemysłowo w duzych ilosciach -najlepiej z automatu.A niekoniecznie lepiej.Ladniej to obowiązuje w wypadku przyjaciólek.Tez niekoniecznie lepiej.

Rozumiem, że intencją tej wymiany zdań jest udowodnienie mi, że montaż na pająka cechuje "szczególny" hi end (pewnie im bardziej na pajaka tym lepszy ten hi end). Problemem jest to, że ani ja ani nikt kto komentował zdjęcia Sansui nie wyrażał opinii o jakości dźwięku tegoż urządzenia. Jedynie sposób montażu. A parę osób usiłuje dorabiać do tego jakąś ideologię.

Tą samą drogą mogę Cię poprosić o udowodnienie mi, że ten sam układ zmontowany na pająka zagra lepiej od tego samego na płytce drukowanej?? Bo do takich wniosków można dojść czytając te pieniackie, niepotrzebne wpisy.

A rzeczywistość w tym przypadku była taka, że Sansui cięło w ten sposób koszty...

Bardzo ciekawa oferta. Niby do auta - 3 drożne, ale są to normalne głośniki Dynaudio + 10 kanałowy wzmacniacz. Za takie pieniądze...chyba okazja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.