Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Lutek

Nie ja ten kabel sprzedaję nie znam też sprzedającego.Piszę te posty tylko dlatego bo to kabel wyjątkowy i zasługujący na uwagę.Kabel nie znika szybko tylko dlatego że mało ludzi w Polsce i na tym forum zna jego wartość i walory brzmieniowe.Nie od dzisiaj na Allegro sprzedają się kable których kupujący ma okazję wcześniej posłuchać ( np w salonie Hi-Fi ) W przypadku QSSC nie ma takich szans,chyba że sprzedający jest skłonny wypożyczyć kabel do odsłuchu.Co do akceptacji cen po prostu w Polsce rynek nie zna tych kabli.Gdyby sprzedający wystawił ten kabel na Ebay w Niemczech lub Anglii bardzo szybko by go sprzedał za taką cenę.

Pozdrawiam

discomaniac71, 13 Cze 2009, 12:34

>christof138 czego Ty oczekujesz? Oceny stanu technicznego po zdjeciach z zewnatrz? Bez jaj:)

Zdolnosci prawdziwych audiofili sa bezgraniczne.

?👈

Nauczenie się prześwietlania aluminium/stali/obudowy wzrokiem, to kwestja praktyki, lat, poprostu doświadczenia.. :-D Wystarczy spojrzeć głęboko w wyświetlacz.. i wiadomo. No nie jest tak? Nie jest tak?!

A tak na temat: W takich kwestjach trzeba zaufać sprzedawcy, ale obudowa coś mówi.

Widać jak sprzęt był traktowany / w jakich stał warunkach, czy był transportowany, etc.

Jeśli obudowa jest w stanie bdb, a sprzedawca mówi, że sprzęt był "nie grzebany" i jest

150% sprawny to jest duża szansa, że faktycznie nie bedziesz rozczarowany.

Pozostaje kwestja sprawdzenia parametrów i znalezienia/zebrania opinii o sprzęcie.

Ja przeważnie kiedy mam jakiekolwiek wątpliwości dzwonie do sprzedawcy i jeśli mam wrażenie,

że to uczciwy człowiek i nie próbuje mnie zbajerować / przerobić to kupuje.

Polecam taką właśnie drogę oceny sprzętu. Jeśli oczywiście jest możliwość najlepiej pojechać usłyszeć i obejrzeć. Czasem trzeba zaryzykować.

Ogólnie więcej mi sie trafiło sukcesów, ale raz na kilka trafionych okazji ktoś mnie oszuka.

Zdarza się i jest to wkalkulowane ryzyko.

trochę drogo, biorąc pod uwagę opisany stan (nawet zdjęć uszkodzeń brak), ale ciekawi mnie ta aukcja, bo audax zawsze wystawiał drogo i się nie ugina :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

no to są chyba jakieś q..wa JAJA !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wilu to nie jaja, to kolumny dla wybrańców

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pawcio a czyj wpis był pierwszy ? :P mimo to są jaja aż strach ilu to już mamy tjuningerów mam ochotęnapisać do sprzedawcy ale mam po prostu tyle pomysłów co napisać że zrezygnowałem nie wiem czy puścić mu beke na całego czy zadać mu pytanie jak bym był zupełnie zainteresowany.

Ukryta Zawartość

Tłumaczenie,że palce lizać :-))))

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

...W pełni zintegrowany, podwójny wzmacniacz monofoniczny pilota...

...Orton posiada wiele ciekawych funkcji w tym programowalne wejścia wrażliwość na kanał za pomocą zdalnego słuchawki...

o my God ;)

Rootlin, 10 Cze 2009, 21:30

>>> NAD AV 716 - tanie kino domowe

>

Ukryta Zawartość

>z pilotem i instrukcją za 450 to dość tanio.

... ale pytanie co spowodowało to pogięcie obudowy, jak dla mnie to najbardziej prawdopodobny scenariusz to rozkręcanie obudowy przez osobę która raczej nie powinna tego robić... bo co innego może spowodować takie uszkodzenie ?

ja bym był ostrożny jeżeli chodzi o zakup ....

Ukryta Zawartość

Witam. Co myślicie o tym sprzęcie? Gościu ma mało komentów, ale cena na razie niezła. Do ilu licytować?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

SMYQ@ napisał:

Tak się zastanawiam co to są te "komenty". W starożytnym Egipcie były talenty -ówczesne pieniądze. A co oznacza to słowo?

Natomiast wzmacniacz jak dla oszczędnego studenta to bym odradził. Rachunki za prąd wzrosną przeciętnie 100-150 zł miesięcznie. Czyli ekonomiczne to nie jest. a sonicznie może być ciekawe.

Po prostu skrót. Ktoś rzuca skrót, a inni wiedzą o co chodzi. Gdybyś nie wiedział, chodzi mi o komentarze, dosyć ważne na allegro. Talentami na allegro podobno się nie płaci.

100-150 zł to sporo, bo w akademiku nie mieszkam. Chyba, że mówisz o włączonym sprzęcie 12/24h. Ja myslę raczej o średniej 3/24.

Nie. Mój znajomy kuoił sobie wzmacniacz sony TA-F800ES o porównymwalnej mocy wyj.ciowej. Max. pobór prądu to 310W. Powiedział, że rachunki mu wzrosły miesięcznie 70-80 zł. A sprawdz sobie ile pobiera ten smok. Czyli podana suma nie jest wcale przesadzona.

Co do skrótów to w jpolskim jest zdefiniowana ich pisownia, prawda?

Hmm.. 70 zł jeszcze bym wytrzymał, ale x2 to już sporo. Dzięki za radę, wstrzymałeś mnie od zakupu tego wzmaka. Teraz mam prośbę: coś polecasz o tej klasie bardziej oszczednego?

A co do skrótów, to owszem, znam ich pisownie i reguły z nimi związane, ale lubię też dać sobie z pewnymi sprawami trochę luzu. Tak po prostu wyluzowac.

Ukryta Zawartość

No to ile kosztuje konfekcja skoro :

Ukryta Zawartość

Ktoś tu chyba szuka frajera ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

140zł za no name?

Ukryta Zawartość

Dobre to? zna to ktoś?

Ukryta Zawartość

"Jakość WBT" to może być różnie. Nie chce krakać. Wyglądają ciekawie, ale może to być chinszczyzna.

Gość daje zdjęcia z jakiegoś katalogu chyba a nie REAL FOTO. Zapytaj o wiecej fotek i wklej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.