Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

yugiri, 24 Sie 2009, 22:38

>http://www.allegro.pl/item714024994_klotz_lagrange_nakamichi_2rca_0_5m_smaudio_hi_end.html

>

>Warto?

Przecież jak wpiszesz "Klotz" w kategorii "kable - interkonekty", to masz tańsze takie same...

Ten chce jeszcze 11,- za przesyłkę.

A już tak na marginesie, to KLOTZ jako interkonekt jest takim sobie kabelkiem...

Klasa jak tych z Tesco ;-P

Miałem i MY206, i właśnie ten (przedtem nazwa GY107).

A wtyki na Allegro to przeważnie podróby Nakamichi i Neutrika.

Osobiście, bez wywoływania dyskusji o kablach ;-), nie polecam.

ach te listy od zadowolonych klientów:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość

(Konto usunięte)

jarex, 24 Sie 2009, 23:03

:-)))

A ponoć docelowo Allegro ma wprowadzić platfomę multimedialną i już jest ujęta w projekcie wirtualna szafa ;-)

Będzie można zaśpiewać do niej: łubu dubu, łubu dubu - niech nam żyje interkonekt Klotza za hi-endowego klubu...

...niech żyje nam...!:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Mam w szafie kilka metrów kabla marki Proel, chyba zacznę go powoli promować, czas na zmiany, żaden klotz tylko PROEL - zapamiętajcie tę nazwę!

Gość

(Konto usunięte)

Szanowny panie Jarku!

Po wpięciu w system zakupionego u Pana PROELa przez kolejne 3 dni nie mogłem nic jeść.

Muzyka napełniła mnie od stóp do głów, byłem nią de facto przepełniony...

Pokarm i innego doczesne, małostkowe rzeczy stały się nieważne!

Dopiero teraz dane mi było usłyszeć pełnię brzmienia i rozpiętość głosową wokalisty Bayer (ale nie Monachium), tylko Full.

Bas który wydobył się z moich komputerowych Creative zszedł tak nisko, że aż u lokatora piętro niżej widziano go na korytarzu.

TO TYLKO WSTĘP - resztę dopiszę po dalszych odsłuchach i wygrzaniu PROELa :-)

Przecież to żadna tajemnica, że szanujące się studia w całości okablowane są właśnie PROEL'em -:)))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel

Ty to wiesz, ja to wiem, ale reszta kocha Klotz'a i już:-)

ale się gość chyba musiał napisać.......

raz jest jako recenzja tych kabli: "TOPOWY KLOTZ / IXOS / HI-END 2X4mm 5m 99,99998~7N a potem,....tych: "LEGENDA HI-END KLOTZ 2,5mm Professional PROMOCJA"

WNIOSEK:

czyli wszystko jedno jaki, gdyż każdy Klotz gra mu tak samo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

discomaniac71, 24 Sie 2009, 17:52

>Tutaj cena sklepowa:

>

Ukryta Zawartość

moj kumpel je ma. Niestety, ale AKG K530 roznosza je pod wzgledem szczegolowosci i przedewszystkim przestrzennoscia pod kazdym wzgledem.

Ukryta Zawartość

?👈

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Żal mi tych co jadą po kablu widząc w nim 90 % jakości systemu ... GY107 ma delikatna i całkiem przyjemną górę a także miękki trochę rozlany bas ale właśnie to może spowodować u niektórych bardzo pożądany efekt. Pieprzenie, że coś jest do dupy to buractwo i tyle. GY107 ma wady ale za tą cenę to uczciwa i nawet ciekawa propozycja. Znacznie bardziej precyzyjny jest IY106. Ma ładniejszy środek

i twardszy lepiej zwarty bas. IY106 świetnie spasowywał się z Sonówkami ES. Nie są to kable najwyższych lotów ale ich stopień negatywnego oddziaływania na całokształt brzmienia jest w znacznie lepszym stosunku niż większość markowego szmelcu co kilkuset złotych włącznie ! Tak to jest jak ktoś liczy na poprawę ułomności swojego systemu kabelkiem - żal i głupota w jednym ... Kabel pomoże ale w niuansach, w ostatecznim szlifie itd....

czubsi - "za te cene" biore krzynke bira, siadam wśród zieleni, kablem od żelazka wyciągam graty na werandę i mam taka radochę!...

Gość

(Konto usunięte)

czubsi, 25 Sie 2009, 10:43

>Żal mi tych co jadą po kablu widząc w nim 90 % jakości systemu ... GY107 ma delikatna i całkiem

>przyjemną górę a także miękki trochę rozlany bas ale właśnie to może spowodować u niektórych bardzo

>pożądany efekt. Pieprzenie, że coś jest do dupy to buractwo i tyle. GY107 ma wady ale za tą cenę to

>uczciwa i nawet ciekawa propozycja. Znacznie bardziej precyzyjny jest IY106. Ma ładniejszy środek

>i twardszy lepiej zwarty bas. IY106 świetnie spasowywał się z Sonówkami ES. Nie są to kable

>najwyższych lotów ale ich stopień negatywnego oddziaływania na całokształt brzmienia jest w znacznie

>lepszym stosunku niż większość markowego szmelcu co kilkuset złotych włącznie ! Tak to jest jak ktoś

>liczy na poprawę ułomności swojego systemu kabelkiem - żal i głupota w jednym ... Kabel pomoże ale w

>niuansach, w ostatecznim szlifie itd....

Nikt nie liczy na cudowne uzdrowienie systemu kablami, a tym bardziej takimi jak Klotz!

Kable te są klasą w sobie, ale jako okablowanie estrady, gitar, mikrofonów, itd. ...

Przerobione na interkonekt przez domorosłe złote rączki, konfekcjonowanie je marnej jakości podróbami markowych RCA i jeszcze opisywanie, że jest to jakiś hi-end (cokolwiek to znaczy) - to jest dopiero buractwo!!!

Tak jak buractwem jest Twoje oburzanie się na to, że ktoś mówi, iż coś jest do dupy.

Każdy ma prawo do takiego stwierdzenia...

Co do ceny, to jest po prostu śmieszna!!! Chcesz namówić kogoś do kupowania czegoś za ok. 70,- (w tamtej konkretnej aukcji), co można na być za 30 - 40,- zł...

A brzmieniowo jest bez różnicy w konfrontacji z łączówkami za 5 - 10 zł!

Moja ocena jest taka a nie inna i odradzam kupowanie tego, bo lepiej wydać tę kasę na piwo ("mamel" brawo! :-) ).

A jeśli już, to za 70,-, czy też troszkę więcej można już wybrać jakiś firmowy, fabrycznie zrobiony interkonekt z porządnymi wtykami, z porządnymi i poprawnie wykonanymi połączeniami, z porządnymi lutami, który z pewnością cudów nie uczyni, ale zdecydowanie lepiej sprawdzi się niż rzeczony Klotz-Supermen ;-)

Pozdrawiam!

Za niecałe 100zł można już kupić bardzo fajną Tarę Labs. :)

Co do Klotzów i innych kabli, to mi jedynie Sommer delikatnie poprawił brzmienie, przemieniając go z tymi kablami które kiedyś dostałem w Piano Crafcie. Więc jak już coś w tej cenie to lepiej Sommer. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość czubsi

(Konto usunięte)

śmieszny jesteś i piszesz nie na temat.

Nie obraź się ale tacy jak ty "jadą" generalnie po wszystkim a bierze się to z nieodpratej potrzeby krzykactwa, ale nie o tym ten wątek ... Druga sprawa : gdzie ja wskazuję na zasadność tej aukcji ???? Argument o użyteczności estradowej jest po prostu błazenadą ... A co ma piernik do wiatraka ? Czy to coś wyklucza ? Kabel od kosiarki zasypany żwirkiem robi hi-endową furorę i co w związku z tym ? Klotza można sobie kupić po 4 zł metr wtyki po 4 zł i samemu zklecić ... a za rzeczone 70 zł to wolę kupić sobie dobrą płytę albo wybrać się z żoną na dobrą kawę niż przepijać wolne chwile ... Ale cóz mentalność Polaka - "z butelką piwa widzę swojaka" ... to dopiero żal ... Piwo piją wszędzie tyle, że jest to dodatek do spotkania a u nas spotkanie jest dodatkiem do piwa ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Druga sprawa : pieszczenie się nad mega drogimi wtykami typu WBT Neutrik jako pewnik audiofilskiego oragzmu to choroba i tak to należy odbierać. Masz potrzebę wydawania majątku na osiągnięcie niuansów - ok - wolna wola ale ja wolę wydać większe pieniądze na to gdzie naprawdę jest potencjał i jakikolwiek sens ich wydania a nie dla marki i świecącej politurki ... To jest kryzys logicznego myślenia i nie nazywajmy tego zdrowym podejściem do zagadnień audio bo czytają to również ludzie poważni ....

mili audiofile

zapraszam zainteresowanych organizacja Gieldy Second - Hand Hi-Fi w Cieszynie

(pazdziernik lub listopad 2009)

proponuje tanie zakwaterowanie i gastronomie plus reklame w kraju i w:

Bratyslawie, Budapeszcie, Ostrawie, Brnie, Bukareszcie, Wiedniu

(mam znizki: 60-80% na reklame prasowa i internetowa)

Jestem tlumaczem (angielski, czeski, slowacki, wegierski, rumunski)

Gość

(Konto usunięte)

czubusi

Widzę, że posiadasz jakieś kompleksy - być może przeszłoby Ci, gdybyś choć raz napił się właśnie piwa - zamiast tradycyjnej kawy z zoną...

Miałeś w życiu jakieś problemy z alkoholem? To przepraszam...

Bo skąd w Tobie takie skojarzenie, że "napić się piwa" równoznaczne jest z "uwaleniem się"?

I Twoje wywody nt. kultury picia polaków... - o tak! To jest już na pewno związane z wątkiem...

I nie martw się, nie jestem taki obrażalski :-)

Nasuwa mi się tylko kolejne pytanie: dlaczego wrzuciłeś mnie do worka "wszechkrytykujących"? Hmm... Czyżbyś mnie już poznał po jednej negatwynej opinii nt. Klotza?

Ty nigdy niczego nie skrytykowałeś - wieczna nirwana na buźce? ;-)

A wracjąc do sedna:

- czy ja polecam np. wtyki WBT???

- czy wydaję sam i polecam wydawanie majątku na łączówki???

NIE! Napisałem tylko, że na Klotza szkoda tyle pieniędzy, bo za te same można kupić coś "z prawdziwego zdarzenia".

A co do samego Klotza, poważny czytelniku, poczytaj trochę o audio od czysto technicznej strony, a dowiesz się może czegoś na temat np. rezystancji kabli, ich wewnętrznej budowy i dostrzesz róznicę między kablami "instrumentalnymi, mikrofonowymi" a "klasycznymi łączówkami" komponentów audio.

PS

Wiatrak może się spierniczyć, natomiast odwrotnie już nie bardzo... ;-)

A propos poddanych tu zgryźliwej ironii kabli Klotz, to muszę powiedzieć, że również

"nabrałem się" na ten ogrom listów pochwalnych na temat poprawy brzmienia po ich podpięciu i kupiłem zarówno interkonekty, jak i kable kolumnowe. Muszę przyznać, że odczułem przede wszystkim poprawę brzmienia jeśli chodzi o dynamikę i szczegółowość w stosunku do Supry Ply 3.4, lekko rozmulającej, która przez niektórych fachowców jest uznawana za jeden z najlepszych kabli kolumnowych na świecie. Jeśli chodzi o interkonekty, to różnicy w stosunku do poprzednich, własnej roboty nie stwierdziłem, no ale może one muszą się jeszcze wygrzać. :)

Pozdrawiam wszystkich.

czubsi, 25 Sie 2009, 13:01

>śmieszny jesteś i piszesz nie na temat.

>

>Nie obraź się ale tacy jak ty "jadą" generalnie po wszystkim a bierze się to z nieodpratej potrzeby

>krzykactwa, ale nie o tym ten wątek ... Druga sprawa : gdzie ja wskazuję na zasadność tej aukcji

>???? Argument o użyteczności estradowej jest po prostu błazenadą ... A co ma piernik do wiatraka ?

>Czy to coś wyklucza ? Kabel od kosiarki zasypany żwirkiem robi hi-endową furorę i co w związku z tym

>? Klotza można sobie kupić po 4 zł metr wtyki po 4 zł i samemu zklecić ... a za rzeczone 70 zł to

>wolę kupić sobie dobrą płytę albo wybrać się z żoną na dobrą kawę niż przepijać wolne chwile ... Ale

>cóz mentalność Polaka - "z butelką piwa widzę swojaka" ... to dopiero żal ... Piwo piją wszędzie

>tyle, że jest to dodatek do spotkania a u nas spotkanie jest dodatkiem do piwa ...

Ooo tak jestem śmieszny bo napisałem to co chcę, demokracja przecież jest, no chyba że Twoje towarzystwo wzajemnej adoracji myśli inaczej ;)

Nawiązałem tylko krótkie rozwinięcie poprzedniej myśli. Co do wątku alkoholowego, to wybacz ale wolę mieć przykrywkę do wypicia piwa i pić je z osobami które mi odpowiadają(nie upijając się do nie wiadomo jakiego stanu), niż sam upijać się wytrawnym winem i mówić sam do siebie, ew. lustra. Mam nadzieje, że jesteś na tyle bystrą osobowością że zrozumiałeś przesłanie.

Co do pisania nie na temat, lepiej zamilknę w tym momencie.

Ps. Co do tej aukcji, śmieszą mnie te komentarze na pokaz. Tak zwane, bardziej złote od złota.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

według każdej firmy zajmującej się produkcją kabli sygnałowych czy kolumnowych ich właśnie kable z uwagi na zastosowane topowe technologie są najlepsze na świecie.

Więc jest w czym przebierać.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

jak już uparł się kto by kupić coś z metra od estrady to osobiście, od klotza wolę gotgama gac1 - nieco jazgotliwy ale przynajmniej da trochę przestrzeni

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Faktycznie powinniśmy skończyć to bajanie o dupie Marynie ...

Fakt faktem niczego nie promuje ale też niczego nie neguje. Gówno jest dla mnie gównem a kabel kablem jakby ktoś to mylił to przykro mi nie pomogę ... Ubolewam nad prostą rzeczą, że zapominamy iż można porównywać różne rzeczy w sposób profesjonalny a nie podwórkowy. Czy ja gdzieś napisałem, że Klotz jest the best ??? Sam na nim nie gram ale obiektywnie stwierdzam fakty. Czy można taniej i lepiej ? Zapewne tak - ba - sam mam kable za 80 zł; a jakie ? czy to ważne ? są bezkonkurencyjne i wszystkie złote wynalazki ze znanych "stajni" typu vdh, itd.. do 770 zł; (taki miałem najdroższy) posżły w inne ręce... Wyrosłem z puszenia się nad nazwami - wystarczą mi karpie tych co do mnie przyjeżdżają na odsłuchy ... Tymczasem pozdrawiam profesjonalistów i znawców w jednym ... no i miłośników piwa...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

ememka

dla Twojej informacji lubie niektóre piwa : urquel, żywiec FAX-e, miller , corona, zlaty bazant, budweiser i w sumie tez Tyskie. Piję z kolegami przy rozmowie czasem przy odsłuchach. Zapewniam Cię, że czuję ich smak a nie tylko moc a Ty - zdaje- się już nie ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

A co do opinii na temat krytykowania i - jak to określiłeś - wrzucania do jednego worka, krytyka zawiera negowane cechy a nie krótkie stwierdzenie że coś je be ... Dlatego Twoją opinię neguję ...

Napisz coś od siebie dlaczego Klotz jest zły, gorsze, niegodny ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Dawid M

Ten wpis nie był adresowany do Ciebie no ale cóż ja koło Ciebie nie stoję i nie wytłumaczę, że trzeba czytać wszystko i zrozumieć kontekst wypowiedzi aby coś komentować ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.