Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27561886 ostatnio nabyłem. Czekam na przesyłkę i już się cieszę na jego przybycie. Mam nadzieję, że głowic i kabestanu nie trzeba będzie od razu wymieniać. Ale nawet gdyby, to to na taką ewentualność jestem przygotowany. Leży sobie na półce stożkowa głowica ferrytowa w idealnym stanie :-)

Grzegorz

a ztym wcześniejszym wyłączaniem to moja unitra to miała i jak zacząłem to regulować to się w ogóle przestało wyłąączać ale wolę to z dwojga złego. regulacja wymaga anielskiej cierpliwości

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

thon022>

Na szczęście ustawiłem "strzelca wyborowego" i udało się. Ale w dwóch ostatnich dniach było rzeczywiście gorąco. Jeśli w "realu" wygląda tak jak na zdjęciach to będzie "super fajosko" :-)

G.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Rafał>

Nie jestem pewien jak jest rozwiązany układ czujnika wyłączającego napęd talerza w "Cyrylu" ale w serii gramofonów "Artur", "Emanuel" była stosowana dźwignia przymocowana do osi ramienia za pomocą dużej nakrętki. Ta dźwignia, miała na końcu płytkę, która "wchodziła" pomiędzy żarówkę i fotorezystor gdy ramię zbliżało się do końca płyty. Jeśli wyłączenie następowało zbyt wcześnie, wystarczyło odkręcić nakrętkę i przesunąć dźwignię czujnika przeciwnie do ruchu ramienia przy odtwarzaniu płyty. Musisz zajrzeć do środka i przeanalizować układ czujnika w "Cyrylu" i może się okazać, że regulacja będzie stosunkowo prosta.

BTW, kiedyś przerabiałem "Emanuela" na "high-end" :-) Talerz od "Bernarda", wbudowana neonówka do kontroli obrotów, wyprowadzone na wierzch potencjometry do regulacji prędkości i zmieniony headshell pod wkładkę MM. Totalny hardcore. Niestety pasek nadawał się do wymiany po tygodniu pracy :-(

UWAGA właścicieli wadii i linnów

hi endowy interkonekt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To moze być np. Tasker C-195 (za 5zł./m) z wtykami za max. 3zł. sztuka. Kolor sie nie zgadza - bo tan Tasker ma raczej ekram z pocynowanej miedzi - więc mogę się mylić. Na pewno nie jest to hi-end - choć miedź w nim prawie na pewno jest beztlenowa.

pozdr.

wartośc takiego kable to moze być juz od 17zł. - no dla leniwych z uwzglednieniem nieumiejętności lutowania może jakieś 25-30zł. Gdyby kabel był zakonfekcjonowany przez jakąś dużą firme i z droższymi wtykami (ale tak do 7-9zł.) to cena pewnie byłaby w okolicach 80-90zł. (18-20EUR) - tak przynajmniej można wnioskowac po cenach kabli klotza Luzem w porównaniu do konfekcjonowanych.

do Rafała:

niepolecam tego Fryderyka - to dokładnie jest sprzęt ode mnie kupiony kilka tygodni temu:

Ukryta Zawartość

kiepska to konstrukcja..., zamienilem sobie na najprosztszy

model Micro Seiki i to jest to - ultra-proste, świetnie zaprojektowane

i pięknie GRA! ;-)

a z okazji, to mysle ze ten proton poszedł za grosze:

Ukryta Zawartość

czy się mylę?

a co myślicie o tych thorensach allegrowych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten interkonect, który sprzedają na Allegro, to kabelek gitarowy sprzedawany dwa lata temu po 4 PLN za metr w sklepach muzycznych ze sprzętem. Gra szczegółowo, ale ostro i "chropowato". Używałem go przez jakis czas do gitarki i zrobiłem interkonekt z ciekawości - żadna przyjemność tego słuchać.

>> rapatapatoja

Dzięki za radę - skorzystam :-) I jak tu nie doceniać forum?

A co do tego Protona, to wcale się nie dziwię, że poszedł tak tanio. To bardzo mało znana w Polsce (i chyba w Europie też) marka i nawet w necie trudno coś wygrzebać o niej i konkretnych wyrobach. Wiem, bo próbowałem kiedyś (chciae sie czegos dowiedzieć o sprzedawanym na Allegro otwarzaczu) i naprawdę niewiele znalazłem. A to do tego jest chybad osyć niski model.

Protony maja dosyć charakterystyczny wygląd, który nadaje mu kombinacja trzech klawiszy. Przycisk odpowiedzialny za włączenie urządzenie jest zielony i podświetlony po jego włączeniu - co wygląda całkiem elegancko. I są jeszcze dwa kolorowe klawisze (czerwony i żółty), które wyglądają już znacznie mniej elegancko ale to one odróżniaja Protony od sprzetu jakiejkolwiek innej firmy. Tylko - do czego one służą?

• Redaktorzy

Drugi Thorens wygląda normalnie. Trzeci to chyba masówka, w każdym razie żaden ze znanych modeli. Pierwszy - podejrzany, nie bardzo rozumiem opisu. Jeśli facet głęboko zmodyfikował ramię, to czy na pewno wiedział, co i jak robi? To niełatwa sprawa, zwłaszcza jeśli się w dodatku pozmieniało długości.

• Redaktorzy

"Przed chwilą zeskanowany chinch-stereo (real photo).

Wykonany w najnowocześniejszej technologii "beztlenowej miedzi". Hi-End."

Drut z bazaru, wtyki też. Całość warta najwyżej 5-10 złotych. Ale patrzcie, jaka walka, ilu chętnych na ten hi-end się znmalazło!

A może takie kolumny na e-bayu ( na scan-speakach) -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy wygląd klapki jest fabryczny? ;-)

Ukryta Zawartość

jasny gwint............................

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.