Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu z ciekawosci zakupilem sobie na Allegro taka Yamahe cd-2000 i musze przyznac, ze grala bardzo ladnie, 'analogowo', nieco w stylu starych Marantzow na TDA1541. Niestety naped strasznie szumial, byly problemy z przewijaniem utworow, wiec zareklamowalem go sprzedajacemu, ktory wobec niemoznosci naprawienia (takiego lasera juz sie chyba nie dostanie) zwrocil mi naleznosc.

Jeśl ktos szuka tunera MARANTZ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moze wystarczy go wymienic

Ukryta Zawartość

Trzeba by poprosic kogos zeby sprawdzil(ja sie nie wybieram inestety w najblizszym czasie) Nawet nie pamietam jaki dokladnie ma numerek ( 2400, 2200 a moze 2800).

W każdym razie koles stoi w rogu placu, przy wejsciu od skrzyzowania ulic Wergiliusza i Wolumen.

Inne graty ma drogie wiec raczej i ta koncowka nie jest super atrakcja cenowa.

Ukryta Zawartość

Wczoraj w ostatniej chwili wstrzymałem się od zalicytywania i teraz nie daje mi to spokoju. Mam czego żałować czy nie?

Ukryta Zawartość

--> Barthez

Na poczatku powiedz sprzedajacemu zeby Ci wyslal skan potwierdzenia nadania. Na poczcie mozna skladac reklamacje dopiero po jakims czasie (chyba jak przesylka po 3 tyg nie dojdzie ale nie jestem pewien i musisz poczytac na stronie). Dodatkowo to wysylajacy ma obowiazek czynic starania zeby wyjasnic ta sutuacje z poczta. Nawet nie wiem czy Tobie by udzielili informacji jako ze nie jestes nadawca.

Jesli sprzedajacy nie jest w stanie odnaleźć potwierdzenia nadania, bo zjadl mu pies, ciotka wyrzucila do kosza, czy stryjek zgubil to trzeba straszyc policja.

Żądaj od sprzedajacego zeby na bieżąco Cie informowal co poczynil, by odnaleźć przesylke. Nie ma prawoa powiedziec. Wyslalem, ze nie doszlo nie moja wina.

Gość

(Konto usunięte)

>Żądaj od sprzedajacego zeby na bieżąco Cie informowal co poczynil, by odnaleźć przesylke. Nie ma

>prawoa powiedziec. Wyslalem, ze nie doszlo nie moja wina.>

Jeżeli nie idzie się dogadać ze sprzedającym, należy zgłosić na Policję i po wszczęciu dochodzenia / patrz regulamin/ Allegro zwróci koszty od razu do 300zł.

Odtwarzacz Okano Prestige CD7000 ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wygląda niemal jak Pioneery z serii Reference, tylko co to za firma Okano?? ;-D Wiecie coś na ten temat?

Ukryta Zawartość

Kilka pozycji ze stajni MF

A1

Ukryta Zawartość

A2

Ukryta Zawartość

E11

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4kowal, 13 Sty 2006, 11:28

wsjo prawda. tak od siebie dodam, iz jakas plaga ostatnio stal sie zapis typu niezmiernie mnie irytujacy (imho niezgodny z regulaminem allegro) "nie ponosze odpowiedzialnosci za wysylke" itp itd... to ja sie pytam, kto niby ma ponosic odpowiedzialnosc? de facto kupujacy na allegro uiszcza oplatę za wysylke sprzedajacemu, wiec to sprzedajacy jest zleceniobiorca uslugi 'wyslania' (jezeli juz od tej strony patrzec). Tak naprawde to po bozemu, jesli jest to firma, powinni za wysylke wystawic rachunek.

Gość

(Konto usunięte)

crategus, 13 Sty 2006, 15:15

iz jakas plaga ostatnio stal sie zapis typu niezmiernie mnie

>irytujacy (imho niezgodny z regulaminem allegro) "nie ponosze odpowiedzialnosci za wysylke" itp>

gdzie - w regulaminie allegro - ta niezgodność jest opisana?

Nie sądzę, by w regulaminie był taki zapis. Sprzedający ma prawo napisać coś w stylu "preferuję odbiór osobisty, ewentualna wysyłka wyłącznie na odpowiedzialność kupującego" - i jeśli zainteresowanym to nie odpowiada, mogą po prostu nie licytować.

Ciekawie robi się dopiero wtedy, gdy takiego zastrzeżenia nie ma, wpłata z góry, a sprzęt przychodzi uszkodzony. Jeśli uszkodzenie da się zauwazyć przed podpisaniem potwierdzenia odbioru (bo np. paczka jest zmasakrowana), to jeszcze pół biedy - jeśli jednak odbiorca złoży kurierowi (czy listonoszowi) parafkę, o ewentualnym odszkodowaniu ze strony firmy transportowej można raczej zapomnieć...

>gdzie - w regulaminie allegro - ta niezgodność jest opisana?

ok, faktycznie nie jest to bezposrednio ujete- prawde mowiac wczesniej nie sprawdzalem :).

16.3. Ogół umownych warunków obowiązujących pomiędzy Kupującym i Sprzedającym w odniesieniu do przedmiotu danej aukcji określa, na piśmie lub w inny sposób, strona sprzedająca. Obowiązkiem Sprzedającego, a nie Allegro, jest powiadomienie o tych warunkach Użytkowników składających oferty kupna.

16.4. Umowne warunki opisane w punkcie 16.3. nie mogą być sprzeczne z niniejszym Regulaminem ani naruszać obowiązującego w Polsce prawa.

_naruszać obowiązującego w Polsce prawa_ - to wydaje mi sie najwazniejsze ;p

Mam nadzieje, ze nie mozna ot tak zrzec sie calej odpowiedzialnosci za wysylke, jesli pobiera sie za to bezposrednio oplaty. Ja nie wplacam pieniedzy na rzecz uiszczenia oplaty za wysylke gdzies tam, ja wplacam pieniadze za usluge wysylki. Taki zapis lamalby (chyba) prawo, bo rownie dobrze moznaby telewizor obwiazac sznurkiem i miec wszystko w d. Dalej, taki zapis rodzilby naduzycia- bo w zasadzie kupujacy nie ma mozliwosci sprawdzenia, czy wogole do wysylki doszlo.

Btw czy w prawie gdzies jest taki zapis, ze dopoki towar nie zostanie dostarczony kupujacemu dopoty umowa nie zostanie sfinalizowana?

crategus:

> Ja nie wplacam pieniedzy na rzecz uiszczenia oplaty za wysylke gdzies tam,

>ja wplacam pieniadze za usluge wysylki.

To jest, niestety, wyłącznie twoja interpretacja. Z punktu widzenia sprzedającego np. wpłacasz kwotę na pokrycie kosztów wysyłki.

>Btw czy w prawie gdzies jest taki zapis, ze dopoki towar nie zostanie dostarczony kupujacemu dopoty

>umowa nie zostanie sfinalizowana?

Obawiam się, że nie. Co więcej: w umowie między przedsiębiorstwem a konsumentem przyjmuje się, że firma wywiązuje się ze swojej części transakcji z chwilą nadania przesyłki (czyli ewentualne późniejsze uszkodzenia to problem firmy przewozowej i nabywcy). Taki przepis "obił mi się o uszy", teraz go nie sprawdzałem - mogę się więc mylić.

Sam jestem zdania, że pełna odpowiedzialność za przesyłkę spoczywać powinna na sprzedawcy. Obawiam się jednak, że nie ma odpowiednich, wspierających to przepisów.

• Redaktorzy

DAC Audio Alchemy Dac in the box cena na razie zachęcająca, ale jeszcze kilka dni zostało do zakończenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryta Zawartość

Poczytajcie--sprzęcior pewnie bije na łeb wszystkie krelle , lewinsony , Vtl-e itd...

cena przystępna , wykonanie wzorowe--nic tylko brać!!!

buhahaha

Ukryta Zawartość

No rzeczywiście niezły bajzel w środku, chociaż z góry bym tego nie

skreślał. Ale widać, że gostek miał ostry napad weny twórczej

(czy raczej TFUrczej przez duże TFU). Wtedy nie liczą się pierdoły ;-).

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.