Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - na audiogonie, nie wi ecej niż 200 dolców :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parę kondensatorów po 1,26? A jakie to konkretnie są kondensatory? Fajnie byłoby się dowiedzieć co wsadzić do CD żeby wziąć za niego później 1500zł. Bo ja naiwniak jeden wpakowałem już w moje CD części za niecałe 500zł. I bynajmniej nie były to kondensatory po 1,26zł za sztukę. Prawdę mówiąc chyba z 50zł wydałem na same koszty przesyłek, bo żadnej z użytych przeze mnie części nie można kupić w sklepiku za rogiem. I po co mi to było? Teraz mi tu piszą że wystarczyło użyć kondensatorów po 1,26zł.

hmmm na oko to w tym "zbalansowanym" dostajemy znacznie więcej... jeśli chodzi o tego denonka. Ale nie ma co się czepiać. rynek to wyceni i nikomu nic do tego. kazdy miał okazję zarobić:)

Panowie, przecież wiadomo, że przesadzam świadomie i wyraźnie się wyzłośliwiam. Po prostu cena wydała mi się nieprzyzwoita i tyle. Zdaję sobie sprawę, że oprócz kondensatorów po 1,26 zł są i po 126 zł. Coś mi się jednak nie chce wierzyć, że mamy tu do czynienia z tak bezkompromisową modyfikacją. Jeśli się mylę i Piotrek608 naprawdę włożył do środka wyszukane elementy oraz swoją niepodważalnie dużą wiedzę - wejdę pod stół i odszczekam.

zwolennik łagodności

discomaniac71, 18 Paź 2006, 14:14

>

Ukryta Zawartość

Startpreis: EUR 259,00

--------------------------------------------------------------------------------

Angebotsende: 21.10.06 16:37:46 MESZ (3 Tage 2 Stunden)

Versandkosten: EUR 18,00

Hermes Paket (versichert)

Service nach: Deutschland

Versand nach: Deutschland

Artikelstandort: Düsseldorf, Deutschland

Übersicht: 0 Gebote

Zwracam uprzejmie uwagę na linijkę ostatnią (a nie tylko pierwszą).

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Akurat nie ma to wiekszego znaczenia. To normalna cena na DCD 2560. Nie zmienia to postaci rzeczy ze ja nigdy cdeka Denona nie kupie... Pioterk608 nie przekonal mnie nawet do DCD S 1. Niestety tak juz mam. Adam pozdrawiam i do zobaczenia na odsluchu.

Gdybym taką ofertę znalazł w gazecie albo na e-bayu, wzruszyłbym ramionami, żeby nie powiedzieć: popukałbym się w czoło, i tyle. Ale ogłoszenie pojawiało się na hobbystycznym forum, a to moim zdaniem uprawnia uczestników forum do komentarzy. Noblesse oblige, prawda?

zwolennik łagodności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

To pewnie ma za darmo chłop ma rozdawać ;) .

Mam pomysła ustalcie Panowie cennik:

denon dcd 1400 cena taka i taka

marantz cd-41 cena taka i taka ....

I będzie wtedy wszystko jasne. Zlikwidujecie aukcje bo i poco ;)

Ale przecież nikt nie krzyczy. Tak sobie pomału gawędzimy. Przecież wiadomo, że rynek to rynek. Tylko, kurczę, ja jestem taki staroświecki i lubię, jak pozostaje coś jeszcze oprócz rynku.

Oczywiście nie mam pewności, czy inkryminowany denon nie przeszedł totalnej modyfikacji, dzięki czemu realnie jest wart nawet dużo więcej.

zwolennik łagodności

discomaniac71, 18 Paź 2006, 15:15

>Denon DCD 3000 to cdek 10-letni. Moim zdaniem gorszy od 2560.

Słuchałem obu (3000, 2560). DCD-3000 jest moim zdaniem o klase lepszy (numerek tez wyzszy - seria dcd-3xxx). Szczególnie w kwestii basu. Jest też bardziej szczegółowy od dcd-2560. Chociaż niczego nie ujmując dcd-2560- to bardzo miły klocek.

pozdrawiam

lenam, 18 Paź 2006, 15:04

>Lem zgrabnie to kiedyś wyraził: Nie kradnę nie dlatego, że może mnie spotkać kara, tylko ponieważ

>to nieprzyzwoite, po prostu nie wypada.

No świetnie. To żeby nie być złodziejem trzeba sprzedać taniej niż się kupiło? Tak to widzisz? Lenam, jak zarabiasz na życie? Czym się zajmujesz? A co, gdyby Ci ktoś powiedział że Twoja praca, Twoje umiejętności i wysiłek są warte tyle co nic?

Eee, no co Ty, tak demagogicznie? To, co robię i jak zarabiam, nie ma tu nic do rzeczy. Jestem księdzem, może być? Albo nie, męską dziwką, OK?

Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek komuś sugerował, że "trzeba sprzedać taniej niż się kupiło", jak mi to próbujesz wmówić. Podobnie nie powiedziałem nigdy nikomu, że jego "umiejętności i wysiłek są warte tyle co nic". Co to za bzdury? Może najpierw uważnie przeczytaj to, co napisałem, jeśli mamy dyskutować.

Po prostu marża wydała mi się nieco kuriozalna i tyle.

No, dobra Koledzy, idę do roboty, a Wy tu ustalcie, kto ma rację ;-))

zwolennik łagodności

O gustach się nie dyskutuje. O cenach również. Pozwól rynkowi to zweryfikować. Chyba że jesteś typem czepialskiego. Może po tuningujesz swoje opinie bo widzę że to twoja pasja;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Michu czytalem Twoje uwagi z odsluchu i porownania DCD 3300 i DCD 3000. Bardziej wtedy podobal Ci sie DCD 3300. Sluchalem DCD 3300 i adamhiend'a ale po szczegolowym upgrade - gral naprawde rewelacyjnie ale goly niestety nie jest az taki dobry. DCD 2560 sluchalem na bardzo podobnym systemie jak DCD 3000 (zestaw Denona ze wzmakiem 1560) i powiem Ci szczerze ze wole 2560. Po prostu bardziej odpowiada mi ta stara szkola choc jak wiesz cdekow Denona i tak nie lubie. Mysle ze trzeba tu zadac pytanie wazne z punktu widzenia ceny z drugiej reki: ile kosztowal DCD 3000 bo na pewno nie byl drozszy od 2560? 3560 o ile pamietam kosztowal w Polsce 29mln zlotych czyli okolo 3000DM. Nie sadze zeby 2560 byl sporo tanszy mysle ze pewnie jakies 23 mln zlotych. Przekladajac to na dzisiejsza wartosc innych cdekow kosztujacych wowczas mniej wiecej tyle samo (Pioneer PD 77) 1500zl to cena za 2560 jak najbardziej uzasadniona jeszcze po upgrade. PD 77 mozna kupic za ok 1700 - 2000zl.

lenam, 18 Paź 2006, 15:44

>Eee, no co Ty, tak demagogicznie?

Demagogicznie? A w którym momencie? Zadałem po prostu kilka pytań, nic więcej. A może te pytania były tendencyjne?

>To, co robię i jak zarabiam, nie ma tu nic do rzeczy. Jestem

>księdzem, może być? Albo nie, męską dziwką, OK?

Ponieważ uważam że żadna praca nie hańbi, o ile otrzymuje się za nią uczciwe wynagrodzenie, to ma do rzeczy może nie tyle to jak zarabiasz, ale raczej to że w ogóle zarabiasz. Czyli wykonujesz jakąś mniej lub bardziej konkretną pracę za którą bierzesz pieniądze. Tymczasem innym chciałbyś dyktować ile mają brać za swoją pracę. Toż to komunistyczny pomysł z epoki gospodarki nakazowo-rozdzielczej.

>Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek komuś sugerował, że "trzeba sprzedać taniej niż się

>kupiło", jak mi to próbujesz wmówić.

>Podobnie nie powiedziałem nigdy nikomu, że jego "umiejętności i

>wysiłek są warte tyle co nic". Co to za bzdury? Może najpierw uważnie przeczytaj to, co napisałem,

>jeśli mamy dyskutować.

Toż właśnie przeczytałem, i to kilka razy. Istotnie, nie mówisz tego wprost, jednak Twoje wypowiedzi pełne są sugestii i aluzji, a cytat z Lema "o nieprzyzwoitości bycia złodziejem" zdaje się pozostawiać w domyśle właśnie taki punkt widzenia jaki przedstawiłem w swoich pytaniach.

>Po prostu marża wydała mi się nieco kuriozalna i tyle.

Jesteś zainteresowany zakupem? Negocjuj cenę. Tak chyba działa rynek, nie?

W przeciwnym razie po co to rozdmuchiwać? Co to ma być, jakaś próba lobbingu czy co?

Ukryta Zawartość

Głupota ludzka nie zna granic......................

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 18 Paź 2006, 15:56

>Michu czytalem Twoje uwagi z odsluchu i porownania DCD 3300 i DCD 3000. Bardziej wtedy podobal Ci

>sie DCD 3300

Tak, bardziej mi sie podoba dcd-3300 od dcd-3000, ale oba grają super i ciężko mi było wybrać tego lepszego. Ale od dcd-2560 lepszy jest dcd-3000 i tu już nie mam wątpliwości. Oba stały miegdyś przed moimi uszami i był przeprowadzony test. Na głośnikach argos beta, dobrym wzmaku i solidnym okablowaniu. Od razu uwidoczniła się przewaga dcd-3000 w basie i szczegółowości. Choć dcd-2560 czaruje barwą i przestrzennością. Jednak tych walorów nie brakuje również dcd-3000. Co do ceny to nowy 2560 był prawie dwukrotnie tańszy niż 3560 - tak czytałem gdzieś na tym forum. Ale to starsza generacja niż dcd-3000 (starsza to nie znaczy gorsza ;) więc i cenowo trudniej je porownać. Na rynku wtórnym, dzisiejszym, dcd-2560 można kupić taniej, ale wiadomo że reguł nie ma, a ceny z allegro nie muszą być takie jakie obowiązują przy sprzedaży (podatek od sprzedaży o wartości 1000zł i więcej - ludzie kombinują żeby fiskus się nie czepiał).

zgadzam sie z tym co napisal McGyver, mamy wkoncu wolny rynek. Mi tez sie wiele cen nie podoba, to nie znaczy wcale ze lece do dealera BMW i mu pluje w twarz ze za duzo chce za nowa trojke, nie stac mnie, nie na moja kieszen?? MOj pech, nie kupie. Uwazam ze ow piotrek608 ma glowe na karku i w przeciwienstwie do wielu innych dyletantow potrafiacych tylko narzekac, proboje przynajmniej. To rozni go od 95% calego towarzystwa. Kuriozalna marza?? Widywalem gorsze, ewidentnie wywindowane ceny za sprzet nie warty nawet 20% ceny detalicznej, nikt jednak nikogo nie zmusza do zakupu, jezeli kupujacy ma na to ochote to jego sprawa oder??

Nikt tutaj nie wspomniał o najważniejszej rzeczy - wiedzy !

Może ktoś spróbuje obliczyć jaki jest koszt zdobycia wiedzy pozwalającej modyfikować takie sprzęty.

Można tak jak w reklamie:

- kondensatory - 100zł

- pasek 5zł.

- scalaki - 100zł

Za wszystko możesz zapłacić kartą

- wiedza specjalisty - bezcenna

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.