Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...audiofilski wzmacniacz lampowy pod ipoda?!?!?

Czy tylko ja mam wrażenie, że świat się wali?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miał może ktoś stycznośc z takimi maluchami NAD-a, jakie tam siedzą głośniki?

Ukryta Zawartość

post-3536-100001446 1170307232_thumb.jpg

post-3536-100001447 1170307230_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Viniu,

Te kolumny były w wakacje sprzedane przez "babybird" o ile dobrze pamiętam to była kwota między 500 a 1000zł - jak widać nie tylko opis, ale i cena jest z kosmosu :-D

>

Ukryta Zawartość

>opis jest niesamowity... przyznam, że niewiele z niego zrozumiałem....

Ukryta Zawartość

>>

Ukryta Zawartość

>>opis jest niesamowity... przyznam, że niewiele z niego zrozumiałem....

Dobrze moje oczy widzą... czy te kolumny po raz n-ty na allegro są wystawione i zostaną wycofane tuż przez zakończeniem aukcji?:))

Tak czy inaczej... trafiłem na coś, co mnie w osłupienie wprawiło. Nigdy nie widziałem dousznych słuchawek B&O:

Ukryta Zawartość

Co myślicie o tym zjawisku?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BO maja w ofercie słuchawki douszne wyglądające tak jak te z linku

rzeczywiście są one w oryginale dość drogie jak na takie maleństw

sporo osób na zachodzie używa ich w kręgach zbliżonych do modowych

ostatnio pojawiło sie mnóstwo lichutkich podróbek rodem z za wielkiego muru

...i obawiam się że te z linku mogą właśnie nimi być

Ukryta Zawartość

Czy to cudo jest coś warte? W końcu 19 euro to nie majątek.

Ukryta Zawartość

TAK! to działa takie krążki tlumiące razonans płytki CD robiła też audio-technica, tylko nie węglowe lecz ceremiczne, swietnie sie u mnie sprawdzała, dopuki mój synek jej nie pogryzł (jak mu sie wyrzynały zęby)w zastepstwie kazałem sobie z robic z blachy mosieżnej o gr 0.8mm, też działa

>ostatnio pojawiło sie mnóstwo lichutkich podróbek rodem z za wielkiego muru

>...i obawiam się że te z linku mogą właśnie nimi być

To prawda, wszelkiej maści OEMy to skandal na allegro którym nikt się nie zajmuje.

Te BO mnie trochę intrygują, ciekawe jak się ma stosunek jakości do ceny przy założeniu, że to oryginały. Pewnie nie znajdzie się nikt, kto by słuchał podobnych wynalazków? To, że na zachodzie są modne, nie znaczy, że są warte swoje ceny przecież...

Ja posiadam wspomniane wyżej słuchawki B&O które odkupiłem po dosyć okazyjnej cenie od znajomego który nie mógł ich używać z uwagi na nadwrażliwość chrząstki ucha. Jako słuchawki do sprzętu przenośnego (a z takim zamiarem je kupiłem) są raczej marne, głównie z uwagi na bardzo dużą czułość przez co silnie eksponują szum obwodów wyjściowych praktycznie większości odtwarzaczy, problemem jest również przesunięcie przekazu w stronę średnich i wysokich tonów co przy ich dużej detaliczności i przeważnie niskiej jakości toru audio w urządzeniach przenośnych daje masakryczne połączenie. Zupełnie inaczej sprawa wygląda na sprzęcie domowym gdzie rzeczywiście mogą one w pełni rozwinąć skrzydła zasypując milionami szczegółów nie męcząc jednocześnie.Zupełnie genialną sprawą w tych słuchawkach jak i w przedłużaczu do nich jest przewód słuchawkowy - pozornie cieniutki i lichy ale tak naprawdę to nie spotkałem się jeszcze z tak wytrzymałym kabelkiem do słuchawek :-) Przewodu przedłużającego używam na co dzień do słuchawek przy komputerze i zupełnie normalne w takim zastosowaniu sytuacje jak skręcenie przewodu czy potknięcie się o niego (z przewróceniem jednostki centralnej :D) nie robią na nim żadnego wrażenia .

Hej chyba napisałem pierwszą recenzję :D kto by pomyślał :D

Co się tyczy oryginalności słuchawek w tej aukcji to niestety mam spore wątpliwości: nie wyglądają one dokładnie tak samo jak mój egzemplarz i tak jak słuchawki ze zdjęcia na dole aukcji które jest skopiowane ze strony B&O, chodzi tu o drobne szczegóły ale właśnie takie szczegóły powinny wzbudzić czujność np: przewód przedłużający nie powinien posiadać złoceń na wtykach, nieco inne kształty gumowych ochraniaczy przewodu przy słuchawkach, nieco inne wykonanie kabłąka itd. itp. wystarczy porównać ze zdjęciem na dole aukcji. Acha jedyną poprawną formą opakowania jest szary kartonik a gąbek powinny być dwa komplety.

tłumienie zewnetrzenego hałasu przez podanie identycznego w przeciwfazie wymyslili japończycy z końcem lat 70-ch, w tym wypadku chodziło o wytłumienie biurowców i odciecie od hałasu ulicznego w Tokio, następnie czytałem że z podobnym problemem spotkała sie f-ma STAX, jak MERCEDES zamówił u nich aktywny system tłumienia zewnetrznego hałasu, ubocznym skutkiem tych prac był taki kanciasty drewniany model słuchawek STAX'a, co nie omieszkali podkreslić tego faktu w swojej reklamówce z tego okresu (koniec lat 80-ych)

Z tego co wiem zastosowano to również w "wyciszaniu kompa" Nie jestem pewny czy zasada była identyczna ale z tego co pamiętam tak.

Ciekawe jak to działa tzn. czy jest tak skuteczne jak pisza...? Jak wymyślili to Japończycy to pewnie tak :-) (fajnie, sam sobie odpowiadam... :0)

Kupilem na angielskim ebay glosniki do samochodu. Jak najtaniej przeslac sprzet do Polski ? Jaka mozecie polecic firme? Wiem, ze podobne zapytanie juz sie pojawilo na forum, ale cos dzisiaj kiepsko wychodzi mi przeszukiwanie zasobow audiostereo...

jeśli jesteś w Londynie lub jakimkolwiek innym miejscu z którego odjeżdża autobus do PL to daj głośniki kierowcy

+ kilka funciaków za usługę , zapisz jego polski nr telefonu komórkowego i podaj osobie a ta zadzwoni kiedy

już dojedzie do kraju i odbierze osobiście

najszybszy i najpewniejszy transport

na paczce napisz nazwisko osoby która zgłosi się po odbiór

Ukryta Zawartość

niezła cena :) ))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z opisu autora wychodzi, że to kolumny idealne. Do każdego rodzaju muzyki i do każdego pomieszczenia.

Nie przeczę... nie słyszałem - ale ocena wyglądu jako idealna mi jakoś nie pasuje patrząc na przetworniki średnich rejestrów:)

Co to w ogóle jest... to tak na marginesie?

Ukryta Zawartość

co do ceny cd304 - jednak ludzie to barany

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Faktycznie, przesada gruba. Wystarczy spojrzeć, za ile chodził kiedyś:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Egzemplarze co prawda zniszczone, ale 3-4 krotnie tańsze.

Można proszkowo pomalować obudowę i mieć full-wypas :-) A i tak wyjdzie taniej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przy tej kasie co teraz licytują można przy odrobinie szczęścia kupić o wiele nowszy i lepszy, przy tym równie porządnie zbudowany od strony mechanicznej. Samo z siebie to gra przeciętnie a dobry tuning to duże nakłady w tym modelu a i tak znam tylko jednego gościa, który czuje temat i mjest zawalony robotą. Są więc nowsze, lepsze modelu, które już na starcie grają o wiele lepiej :).

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Panowie licytacja tego cd-304mk2 to jakaś ściema. Jeżeli się nie mylę sprzedający grze_sio to Bikoz, MathewL to Matthew. Wpis Matthewa z 20.12.2006 w wątku „dzięki Bikozowi będę miał również ten model DZIŚ... (mowa o CD-304mk2) niegrzebany z pilotem.. sprawny..będziemy obmyślać co z nim zrobić, napewno raczej posłuży jako transport więc cały analog wyleci.. mam zegar LC, graty w postaci kondów, traf w wersji audio itp itd.. zobaczymy.. trafko na wyjściu cyfrowym trzeba będzie wymienić pewnie.. i jeszcze pare innych audioqrwafilskich gadżetów w postaci kolców hehe i mat bitumicznych.. montaż gniazde IEC itp itd...”.

Chyba, że Matthew podbija cenę Bikozowi a pierwszy na liście lukaszda się zawział i nie chce popuścić.

"Reprodukcja dwukanałowego dźwięku to najtrudniejszy test komponentów audio, a nowy wzmacniacz firmy FATMAN zdaje go celująco. Doskonała kombinacja nowoczesnego design i sprawdzonych pomysłów, iTUBE dostarcza niesamowitych wrażeń. W rezultacie powstaje żywy, ciepły dynamiczny dźwięk, będący dokładnym odbiciem oryginalnego nagrania. Podczas gdy inni podają zawyżone parametry, to 13 Watt FATMAN-a po prostu brzmi świetnie!!!"

Przecież ten opis jest żywcem wyjęty z tego co harman kardon umieszcza w informacji o swoich produktach- podmieniona jest tylko nazwa urządzenia.

Ukryta Zawartość

OPIS: - moze ktos potlumaczyc na nasze???? :)))))

mam do sprzedania zestaw kolumn wraz zewzmacniaczem telefunken glosniki nie sa w calosci orginalne glosnik basowy to quadral 92 1020 taki model gwizdek to nie znam firmy dt 110sw glosniki stan dobry przod jest stan bdb glosniki zamontowane chaotycznie ostrowkretami nie ja skladalem te glosniki takie dostalem ale graja niezwykle stylu jest bass reflex co do wzmacniacza mocy nie znam poboru tez nie ale ok 2albo 4 x 80watt posiada procesor dzwieku surrounda 4 ustawienia tego surrounda gra bdb dobrze nieznam sie na jakosci tego wzmacniacza ale firma glosnika quadral chyba kazdy zna a gwizdek jest pomalowany na bialo dla lepszego efektu wizualnego wzmacniacz posiada oznaczenia aic system prozessor DVD-R FIRMY PHILIPS DOKLADNIE PHILIPS DVD-R 990 NIEWIEM CO ALE CHYBA UKLAD OD CZYTANIA DVD PADL ALE CD JAK I MP3-CD CZYTA NORMALNIE CENA ZA ZESTAW AUDIO CD CZYTA JAKOSC WYSOKA BARDZO WSZYSTKIE WYJSCIE POKRYTE NIEWIEM CZYM ALE W KOLOZE MLOTYM POSIEDA TUNER TV ALE NIE POSIEDAM PILOTA DO DVD ANI WZMACNIACZA CENA DOSC PRZYSTEPNA PYTANIA TYLKO NA MAIL NIE MAM ZDJECIA OD DVD ALE JEST KOLORY SREBRNEGO

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Robi się arcyciekawie:

Ukryta Zawartość

:-))))))

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.