Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

>>discomaniac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam, nie było "uległ uszkodzeniu" tylko bardziej enigmatycznie "wypadek losowy":). Faktem jest, że chwilę przed końcem licytacji miał miejsce ów "wypadek losowy" i w sposób zaskakujący dla licytujących aukcja się zakończyła. A jak obserwowałem aukcję, to nawet brałem pod uwagę wzięcie w niej udziału, po części dlatego że wystawiona była przez bardzo znaną na forum osobę, a więc niejako nie przez kogoś kompletnie anonimowego (mam złe doświadczenia z Allegro:)), ale się zawiodłem.

Co do forum - discomaniac, ono chyba istnieje po to, aby jego użytkownicy mogli się komunikować. Zauważ discomaniac, że wątek "Znaleziska na eBay i Allegro" jest takim wątkiem luźniejszym o bliżej niesprecyzowanej tematyce, byle wiązała się ze znaleziskami właśnie w podanych miejscach. Rozumiałbym twoje uwagi gdybym w jakimś wątku o ściśle określonym rzeczowym temacie zajął się robieniem jakichś przytyków ad personam "ni w 5 ni w oko" bez związku z tematem, ale tak niezupełnie je rozumiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>discomaniac71

Na miejscu jest przypomnienie o opcji "cena minimalna" - gdy nie będzie satysfakcjonująca nie masz obowiązku sprzedawać a i bogu ducha winny sprzęt nie ucierpi (ani inny przypadek losowy - np. piorun nie uszkodzi łącza internetowego z allegro)

disco, to sie nazywa sk***ysynstwo... jak juz handlujesz to miej jaja, albo wystawiaj ceny minimalne...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Owszem camle dokad Allegro bedzie ciagnelo jak za woly za cene minimalna nie zamierzam z niej korzystac. Za koncowke nie zaplacilem malo ze wzgledu na jej stan i zamierzam przynajmniej 2/3 kwoty odzyskac. Uwazam ze jest to zagrywka nie fair wobec sprzedajacych. Sam sprzedaje dosc rzadko i albo swoj sprzet albo czasem poprosi mnie ktos ze znajomych ale nie zamierzam sprzedawac czegos ponizej wartosci. Nie zarabiam ale nie zamierzam tracic. Dyskusje na ten temat uwazam za zamknieta.

disco

>Owszem camle dokad Allegro bedzie ciagnelo jak za woly za cene minimalna nie zamierzam z niej

>korzystac.

to nie korzystaj z allegro jesli nie akceptujesz regulaminu

>Uwazam ze jest to zagrywka nie fair wobec sprzedajacych.

Uwazam ze to co robisz jest nie fair wobec kupujacych

>Dyskusje na ten temat uwazam za zamknieta.

ja tez, i pozdrawiam cale kolo wzajemnej adoracji...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

discomaniac71

opinia foxbata to nie epitety tylko stwierdzenie faktow. Po prostu robisz w konia Allegro i lamiesz ich regulamin. Czyli po prostu ich okradasz, jakbys tego nie nazwał.

Ale coż taka nasza polska mentalność - okraść bogatego - dobrze, okraść biednego - źle. Żenada.

otóż Disco co nieco posłuchałem i przestałem się już udzielać na tym forum:) a na pewno przestałem wierzyć w bajki:) wiesz o czym mówię. Ale nie obruszaj się to był tylko niewinny żarcik:) a Ty tak bardzo na poważnie:)

>discomaniac71

Allegro zrobiło na czas nieokreślony na razie taką opcję którą można uruchomić "sklep". Teraz nic chyba nie kosztuje jej uruchomienie i eksploatacja (do odwołania) a potem można bez problemu zrezygnować zmieniając opcje w koncie na takie jak były. Wtedy za wystawienie płaci się chyba 10 gr (plus grosze za zdjęcia) a prowizję płaci się wyższą, ale dopiero po sprzedaży przedmiotu, tak więc wystawianie i różne opcje nie kosztują tak jak "standardowo". Allegro reklamę o tym cały czas umieszczało w centralnym miejscu, jak wchodziło siędo portalu to długo "biło to w oczy".

acha - jak już schodzimy na tematy filozoficzne - to czym jest wartość? bo dla mnie ta końcówka jest bezwartościowa. A cena? dostałeś realną cenę wolnorynkową. A to, ze kupiłeś drożej. Bywa. Sam nie raz przepłacałem. Takie życie:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Seba78

o mnie | ignoruj | PW

stat: 841 / 1354 / 2

1 Sty 2008, 21:05

otóż Disco co nieco posłuchałem i przestałem się już udzielać na tym forum:) a na pewno przestałem wierzyć w bajki:) wiesz o czym mówię. Ale nie obruszaj się to był tylko niewinny żarcik:) a Ty tak bardzo na poważnie:)

odpowiedz | zgłoś do moderacji

Nie obruszam sie:) Sorry jesli tak to odebrales. Mysle ze masz wiele racji. Sam powroce chyba do udzielania sie w watku o spotkaniach w Krakowie i tyle. Na reszte szkoda jak widac czasu. Jak nie kretynska bocznica to pieprzenie potluczonych a la senicz. Pozdrawiam.

disco

>pieprzenie potluczonych a la senicz.

oczywiscie, jednak w odwracaniu kota ogonem w porownaniu do pewnego forumowicza jeszcze troche brakuje....

>discomaniac

Ja nie twierdziłem disco że jesteś handlarzem. Chociaż wystawiając przedmiot stałeś się sprzedającym (handlarzem okazjonalnym) który chciał osiągnąć za sprzedawany przedmiot jak najkorzystniejszą dla siebie cenę. Skoro tak zależało ci na osiągnięciu wysokiej ceny podsunąłem ci jedną z metod stosowanych (jak zaobserwowałem) przez co inteligentniejszych handlarzy na Allegro i tyle:).

Ale obskoczyliście discomaniaca wprost opędza się od Was wszyscy chcieliście mu wyrwać piękną Sonke a ilu kisi złość po cichu..a to się nie udało

§ 8.5 artykułu 8 regulaminu allegro:

"Oferty złożone w czasie aukcji są ważne aż do momentu zamknięcia aukcji lub wycofania ich przez Sprzedającego (dopuszczalne powody: prośba Licytującego; brak kontaktu z Licytującym, np. z powodu niepoprawnych danych; duża liczba komentarzy negatywnych Licytującego lub inna uzasadniona przyczyna, dla której nie budzi on zaufania Sprzedającego; kradzież lub zniszczenie przedmiotu)."

Allegro jak widać nie zabrania usuwania aukcji,to wybór sprzedawcy który najwyżej straci przez takie postępowanie reputacje i klientów którzy będą go omijali ale przynajmniej nie straci pieniędzy.To jego sprawa.Biorąc pod uwage klase sprzętu również bym nie sprzedał gdyby cena mnie nie satysfakcjonowała.Płacenie za opcje ceny minimalnej to rozbój w biały dzień.Przy kilku stówkach wartości przedmiotu allegro ma zyski:koszty wystawienia aukcji,prowizje i cene min.Do ich kieszeni wędruje razem kilkadziesiąt zł.Nie opłaca się wtedy.

Zresztą pół Polski tak robi więc o co ten raban.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kolmen jestes nowy na tym forum wiec zanim wydasz na kogos wyrok popytaj tu i tam. Sa tutaj ludzie ktorzy znaja mnie osobiscie i jest ich calkiem sporo. Sa tacy ktorzy odwiedzili mnie w domu i tacy ktorych ja odwiedzalem sa tacy ktorzy korzystali z moich rad i wreszcie tacy ktorzy cos kiedys ode mnie kupili - zapytaj czy sa zadowoleni, w jakim stanie dostali sprzet, jak byl zapakowany, za jaka cene itp. Smieszne sa te Twoje wywody. Pozdrawiam. R.

>Zresztą pół Polski tak robi więc o co ten raban.

dlatego wyglada ona jak wyglada....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dzieki T-Bolt. Tutaj juz taki zwyczaj panuje ze jak cos to obskakuja i obszczekuja bo kazdy chcialby miec cos za pol darmo a ja uwazam ze za stan i gwarancje dla pewnosci warto zaplacic. Tak zrobilem sam i nie zaluje dlatego teraz nie chce sprzedawac za pol darmo. Mam zdjecia tej koncowki wystawianej od 499zl (z czystej ciekawosci) - to zwykly poobijany szrot. Dodatkowo sprzedajacy przewidywal licytacje od 499zl wzwyz.

disco

ty jestes glupi czy tylko udajesz? nie chodzi o to zebys sprzedal za "po darmo", ale o to, ze z kupujacych robisz debili...

discomaniac71, 1 Sty 2008, 21:28

>foxbat znudzilo ci sie juz dokuczanie McGyverowi?

nie

T-Bolt, 1 Sty 2008, 21:20

>Ale obskoczyliście discomaniaca wprost opędza się od Was wszyscy chcieliście mu wyrwać piękną Sonke

>a ilu kisi złość po cichu..a to się nie udało

Jeżeli chodzi o mnie to ani mnie ziębi ani grzeje. Znam ten wzmacniacz i wolę to co mam.

Allegro to firma złodziejska , jednak wystawiając przedmiot w tym serwisie traktując potencjalnych kontrahentów

w ten sposób wystawia się sobie piękne świadectwo.

Ja z takimi osobnikami nie pragnę styczności

>Zresztą pół Polski tak robi więc o co ten raban.

Może w Twojej połowie Polski jest to normą, ja na szczęście mieszkam i żyję w tej drugiej połowie Polski

disco, ehhh. zrozum, jakbys sie czul gdybys sie napalil na jakas rzecz, a tu ci klient pare razy robi takie "halo" fajnie nie? to nie jest fair... dlaczego nie dajesz na starcie aukcji jakiejsc ceny tylko walisz od "1zl" ? he?

>T-bolt

Nikt złości nie kisi:). Zaczęło się od tego, że wstawiłem tylko linka z obserwowanych aukcji. Choć przyznam, że byłem nieco zawiedziony, że akurat osoby, które udzielają się znacząco na tym forum robią takie "numery". Sam kiedyś wystawiłem cd sony 222ES i wycofałem aukcję (ale do końca było jeszcze daleko) z prozaicznych powodów, cdek który miał je zastąpić grał gorzej niż wystawione sony. Zawahałem się i podjąłem decyzję o zostawieniu jednak soniacza. Pamiętam wtedy wpisy na forum które wylewały na mnie wiadra pomyj, a jakiś "życzliwy" z forum odgrażał się nawet i napisał do Allegro maila. A bynajmniej w "ptala" nie przyciąłem, nie postanowiłem sprzedać poza Allegro ani nie było sytuacji, że cena mnie nie usatysfakcjonowała. Ale wycofać chwilę przed końcem to trochę "nie bardzo".

A swoją drogą opłaty w Allegro to przeginka. Dodam do tego "blondynki" w obsłudze użytkowników przy których czasem ręce opadają (pracownice o poziomie wiedzy i rozumności jak dziewczyny na infolinii u operatorów telefonicznych:)). Gdyby eBay się rozkręcił jużdawno na Allegro bym nie zaglądał, mają za dużo klientów i niemal brak konkurencji dlatego jest jak jest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.