Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanko ile max mozna za to dac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam ja na oku ale miewiem czy za takie pieniadze sie oplaca ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie do wiary ze ludzie tyle chcą zaplacic za ten CD,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mialem i sprzedalem z czystym sumieniem za 650zł, nie jest zly ale za 800zł (jak na razie) to mozna lepszy sprzet znalesc..

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Opteron: Hmm no za 650zł też można kupić coś lepszego! Ostatnio NAD'a 510 za 350zł widziałem a po małych przeróbkach jest znów w świetnym stanie i może nadal konkurować z innymi. No chyba że lubisz Szybko się wysuwającą szufladę to niestety hihi... Typowo Spartańska prostota, wyświetlacz mało czytelny a i solidność plastików jak z marek First lub Sanyo :PPP Ale dźwięk miodzio jak dla mnie, a nie jestem żadnym tu pożeraczem nowości czy Hi-End'ów bo nigdy nie miałem pożądnego Lampowca na szawce ani pożądnego gramka za 10k zł, raczej powiem, że "jestem lubiącym słuchać muzyki a nie sprzętu" :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Szukasz Dobrego Gramofonu? :

Ukryta Zawartość

Gorąco polecam, sam go mam ale wymaga solidnego stołu. Co do ceny? Sama wkładka to około 1500zł, co do igły to 1200zł sama igła :( Ceny mogły się zmienić ale 6mcy temu były Aktualne w salonie...

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

-> Frank

dudivan-MA!!!!!!!

Czy mozesz stwierdzic, ze 35 kg ma sens a 25 juz nie ? Na jakich podstawach stwierdziles, ze ma ? Moze to jest po prostu masa ustalona na oko przez dyletanta, ktoremu obilo sie o uszy, ze "im wiecej tym lepiej" i trzyma sie jej bez pomyslunku. W swiecie techniki obowiazuje optymalizacja. Tu tez ?

Anty Skating ustawienie CO4 (cokolwiek to znaczy), ale dla normalnego użytkownika to poprostu ustawiasz tam raz w życiu AntySkating i zapominasz hihi... :) Ale faktycznie fajnie to wygląda, kiedyś myślałem nad podświetleniem ale mi już przeszło. Co do konstrukcji to niestety spód jest plastikowy ale słyszałem że ludziska montowali casy z 1,5cm drewna i dodawali kolce a wynik był bardzo obiecujący. Można też ciutkę dociążyć tależ ale nie jest to aż takim minusem jak drgania zbierane przez gumowe nóżki na podstawie. No i kabel łączeniowy można od razu usunąć na rzecz nowego. Ten orginalny to taki cienki a końcówki takie denne że same się rozpadły po kilku miesiącach wymieniania wzmacniaczy. Ale jak masz jeden to może wytrzymają. Ogólnie sama wkładka to 1500zł więc do tej ceny bym brał 721 bez pytania. A nie jednego zadowoli. Ceny pół roku temu to chodziły na eBay'u po 2800zł za dobry stan gramka... :) Ale żeby nie było to dla miłośników Thorens'a i ELAC'a podaję inne ciekawe gramki:

ELAC:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Thorens:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DUAL: (hmm uzależnienie od marki??)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Też ciekawy młodszy braciszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1226 ALE JAKA CENA MIŁA !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1225 cena też miła :)

Ukryta Zawartość

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze kilka perełek DUAL'a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - CS455

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - CS1254

A tu ROTEL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Tego nie znam ale wygląda Fajnie i Skromnie :)

Mam nadzieję że nie zanudziłem Was, już schodzę z tematu Gramofon... :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze ktos napisze jaka wartosc reprezentuja soba ELAC-i ? Nie chodzi o konkretne egzemplarze na aukcjach ale renome jaka cieszyl sie badz nie cieszyl ELAC jako producent gramofonow. Dual, Thorens - wiadomo ale o ELAC-u malo raczej slyszalem czegokolwiek. A moze to jakies OEM-y innego specjalisty /

Co do tego ostatniego gramofonu z wpisu powyżej, to udało mi się na stronce Rotela znaleźć informację, iż w początku lat 80'tych należał do droższych w jego ofercie (coś około 250$) i to wszystko. Problem z nim jest taki, że opisu wynika, że na pewno to mu się talerz obraca ale nic więcej ;-)

No nic nie mówiąc ELAC produkował dużo lepsze konstrukcje od Thorensa i Duala jeśli chodzi o historię firmy i jego ofertę, to tak jak z B&O nie każdy słyszał jak gra, nie każdemu się podoba i nie każdego stać ale chyba każdy wie że to Topowy z półki średniej. Ja zawsze ELAC'a oceniałem wysoko i podobał mi się :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

No nic nie mówiąc ELAC produkował dużo lepsze konstrukcje od Thorensa i Duala jeśli chodzi o historię firmy i jego ofertę, to tak jak z B&O nie każdy słyszał jak gra, nie każdemu się podoba i nie każdego stać ale chyba każdy wie że to Topowy z półki średniej. Ja zawsze ELAC'a oceniałem wysoko i podobał mi się :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

To co ja mam u siebie na półce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Cena miła ale wydaje mi się że ktoś go papierem ściernym potraktował bo farby brak, oznaczeń namalowanych też a i kolor podświetlania został zmieniony ze standardowego żółtego. No chyba że takie NAD'y 4080 też były produkowane ktoś o tym coś słyszał??

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

ELAC to niemiecka firma, która dawniej robiła wszystko poza kolumnami, a dziś robi tylko kolumny ;-) W Stanach jej gramofony sprzedawano też pod marką Miracord. Trochę na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale można też zajrzeć na stronę samego ELACa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Audio-Nie-Fil

Coprawda B&O nie sluchalem ale ma on przyczepiona latke tzw. sprzetu designerskiego czyli odlotowo wyglada, chetnie copywrighterzy go w reklamie telewizyjnej czy videoclipie w minimalistycznym wnetrzu umieszcza ale nie jest to zadna dzwiekowa rewelacja.

Thorens mial np. TD-124, Dual slynna serie "500" a Elac ? No wlasnie, nic mi nie przychodzi na mysl.

> Audio...

Co tego tunera NAD'a to jego aukcje już czas jakiś temu zauważyłem. Z opisu i wyglądu jednoznacznie wynika, iż został on potraktowany papierem ściernym. Pewnie ktos chciasł mieć srebrny, by mu pasował do kompletu. Zaciął się w paluszek przy7 tym, wdało sie zakażenie i nie dokończył pracy? Tu juz na forum były pytania jak z czarnegio zrobic srebrny, więc i tu niektórych to męczy ;-) Napisz lepiej jak oceniasz ten swój, bo może to niezła propozycja dla kogoś, komu jego wygląd nie będzie przeszkadzał. Informacja, która gałka do czego służy też może się przydać ;-) ZRESZTĄ, TAKI ŚMIESZNY JEST ;-)))

Co do tych Duali to warte zachodu sa serie 7xx i ew. 6xx bo reszta to padaka. Przy zakupie nalezy pamietac iz maja ponad 20 lat, wiec paseczek pewnie do wymiany, mozna kupic na niemieckich stronach, sam uzywam 704 i 601, miłe zabawki, jednak planuje je zamienc na Thorensa, albo Lenco. Co do Elaca to nie mialem z nim nic do czynienia, niestety ceny na allegro juz przestaja byc zabawne. Nie-Audiofil, kupiles chyba te wkaladke jako NOS bo ja widzialem zamienniki igly w cenych cos ponizej 100 euro. Dziwne.

To może pokoleji od lewej strony:

1) przycisk - ON/OFF

2) pokrętło (SELECTOR) - po koleji od lewego dołu patrząc:

- Auto

- Mono

- AM

- CAL TONE

3) przycisk - Multipath

4) przycisk - Dolby DE-Emphasis

5) przycisk - Muting 1

6) przycisk - Muting 2

7) przycisk - MPX NOISE Filter

8) pokrętło - OUTPUT

9) pokrętło do strojenia/wyboru częstotliwości

W okienku przy skali:

Lewy (signal/Mulipath)

Prawy (Tuning)

U góry nad skalą dodatkowo diody od lewej:

1) FM STEREO (zielona)

2) FM (pomarańczowa)

3) AM (pomarańczowa)

4) MULTIPATH (pomarańczowa)

5) Dolby DE-Emphase (pom.)

6) Muting (pom.)

Mam nadzieję że potencjalnej osobie wystarczy opis? A jak gra? Hmm no jak NAD, żywo, miło, i zabydkowo. Miałem problem ze skalą bo wychodziła poza podziałkę i nie miałem najniższych i najwyższych (przesunięta) ale już jest oki. Czasem potrafi zagubić radio jeśli się cewki czy co tam trzeba nie rozgrzeje ale jak pochodzi 30min to już wszystko looz. Dźwięk bardzo miły i ciepły a moją anteną jest przewód telefoniczny więc jeśli chodzi o normalną to pewno będzie jeszcze lepiej. Acha i uwaga gniazdo od anteny jest odwrotne niż w standardzie hihi ale już nie pamiętam czy w standardzie gniazdo jest męskie czy żeńskie ale wiecie o co chodzi, o ten bolec albo dziurkę hihi sorki za głupie tłumaczenie ale nie chce mi się myśleć o tym hihi... Co do wyglądu to mnie się podoba, no i ładne napisy są i logo NAD'a tyle że tu wszystko jest starte :( ale sam Tuner jest bogaty, miły dla ucha a i oko jest na czym zawiesić. O RDS'e nie ma co myśleć a i nie masz jak zaprogramować 24stacji jak w plastikach. Ale mogę Was zapewnić że jak wyłączycie i włączycie ponownie to będzie ostatnio wybrana stacja hehehe... :) Ogólenie Polecam!!

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Co wy z tymi cenami wkladek ? Przeciez wkladke mozna zamontowac jaka sie zywnie podoba, na tym polega cala zabawa. No, chyba, ze nie mozna zamontowac - to inna sprawa.

Momok: No to teraz mi dopiero mówisz hehe ale też z końcówką diamentową czy standard? Bo nie zapominaj że V15 ma końcówkę z diamentem szlifowanym i z tąd też ta cena, a jak zamienniki po 400zł ?? A po za tym nie kupowałem bo mam orginał przy mojej 721, co do Serii 7xx i 6xx to dodał bym też 12xx bo też coś tam Sobą reprezentuje i nie dam Sobie wmówić że padaka. A co do tych zamienników to chętnie bym poszukał czegoś takiego i znajomym pościągał :)))

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

O widzę że cacka się pokazały na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - SONY TA-1630 warty uwagi chodź co do tego 2x100W to przesada i to spora myślę że raczej będzie to 2x45W może 2x50W...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - SONY TA-2650 POLECAM!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - SONY TA-F6B (no to chyba każdy zna:) )

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z szanownych forumowiczów może coś powiedzieć o tych B&W 640 np. kiedy były produkowane i czy ta cena jest dobra, z góry dziękuję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powiedzcie mi jeszcze tylko czy ten wzmacniacz jest warty tej ceny i zainteresowania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kubi ->

No cóż chyba nie wiele osób posiada C340 NAD'a ale z tego co wiem NAD nie miał złych konstrukcji. Nawet najsłabszy NAD jest już solidną konstrukcją. Może warto się do tego Kolesia przejechać i przesłuchać przed zakupem? Albo poszukać na google jakieś info na jego Temat? Ja mam ten sam problem z REVOX'em A78mk2 nie wiele osób wie co to za wzmacniacz a jeszcze mniej miało z nim coś wspólnego a ja nadal czekam na jego przyjście w paczce i nadal nie potrafię o nim niczego dowiedzieć jak gra i co o nim ludziska sądzą :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

kubi ->

Warto poszukać na Google, oto kilka znalezionych cech Twojego C340:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 x 50 Watts continuous into 8ohms

100 Watts dynamic power into 8ohms

170 Watts dynamic power into 2ohms

Impedance Sensing Circuitry (ISC)

Full system remote control

Headphones socket

7 Line inputs, including two tape in/outs

All discrete circuitry

Short signal path from input to output

All sockets gold plated

Tone controls defeat switch

Pre-out / Main-in

Soft Clipping

NAD Link

Piszą o nim w Superlatywach, że analogiczny do 304, 314, C320 i wogóle poczytaj tam Sobie co o nim skrobią. Podobno był to bardzo dobry wybór w 2000 we wzmacniaczach poniżej 400$ ... Ocena 8/10 to dość dobrze chyba?! I tyle co mi się wyskrobało na googlu a jest tego duuużo więcej :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.