Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac

moj kolega ma tego 3 szafy / wielbiciel starego rocka/ wszystko połaczone razem przez korektory na 3 parach kolumn robiła mu to profesjonalna firma w okresie kiedy kasa nie miała dla niego znaczenia

jak to zapusci to ja po 5 minutach mam mdłosci ,on wytrzymuje jakies 30 minut

zwykle przychodzi do mnie na lampy i moja koncepcje grania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moze inaczej: mieli do czynienia z gownianymi modelami sprzedawanymi w Pewexie czy na Allegro. Maja za malo orientacji w temacie zeby odroznic ziarno od plew i wiedziec ze jesli jakis patafian zachwala na Allegro byle wzmacniaczyk to ten klocek po 1 niekoniecznie jest high-endem jak chce sprzedajacy a po 2 nie musi byc wyznacznikiem dokonan firmy. I tak jak ktos raz sie nacial to bedzie zyl trauma do konca zycia. To nie dotyczy tylko Technicsa ale generalnie pelno jest starego zuzytego szrotu na Allegro zachwalanego jako high-end. Jednak ktos kto ma jakies pojecie wie z czym ma do czynienia i ze nie wszystko z logo Technics nadaje sie do smieci. Sam nie jestem entuzjasta tej marki.

sugeruje wszystkim aby wyszli sobie na spacer zamiast siedzieć na forum i kłócić sie, ładna pogoda jest.

Cir Tobie proponuje jednak trochę się ochłodzić, widzę, że słonko chyba mocno daje w Twoich okolicach.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

cir

9 Sie 2009, 12:03

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 943 / 2488 / 0

discomaniac

moj kolega ma tego 3 szafy / wielbiciel starego rocka/ wszystko połaczone razem przez korektory na 3 parach kolumn robiła mu to profesjonalna firma w okresie kiedy kasa nie miała dla niego znaczenia

jak to zapusci to ja po 5 minutach mam mdłosci ,on wytrzymuje jakies 30 minut

zwykle przychodzi do mnie na lampy i moja koncepcje grania

Moje pytanie bylo bardziej konkretne i dotyczylo konkretnych modeli koncowek i ich konfiguracji. Nie sadze zebys mial mdlosci po nawet kilku godzinach odsluchu dobrze skonfigurowanej w 100% sprawnej SE-A 3. Przeciwnie. To moglby byc pozytywny szok.

Jesli chodzi o zakupy na allegro to zapraszam do mojego watku,na allegro nie da sie kupic se a3 w dobrym stanie,tak samo jak se a5

Jestem kolekcjonerem technicsa,ale to nie znaczy iz uwazama ze wszytko technicsa jest dobre,powiem ze nawet su a4(preamp do se a3) nie daje sobie rady z se a3 i na codzien w ogole go nie uzywam bo knoci dzwiek

Nie chcę powiedzieć, że gość miał jakiegoś "naganiacza" na forum,

bo jednak dał cenę minimalną, w razie gdyby sprzęt nie został zauważony.

Ale wykombinował nieźle, może trochę w złym smaku ;)

A że sprzęt ciekawy, to chyba nie ulega wątpliwośći.

cir, 9 Sie 2009, 11:51

>laa83

>jestes kolejnym gosciem ktory naprawia staruchy w celach powiedzmy kolekcjonerskich a jedynie zbedne

>nadwyzki sprzedajesz :)

>a marketing typu ze zagra lepiej niz cokolwiek słyszałes w zyciu to mozna na volumenie uprawiac

>drodzy panowie kolekcjonerzy

laa83 mógłbyś przypomnieć swój nick na allegro, o który prosiłem dwie strony wcześniej?

Bo chyba musiałem przeoczyć w tej masie wpisów...

discomaniac73 mógłbyś przypomnieć wszystkie po kolei najlepsze klocki świata,

których ceny na allegro wzrosły co najmniej dwukrotnie w ciągu kilku zaledwie miesięcy, paru gości zrobiło na tym biznes życia, po czym jak już zaczęło wysychać źródełko zaopatrzenia (głównie niemieckie wystawki i "hurtownie" elektronicznego złomu w tureckiej dzielnicy) w dany model, to nagle przestawał on być "najlepszym klockiem świata" bo jego miejsce zajmował inny... Także weź już przestań smęcić o jakiejś tam WARTOŚCI RYNKOWEJ bo wystarczy prześledzić historię dowolnego "legendarnego" modelu, żeby zobaczyć jak ewoluowała jego "legendarność" i rzekoma WARTOŚĆ RYNKOWA. Przykład pierwszy z brzegu - Twój ukochany DENON PMA-1560 którego ceny jeszcze kilka lat temu oscylowały w granicach 400-600PLN w zależności od stanu i nikt tego nie chciał nawet patykiem dotknąć, a dzisiaj byle rupieć o tym symbolu startuje od 1.200PLN i nie brakuje chętnych amatorów, ślepo wierzących w internetowe bajdurzenia nawiedzonych zbieraczy staroci, którym w dodatku gusta się zmieniają z dnia na dzień w zależności od tego co akurat mają na stanie i będą chcieli w przyszłości dobrze pchnąć. Tak się właśnie kreuje głupie mody i mityczną rynkową wartość, która 5-10 lat temu była żadna (bo mało kto miał dostęp do internetu) a dzisiaj każdy jeden wygrzebany ze strychu runchel okazuje się nagle ósmym cudem świata...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

moj nic na allegro jest moja prywatna sprawa,nie posiadam wlasnego konta i posluguje sie czyims,ne bede ryzykowal zablokowaniem czyjegos konta podajc nic na forum,to moj ostatni wpis w tym watku,aukcje i tak wygram,milej niedzieli

na chwilę obecną 1613 wyświetleń tej legendarnej aukcji, idą na rekord:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu też legenda i jeszcze więcej wyświetleń

Ukryta Zawartość

w zasadzie coraz trudniej znaleźć sprzęt który nie jest legendą:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ukryta Zawartość

Sprzęt kolegi z AS za okazyjną cenę 160zł - Rotel vintage

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

strasznie ma wzbudzający zaufanie nick

McGyver, 9 Sie 2009, 13:35

>Jaki "biznes życia" można zrobić na kilku-kilkunastu starych klockach z Niemiec których cena

>"dzięki" forum wzrosła o 300-400zł? To jest śmieszne.

Z jednej strony patrząc, to rzeczywiście tylko 300-400,

ale z drugiej strony to nierzadko ponad 100% pierwotnej wartości.

Przelicznik jest chyba prosty, tym bardziej że handlarze nie sprzedają w ilościach "kliku-kilkunastu" sztuk, tylko raczej kilku-kilkunastu ton, a to już jest ładny kawał grosza za nic nierobienie, bo takie "rarytasy" kupuje się w Niemczech przez internet na europalety, a nie poluje po aukcjach na pojedyncze sztuki jak to niektórym się tutaj wydaje.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

ŻENADA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

witam ponownie

udalo mi sie kupic takiego trupa na allegro

Ukryta Zawartość

malo kto wie ze wewnatrz jest se a5 jako stopien mocy,kupile tylko ze wzgledu na tranzystory

Ukryta Zawartość

sorka nie to mialem wkleic:P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

parantulla, 9 Sie 2009, 15:13

>McGyver, 9 Sie 2009, 13:35

>

>>Jaki "biznes życia" można zrobić na kilku-kilkunastu starych klockach z Niemiec których cena

>>"dzięki" forum wzrosła o 300-400zł? To jest śmieszne.

>

>Z jednej strony patrząc, to rzeczywiście tylko 300-400,

>ale z drugiej strony to nierzadko ponad 100% pierwotnej wartości.

>Przelicznik jest chyba prosty, tym bardziej że handlarze nie sprzedają w ilościach

>"kliku-kilkunastu" sztuk, tylko raczej kilku-kilkunastu ton, a to już jest ładny kawał grosza za nic

>nierobienie, bo takie "rarytasy" kupuje się w Niemczech przez internet na europalety, a nie poluje

>po aukcjach na pojedyncze sztuki jak to niektórym się tutaj wydaje.

Co Ty pieprzysz? To weź jedź do tych Niemiec i przywieź choć jedną europaletę takich Technicsów SE-A3. Już nawet nie ważne w jakim będą stanie, ale mają być SAME Technicsy SE-A3. Dasz radę? Nie. Owszem, wozi się sprzęty paletami, ale są to klocki PRZYPADKOWE, mieszanka, mix różności, z czego więcej niż połowa zwykle jest całkiem nic nie warta.

Jak już wcześniej ktoś zauważył - ŻENADA na całego.

discomaniac71, 9 Sie 2009, 14:47

>parantulla przestan pitolic i napisz wreszcie cos sensownego. Przy okazji polecam nauke czytania bo

>nawet nicka nie potrafisz poprawnie napisac.

Przepraszam, faktycznie discomaniac71 ;)

Co nie zmienia podstawowej kwestii, a mianowicie rzekomej "wartości rynkowej" mającej rzekomo odzwierciedlenie na zagranicznych aukcjach czy gdzieś tam (a co to za granicą nie ma takich spryciarzy?) Znam przypadki kilku wariatów, gotowych lekką rączką wyłożyć 10, 20 czy nawet 30 tysięcy PLN za idealnie zachowany 30-letni egzemplarz Mercedesa W-115 który w doskonałym stanie technicznym jaki wizualnym bez problemu osiąga takie ceny na rynku kolekcjonerskim. Ale to wcale nie znaczy, że taka jest jego RYNKOWA WARTOŚĆ bo normalnie ten model chodzi na giełdach czy aukcjach po 2.000-3.000PLN maksymalnie i to pod warunkiem, że jest zarejestrowany w kraju, odpali za pierwszym razem, a nogi kierowcy nie wypadną przez przerdzewiałą podłogę podczas jazdy próbnej. Taka jest jego "rynkowa wartość" jako samochodu użytkowego do codziennego poruszania się po drogach publicznych, a zabytkowe odrestaurowane kolekcjonerskie rarytasy to jest całkiem inna para kaloszy i całkiem inny rynek.

McGyver, 9 Sie 2009, 15:23

>Co Ty pieprzysz?

To co widzisz. Przecież dobrze wiesz, że nie chodziło mi o całą paletę tych Technicsów,

tylko o to że nie zarabia się na tym biznesie "marnych" 300-400PLN a dużo więcej niż niektórym tutaj mogłoby się wydawać. Tylko trzeba mieć chody na pewnym znanym internetowym forum albo przynajmniej kilka kont do pierdzielenia kocopołów o kolejnym właśnie odkrytym cudzie techniki

laa83, 9 Sie 2009, 13:49

>moj nic na allegro jest moja prywatna sprawa,nie posiadam wlasnego konta i posluguje sie czyims,ne

>bede ryzykowal zablokowaniem czyjegos konta podajc nic na forum,to moj ostatni wpis w tym

>watku,aukcje i tak wygram,milej niedzieli

Dziękuję, tyle mi wystarczy.

Czy tylko ja odnoszę dziwne wrażenie (graniczące z pewnością) że Twoje pojawienie się na tym forum

miało tylko jeden cel, a mianowicie opchnięcie tej sterty niepotrzebnych gratów?

Śledzę uważnie każdy Twój wpis i ten ostatni jak dla mnie rozwiał wszelkie wątpliwości, miłej niedzieli ;)

Ile znasz przypadków wzrostu ceny starego klocka "dzięki" forum? Piętnaście? Dwadzieścia? Jaka jest szansa żeby w palecie przypadkowych różności sprowadzonej z Niemiec znalazł sie choć jeden taki? I jeszcze w stanie nadającym się do sprzedaży po ewentualnym połataniu? Pierdzielisz kolego szanowny brednie wyssane z brudnego palucha. Owszem, co niektórzy wychwalają na forum pod niebiosa co niektóre modele żeby podbić zainteresowanie, a później je sprzedają, ale bynajmniej nie paletami tylko w pojedyńczych egzemplarzach. Zajmij się raczej takimi przypadkami zamiast wymyślać teorie spiskowe.

ŻENADA dotyczyła całego zamieszania i rozciągania tematu o wiadomej aukcji.

Nie dotyczyło to li tylko wpisu parantulli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

witam ponownie

udalo mi sie kupic takiego trupa na allegro

Ukryta Zawartość

malo kto wie ze wewnatrz jest se a5 jako stopien mocy,kupile tylko ze wzgledu na tranzystory

tam jako suhyzwa, a w rzeczonej aukcji prowadzi nie kto inny :)

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.