Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Fr@ntz :

Co do audiolaba 8000S to uwierz mi, ze scalak TL072C nigdy nie powinien sie w nim znalezc .. ani w zadnym innym nowoczesnym urzadzeniu lat 90 gdyz najzyczajniej w swiecie brzmi parszywie, a to i tak delikatne okreslenie. Pozostale 2 drobne mody polegaly na usunieciu elektrolitow z toru. Sama modyfikacje konsultowalem z garminem (od niego bralem Wimy i Rify), ktoremu jak sadze po info raczej ufasz :) Co do brzmienia ... jesli jestes z warszawy to nic nie stoi na przeszkodzie aby zweryfikowac czy to "dlubanie" nie bylo warte zachodu.

Fr@ntz

Jeśli interesuje cię Audiolab to bierz go od gLiny i nawet się nie zastanawiaj.

Zaoszczędzisz tylko kasy na dalsze tuningi,z tego co wiem dokonane przeróbki przez Mikołaja były dokonane profi i z dobrym efektem końcowym.

Zresztą,najlepiej umów się na odsłuch.

Warto.

Lt_Bri

"może ktoś mi przypomni wzór na liczenie tego efektu ( miałem gdzieś, ale mi wcięło... ).

I może niech przy okazji policzy jaki ( ilu decybelowy ) spadek będzie przy powiedzmy 18kHz ( istotne, bo tam słuch sam ze swojej natury nieźle juz "wycisza" ), kabelek nastepujący:

materiał: miedź ( lity drut ew. zwykła linka ) przekrój: 5mm2 długość: 5m"

Wzrór na wnikanie jest nastepujacy e[mm]=ni/pierwiastek z f [Hz], ni dla miedzi=66, dla srebra=64,2

Prąd zmienny o częstotliwości 18 kHz płynący przez przewód głośnikowy o przekroju 5 mm2 ( 2.52 mm średnicy) ma głębokość wnikania "e"=0.49 mm, co oznacza że prąd o tej częstotliwości wykorzystuje jedynie 3 mm2 przekroju zamiast 5 mm2. Przekrój czynny zmniejszył się 3/5 raza a rezystancja linii wzrosła 5/3 razy.

Wzrost rezystancji (tłumienia) 1,67x to (w zależności od skali, ale np 2 krotny spadek = 3dB) wyniesie nam 2,5dB.

dla częstotliwości 18kHz optymalnym przekrojem kabelka jest 0,75 mm^2

trochę ciekawych staroci i JBL:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sorry obrazek jeszcze

[obrazekLUKASZ-221706_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche nie w temacie

Ja wlasnie przejrzalem allegro w poszukiwaniu jakiegos CD-ka i glowa mnie rozbolala. Szkoda czasu i kasy na te starocie. Juz takie jedo gowno kupilem za 160 zl i do tej pory pluje sobie w brode bo laser padniety. Na jakies modyfikacje nie mam czasu a placenia za to dla kogos uwazam za miniecie sie z celem.

Chyba pojde na raty wezme cos w sklepie albo kupie do swojego teaca laser i tak nie mam kiedy tego sluchac.

To takie moje narzekania na wieczor;) ehehe wkurzylem sie tym padnietym laserem w swoim cdku:(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,a co sądzicie o tym :-)

Ukryta Zawartość

Całkiem tani gramofon "Daniel"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zwykle cena wynosi tak około 200 złotych. Warto oczywiście sprawdzić, czy sprawny, dla uniknięcia przykrej niespodzianki.

Ukryta Zawartość

>Mariusz J

Efekt naskórkowosći to masz człeku tylko przy w.cz!I tego nie zmienisz,żebyś pękł i sikał krwią.

Z tymi poglądami możesz zdobyć złotą piszczałkę pierwszego audio-szamana forum Lukara[1 ASFL].

Poczytaj sobie kolego o technice w.cz, i powstawaniu efektu naskórkowośći w przesyłaniu sygnałów.

W necie jet tego troche,wystarczy poszukać.

Co domnie..

Czasem pieprzę ,ale tak jak Ty az tak nie solę.

Darkul> nie znamy sie chyba zbyt dobrze :) Rozumiem, ze Ty nie znasz moich pogladow na pewne sprawy, a ja z kolei posadzilem Cie o nietechniczna intuicje. Czyli: remis. Na przyszlosc bede okraszal swoje wypowiedzi emotikonami.

Jestes chyba przepracowany. Usmiechnij sie Wasc, jestes w ukrytej kamerze!

Zmartwie Cie Darkul - stosujac regularne dlugosci kabli o wlasciwej konstrukcji tego tez nie slysze :-)

Chyba nie zostane Twoim klientem :-) Ale nie martw sie, niewielka to dla Ciebie strata ;-)))

Przy takim dictum: po prostu nie slysze. A moj poglad na sprawe, jezeli Cie to interesuje oczywiscie, znajdziesz wpisujac w wyszukiwarke "kuchenne impedancje". I prosba - nie kontynuujmy tej rozmowy w tym watku, bo smiecimy.

To już nawet na Allegro powołują się na forum?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

_Cypis_

No niestety. Na poczatku to jeszcze czytal oryginaly a teraz nawet ich juz nie chce:(

Kosz nowego lasera to 80 zl + przesylka. Nie wiem czy jest sens inwestowac w tego Teaca. Podoba mi sie bo gra calkiem ladnie. Wystarczajaco ( przepraszam,wysraczajaco mialo byc;) ) jak dla mnie. I tak praca pochalnia mi teraz cale dnie wiem nie mam kiedy tego sluchac.

Jedyne co jestem zadowolony to proton ktorego kupilem od DD32. Okazal sie byc nie ruszany w srodku :) co jest rzadkoscia przy jego aukcjach;) hehe

Ukryta Zawartość

Jaki piękny opis - cudowne spolszczenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

calkiem niezly model czy sie myle??? z tego co pamietam to akai robilo troche dobrego sprzetu a to jeden z nich...jakies opinie?????

Ukryta Zawartość

Czy to się opłaca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i czy się da do tego wzmacniacza podłączyć CD wiem że można mikrofon , pytam bo nie miałem jeszcze styczności z tym wzmacniaczem będę wdzięczny za szybką odpowiedz .

Ukryta Zawartość

Może ten link coś Ci pomoże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Aha , czyli wzmacniacz mono a jak on zagra na takich kolumnach jak Ton 400 czy Polaris 300 lub Voyager 350 czy ten wzmacniacz nie padnie , chodzi mi o ostry czad i bas przede wszystkim .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.