Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny efekt uboczny tematu na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

haj-fajowo jest;)

Ukryta Zawartość

brak rdzy czyli nada się jeszcze ;)

aha i rzaroweczki wymienione

Ukryta Zawartość

No i cena nowego 2.000 marek.

Tylko nie napisał czy enerdowskich czy może przedwojennych.

W 1938 roku bochenek chleba kosztował trzy miliony marek, a patrząc na ten wzmak, to chyba podobny rocznik...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zresztą pisałem o tym do znudzenia już tyle razy, że kolejny mi się nie chce, tym bardziej że i tak nikt tego nie czyta :)

Ja czytam :-)

Ostatnio na Aledrogo okazyjny NAD s500 zmieniał właściciela, ale zdjęcie do aukcji było ciągle to samo :-)

Ukryta Zawartość

Ale jaki dynamiczny autoportret

Ukryta Zawartość

No i cena nowego 2.000 marek.

Tylko nie napisał czy enerdowskich czy może przedwojennych.

W 1938 roku bochenek chleba kosztował trzy miliony marek, a patrząc na ten wzmak, to chyba podobny rocznik...

Kurcze Panowie, gra to naprawdę przyzwoicie - no ale bez jaj (o 400zł za drogo). Mam taki sam - tyle, że mój jest uszkodzony. To ja może uszkodzonego opchnę okazyjnie za pięć stówek? Są chętni ? ;)))))) Będę łaskaw, w akcie dobrego serca wysłać w cenie ;))

A SWOJĄ DROGĄ, TO JEST na STO PROCENT TEN SAM GOŚĆ KTÓRY MI GO SPRZEDAŁ KILKA MIESIĘCY TEMU!! Pograł u mnie z miesiąc po czym się posypał...

Edytowane przez pdi90

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zwykle sypią się układy STK. Problem polega na tym że oryginalnego nie można dostać a zamiennik gra zauważalnie gorzej.

Edytowane przez discomaniac71

Moduł STK się przegrzewa i siada, dokładnie to samo pada w np. Marantzu PM80:

stk7.jpg

Wystarczy dokleić jakiś większy radiator i jeszcze pohula.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

do suba jak znalazł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

haj-fajowo jest;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)
Witam mam do zaoferowania glosnik basowy Tonsil GDN 25/40 8OHM 35cm glosnik jest 100% sprawny

Nie dość że sprawny do jeszcze GDN 25/40 rozrósł się do 35 centymetrów. Systematycznie podlewany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Troche taki wyświechtany :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ratunku! Tam w środku jest człowiek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widze ze nasze super forum takze jest czytane przez Niemcow, skoro i u nich ceny poszybowaly w gore:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NIe bardzo rozumiem waszego bicia piany....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zacny boombox, jednak cena zawyżona o jakieś trzy i pół tysiąca złotych...

Ukryta Zawartość

Parantulla, bardzo ciekawy i pouczający wpis.Nie wiedziałem o takich przekrętach.Internet to jednak potęga!!

Przeczytałem jednym tchem, i zszedłem na ziemię, dzięki za olśnienie.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zacny boombox, jednak cena zawyżona o jakieś trzy i pół tysiąca złotych...

jesteś pewien?? zadaleś sobie przynajmniej na tyle trudu żeby zweryfikować cenę na tle innych portali typu ebay.com itp???

Parantulla, bardzo ciekawy i pouczający wpis.Nie wiedziałem o takich przekrętach.Internet to jednak potęga!!

Przeczytałem jednym tchem, i zszedłem na ziemię, dzięki za olśnienie.Pozd.

parantulla klepie ten sam nudny tekst w regularnych odstępach czasu. swoją droga parantulla jak się lubisz tak pastwic na handlarzach to polecam fora samochodowe, tam wiecej materialu i potencjalnych obiektów nienawiści...no chyba za w tej materii nie masz takiej wiedzy jak w kwestii niemieckich wystawek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez nookie736

Nookie.Ale coś w tym musi byś, inaczej by tego nie robił???Ja naprawdę nie byłem świadomy co ludzie potrafią wyczyniać w internecie, dla reklamy, zysku.

Nigdy nie kożystałem z usług Allegro, bo nie mam zaufania, a kupuję tylko płyty, i to w małych ilościach, kryzys!!

Dla pewności i spokoju wolę wydać parę zł. więcej w sklepie.Pozd.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widze ze nasze super forum takze jest czytane przez Niemcow, skoro i u nich ceny poszybowaly w gore:

http://www.ebay.de/i...#ht_2005wt_1334

http://www.ebay.de/i...#ht_6325wt_1334

NIe bardzo rozumiem waszego bicia piany....

Nie ma to jak teoria spiskowa. Widzę że mental parantulli udziela się kolejnym. Ci Niemcy świetnie znają polski język i nasze forum uważają za europejski autorytet bo nie mają swoich hahaha;-) Bardziej żenującej teorii dawno nie czytałem.

PS. A najlepsze jest to że parantulla nie ma nawet zielonego pojęcia. Jedyne co potrafi to zgrywać kowboja i rzucać oskarżeniami z d.. wziętymi.

Edytowane przez discomaniac71

dobrze ze mamy na forum takiego prometeusza obronce ucisnionych klientow, zeby nie parantulla to nie jeden by wtopil kupujac szrot z niemieckich wystawek :)

Nookie.Ale coś w tym musi byś, inaczej by tego nie robił???Ja naprawdę nie byłem świadomy co ludzie potrafią wyczyniać w internecie, dla reklamy, zysku.

Nigdy nie kożystałem z usług Allegro, bo nie mam zaufania, a kupuję tylko płyty, i to w małych ilościach, kryzys!!

Dla pewności i spokoju wolę wydać parę zł. więcej w sklepie.Pozd.

kiza nie chce sie martwic ale jest wiele wiecej swinst ktore ludzie w internecie uskuteczniaja i to o czym tu piszemy to tzw. Pan Pikus...

Ukryta Zawartość

Na świecie są droższe oferty (o 150-200zł, za stan exellent, bez najmniejszej ryski, kolekcjonerski... - mam wymieniać dalej?;) Oferowane na allegro to porysowane egzemplarze, być może z Flohmartków?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pdi90

chcesz sie licytowac??

Ukryta Zawartość

mam wymieniac dalej???

egzemplarze z flohmarktow??? Ludzie co wy z tymi wystawkami??? Przespaliscie ostatnia dekade?? Jakie wystawki??? Macie widze nadwislanskie wyobrazenie na temat luksusu niemieckiego spoleczenstwa....troche pokory, widze ze pierdologia na tym forum rozwija sie w najlepsze...

aukcja ktora wkleiles jeszcze sie nie skonczyla, cena w przeciagu ostatnich sekund moze wzrasnac 4 krotnie....dolicz do tego koszty transportu 220$, clo 3%, 23% vat ktory bedziesz musial zaplacic...gratuluje umiejetnosci czytania oraz matematyki,...matury Ci nie wroze....rzeczywiscie koles z allegro to oszust ktorego trzeba publicznie zlinczowac za to ze zaoferowal produkt na rynku ktory w Polsce nazywamy wolnym....niestety dla wielu postkomunistycznych kmiotow ten termin to rzecz nie pojeta...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez nookie736

Nookie, wiem o tym, ale o tym co napisał Parantulla, nie wiedziałem, może jestem za naiwny.Cóż taki skromny typ ze mnie, nic nie poradzę.Przez to forum poznaję trochę życie także z innej strony.

Pozd.

kiza ale o czym on tak naprawde napisal?? dla mnie to stek bzdur...podal jakies konkretne przydlady "oszustw" ??? pozatym jak wspomnialem, czy nasi starzy nie walczyli o cos takiego jak wolny rynek??? co to klient jakis uposledzony bezmozg nie potrafiacy ocenic aukcji lub oferowanego przedmiotu?? parantulla pitoli w kolo macieju jakby mial patent na ocene sprzedawcy i przedmiotu. Pakuje do wora wszystkich sprzedawcow sprzedajacych stare graty...i co z tego??? Za kazda z tych aukcji stoi jakas osoba, jakis los, rodzina...nazywac wszystkich oszustami to poprostu sk***ysynstwo....

Ukryta Zawartość

Na świecie są droższe oferty (o 150-200zł, za stan exellent, bez najmniejszej ryski, kolekcjonerski... - mam wymieniać dalej?;) Oferowane na allegro to porysowane egzemplarze, być może z Flohmartków?

tak sobie policzylem...399$ + 220$ transportu, * 1.03 clo * 1.23 Vat..co do cla nie jestem pewien...tak czy inaczej wyjdzie z grobsza 2500 PLN....

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kiza ale o czym on tak naprawde napisal?? dla mnie to stek bzdur...podal jakies konkretne przydlady "oszustw" ??? pozatym jak wspomnialem, czy nasi starzy nie walczyli o cos takiego jak wolny rynek??? co to klient jakis uposledzony bezmozg nie potrafiacy ocenic aukcji lub oferowanego przedmiotu?? parantulla pitoli w kolo macieju jakby mial patent na ocene sprzedawcy i przedmiotu. Pakuje do wora wszystkich sprzedawcow sprzedajacych stare graty...i co z tego??? Za kazda z tych aukcji stoi jakas osoba, jakis los, rodzina...nazywac wszystkich oszustami to poprostu sk***ysynstwo....

Dokładnie. Sam nie posiadając nawet podstawowej wiedzy nie ma pojęcia o tym o czym pisze. Duża pewność siebie to jest jego jedyna cecha. Dla niego każda aukcja ze starym klockiem powyżej 100 PLN to przekręt.

Tak się składa, że lubię chadzać po różnego rodzaju pchlich targach. Proszę poczytać, lub podjechać choćby do miejscowości Czacz leżącej przy trasie nr. 5 pomiędzy Poznaniem a Wrocławiem, a zrozumie Pan, że wystawki mają się w NAJLEPSZE. Te rzeczy z powietrza się tam nie znajdują, co tydzień przyjeżdżają tam ciężarówki starych śmieci z UE. Zaś statystyczny, dorosły obywatel cywilizowanej części Europy wciąż może sobie pozwolić na wystawkę starych gratów przy okazji remontu. Znam sprawę z pierwszej ręki, a nie z opowiadań jako że duża część mojej rodziny porozjeżdżała się po Europie (już przy pokoleniu moich rodziców).

Pomijając stosunek siły nabywczej do zakupu takiego vintage odschool, hi end boomboxa w Polsce - można taniej, i to w lepszym stanie. Jeśli ktoś uważa, że cena jest uczciwa - ja nikomu przecież nie chcę zabraniać zakupu. Mamy kapitalizm, i każdy może robić ze swoimi pieniędzmi co mu się żywnie podoba.Jeśli ktoś ma taką ochotę, może sobie tyłek banknotami z Zygmuntem I Starym podcierać - nic mi do tego.

A i ten przytoczony przez Pana w podobnej cenie, trochę się chyba mimo wszystko różni od dostępnych na Polskim rynku. Jego stan można określić jako kolekcjonerski, a te z ogłoszeń - delikatnie mówiąc, na kolekcjonerskie perełki nie wyglądają...

A i jeszcze określenie "postkomunistyczny kmiot" w czyjejkolwiek wypowiedzi, nie świadczy w sposób najlepszy o rozmówcy. Chociaż z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć bolesne doświadczenia dekady określanej mianem postkomunistycznej.

Edytowane przez pdi90

No, jak prasowane włókna konopii, to musi być niezła jazda .. :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No, jak prasowane włókna konopii, to musi być niezła jazda ..

Audio Note produkuje takie głośniki nie od dzisiaj. Te kolumny mają zresztą chyba proporcje wzorowane na AN. Choć nie wiem, czy są tam faktyczne takie głośniki - podobne są.

Nookie+Discomaniac, macie rację.Ale ja nie wiedziałem że samemu można wypromować swuj produkt przez sztuczne aukcje, zapytania na forach, sprzedawanie samemu sobie i w ten sposób zawyżanie ceny produktu, i pobyt.

Tylko o to mi chodziło, a moim zdaniem to już nie jest uczciwe.Pozd.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.