Skocz do zawartości
IGNORED

Perełki z Blue Note

Gość glubisz

Rekomendowane odpowiedzi

To jebajka!

Dokładnie - wszyscy tam byli: J.J. Johnson, Jackie McLean, Oscar Pettiford, Kenny Clarke, Horace Silver, Percy Heath, Art Blakey...

Fajnie, że wyszła książka o Davisie w formie autobiografii - to jest niesamowity fan jak można posłuchać tego o czym Miles opowiadał. To jest bezcenne!

Na trzecim Blue Note 'Birdland 1951' mamy z kolei Eddie'go 'Lockjaw' Davisa, Sonny Rollinsa, Kenny'go Drew, Billy Taylora, Tommy Pottera, Charlesa Mingusa, Big Nicka Nicholasa i powtarzająych się z sesji Vol.1 i Vol.2 Arta Blakey'go i J.J. Johnsona. Też bajka nieziemska.

Parker's Mood

Trzy. Jak pisałem tekst w 2011 to miałem widocznie tylko dwie płytki Milesa z BN.

Chicago, coś Ci powiem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy mama dziś była too tight for you, kremie de la kremie? Więcej smaruj.

Edyt Ortograf

Bierz z niego przykład i zaintonuj czasami, to dobrze robi :-) ammmm, ummmmmmmm

Życzę ci udanych polucji i na koniec szczęśliwego zesikania się w materac. Idż już sobie, bo smrodzisz w zacnym wątku.

P.S. Przepraszam wszystkich wrażliwowców za ostatni występ. Mój zasób qrewskiego słownictwa jest po prostu nieograniczony i adekwatny do trolli, którzy mnie atakują. Jedno jest pewne - z trollami spokojnie sobię poradzę.

Parker's Mood

Chicago, nie myślałeś o poświęceniu płytoteki dla lepszego soundu ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale co cocię q tu sprowadza, kremie de la kremie? Przecież ten wątek nie jest w twoim zasięgu i nie ogarniasz tego o czym się tutaj rozmawia - idż już spać.

Parker's Mood

Dzisiaj , zapodaję przepiękną perełkę z Blue Notu - Nu jazzowy Jose James i ' Yesterday I Had The Blues ' z utworami Billie Holiday.

Świetni muzycy : Jason Moran - piano ,John Patitucci -bass ,Eric Harland - perkusja. Płyta ukazała się w 2015 roku i do dzisiaj

uznawana jest po obu stronach kontynentu za muzyczne wydarzenie !!!. Warto mieć tę płytę w swoich zbiorach a przynajmniej

posłuchać. Pisałem o tym wykonawcy i krążku w innym wątku ale ta pozycja powinna mieć tutaj honorowe i zaszczytne miejsce.

Trailer z sesji nagraniowej

Jakby tak wyrzucić Jose z zespołu, to może i by było to fajne, a tak jest co jest, czyli krem de la krem i materac. Wystarczy spojrzeć na ten debilny uśmiech powyżej i już wszystko wiadomo.

Parker's Mood

Czyli jednak mama była too tight, kremie de la kremie?

Chicago ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nieporzebnie panczujesz klauna, kremie de la kremie - to ci nic nie pomoże. Kanarkiem i tak nie umrzesz.

Jak widać, krem de la krem klasycznie po swojemu strollował następny wątek, ale cóż począć - mama była znowu too tight i wynik jest jaki jest. Proszę moderację o wywalenie wszystkich śmieci z wątku i nałożenie bana na krema de la krema, bo będzie dalej tu smrodził.

Parker's Mood

Chicago , myślę że uwierają cię pampersy, nie oszczędzaj i kupuj XLLLL - pomoże przynajmniej doooo...bo głowie już za późno.

Nie zapomnij poświęcić 1000 płyty Milesa, to dobrze robi na głupotę.

Przeciez nie ma nic zlego w kupowaniu dziesiatek/setek plyt tego samego artysty. Sam tak robie.

Robisz w sumie dobry gest w kierunku wydawców i artystów którzy w końcu z tego żyją ale robienie relikwii jest nadużyciem.

Robisz w sumie dobry gest w kierunku wydawców i artystów którzy w końcu z tego żyją ale robienie relikwii jest nadużyciem.

Nadużyciem Magnepan jest twój trolling w tym wątku i mam nadzieje, że cię moderacja z niego wyrzuci na zbity pysk.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.