Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung Galaxy S vs odtwarzacz MP3

Mikerbest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do kupna mojego pierwszego smartfona.

Wybór padł na Samsung Galaxy S.

I mam tu pytanie :

- czy sygnał dźwiękowy z tego telefonu jest przyzwoity, czyli taki by zastąpił samodzielny odtwarzacz MP3.

zależy mi by bas był wyraźny a scena dźwiękowa rozbudowana.

https://www.audiostereo.pl/topic/83249-samsung-galaxy-s-vs-odtwarzacz-mp3/

Witaj

Obecnie mam galaxy s. W domu walaja sie dwa playerki sony (model wypadl mi z glowy) sa 6 i 20gb pojemnosci i iriver t10. Sluchawki creative ep63i sony . Najlepiej gra iriver. Galaxy i sony zdecydowanie gorzej .

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jak chcesz dobry dźwięk, który przebije iRivera, to tylko Nokia N8/E7.

Sam mam w domu HTC Desire, i iRiver gra lepiej. Choć po zmianie słuchawek na inne niż stockowe dźwięk z Galaxy S czy innego smartphona także nie będzie zły. Nie masz się czym przejmować, poza tym są custom romy, które trochę w tej kwestii polepszają. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja mam iRiver H10 i gra on niewiele gorzej od iphone 3g.

Iphony zawsze miały dobry DAC w środku, czerpią tu z Ipodów. Jednak jak miałbym teraz kupować Iphona to poniżej 3GS bym nie schodził. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam Galaxy S, miałem iPoda Classica (najnowszej generacji), iPhone'a 3G.

Galaxy S gra NAJGORZEJ, zdecydowanie lepiej iPod Classic, a najlepszy był iPhone 3G :-)

Galaxy S wykorzystuję jako telefon i do przeglądania netu, ale nie do słuchania muzyki.

Aktualnie przenośnie gram z Cowona X7, ale to zupełnie inna "bajka" ;-) i moja WIELKA REKOMENDACJA!

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

• 3 tygodnie później...

Stockowo rzeczywiście jakiegoś szału ni ma.

Wystarczą jednak stery Voodoo, które z Wolfsona (bodajże 8994) wyciągają zdecydowanie więcej niż dał nam Samsung na starcie.

Do tego np. PowerAmp i bajka. Polecam przetestować.

Stockowo rzeczywiście jakiegoś szału ni ma.Wystarczą jednak stery Voodoo, które z Wolfsona (bodajże 8994) wyciągają zdecydowanie więcej niż dał nam Samsung na starcie.Do tego np. PowerAmp i bajka. Polecam przetestować.

Właśnie po zainstalowaniu Voodoo Control miód malina :)

----------------

U mnie po zainstalowaniu voodoo control jest cos tam napisane ze nie bedzie dzialalo z moim tel. dlaczego? tel oczywiscie galaxy s , najnowszy fw ginger...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Są 2 wersje tych sterow. Voodoo Control który wymaga bezpośrednio dogranego kernela voodoo i Voodoo Control Plus (oficjalnie płatna) która ma już zaimplementowany w sobie ten kernel. Wtedy nie trzeba nic dogrywać. Chyba jakoś tak to wygląda, nie chce nikogo wprowadzić w błąd. Ja korzystam z wersji Plus.

Jeśli chodzi o sprzęt przenośny to pełną satysfakcję dał mi jak dotad tylko Sony Walkman X Series 32GB. Ipod video poszedł na sprzedaż nie ze względu na zły dźwięk (z dobrymi słuchawkami nie jest źle) ale z powodu iTunes. Nic mnie bardziej nie wk*** niż iTunes.

Sony i tak gra duzo lepiej (mówię o MP3) no i te słuchawki z tłumienim hałasu... do samolotu bajka.

Wracając do Twego pytania. Nie licz na fajerwerki z telefonu. A jeśli już musi być telefon to jest fajny model Szajsunga na IcePower B&O... to może zagrać! Wady: odpustowy wygląd. Ostatnio widziałem u Chińczyka w sklepie, nówka 120 euro.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.