Skocz do zawartości
IGNORED

ARCAM FMJ 17 co sądzicie?

studioprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co sądzicie o ARCAM FMJ 17? Czy będzie pasował do NAD 355 i MA RX8? Kilka salonów mi go polecało. Nie mam niestety okazji go posłuchać.

Czytałem kilka opinii w prasie i są pochlebne. Myślę też nad NAD 565, ale trochę się boję o bezawaryjność. Mój obecny NAD 525 właśnie padł. Niektórzy pisali na forach, że NAD ma problem z CD, że często się psują - w moim przypadku potwierdziło się. Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie i opinie o Arcam FMJ 17 to piszcie. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/83323-arcam-fmj-17-co-s%C4%85dzicie/

Dźwiękowo to raczej dobra maszyna. Osobiście na serię FMJ jestem obrażony bo "zniknął mi soft" i odtwarzacz przestał grać. Ponieważ nowego softu nie można było ściągnąć, a ten co był nie chciał się wgrać - odpuściłem. Serwis firmowy - porażka.

Więc są plusy dodatnie i plusy ujemne ...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Arcam wypuszcza jakościowo bardzo dobre żródła doceniane za dżwięk, jak zgrałby się z Nadem i MA, nie wiem, co do awaryjności może justas miał pecha, u mnie 73 gra intensywnie od 4 lat bez problemów.

Witaj,

co do awaryjności NAD i ARCAM to nie potwierdzam. Każde urządzenie może się popsuć i nie zauważyłem aby właśnie na Nada częściej nasi Klienci narzekali. Awaryjność jest bardzo niska i moim zdaniem często w przypadku odtwarzaczy jest związana z transportem za pośrednictwem kurierów. Tak więc jeśli odtwarzacz nowy działa, to jest już małe prawdopodobieństwo, aby uległ uszkodzeniu po np. roku. Chociaż oczywiście są wyjątki i niestety niektórzy użytkownicy mają problemy ze swoimi urządzeniami. Wszystko zależy od szczęścia.

Co do konfiguracji w Twoim systemie, to wybór odtwarzacza ARCAM FMJ CD17 jest optymalny. Napewno w stosunku do Twojej poprzedniej konfiguracji na C525 będzie pełniej i spokojniej w brzmieniu. Przy opcji z NAD C565 natomiast będzie więcej szczegółów, bardziej dynamicznie, otwarcie.

Jeśli miałbym ze swojej strony jeszcze stworzyć listę urządzeń, które optymalnie pasowałyby do Twojego zestawu, napewno zwróciłbym uwagę na najnowszego Audiolaba 8200CD (moja największa rekomendacja), Music Hall CD35.2 oraz świetny top-loader Rega Apollo.

Masz dobry zestaw i wybór najlepszego dla Ciebie źródła spowoduje że wykorzystasz w pełni posiadany system. W związku z tym serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuch wszystkich podanych powyżej propozycji (wszystko i jeszcze wiele innych modeli jest dostępne od ręki). Odsłuchy są bezpłatne.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Jak ja lubię te komercyjne gadki... Miałem 3 egzemplarze odtwarzaczy NAD (2 sztuki - C515, C545) i ŻADEN nie wytrzymał roku!!! O ile pierwszy dotarł do mnie uszkodzony to 2 następne jako nowe działały bezproblemowo, ale tylko kilka miesięcy, więc omijaj odtwarzacze NAD'a szerokim kołem. Działanie serwisu to już inna historia... Mówiono mi o pechu... Pecha, to mogłem mieć przy pierwszym egzemplarzu a nie przy trzech... Nabyłem teraz Denon'a i mam nadzieję, ze problemy znikną, w końcu 5 lat gwarancji... ;-) No i gra o wiele lepiej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.