Skocz do zawartości
IGNORED

Kino Domowe.Zenada Onkyo dobre na wszystko,niczym Bednarski.

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

odsłuchiwałem ww modele przeze mnie na AL 170 , sam mam inne podobne do tych :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale z 1 basikiem WS 17E

Rozumiem. Kolumny trochę słabe na ocenę sprzętu. Ten Al170 Visatona jeszcze ujdzie ale ten wysoki to niższa klasa średnia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak bym nie miał to pewnie bym tu nie pisał ,przerobiłem ich ze 60.Ostatni sprzedany dwa tyg temu to Marantz SR-6003.Kino spokój i opanowanie może za spokojny,ale w stereo na poziomie PM7001 to chyba starczy na rekomendacje.

Przepraszam,ale co za beznadziejny wpis i rekomendacja.Opisujesz ampli KINA DOMOWEGO-negujesz brzmienie 5.1 a rekomendujesz go dzwiekiem stereo -niezrozumiale dla nie.

Dodam ze mieszkam w niemczech(Heilbronn)i mamy tutaj najwiekszy MM w tym kraju oraz Saturn, z dwoma studiami do KD i do Stereo.Jest Yamaha Z11 1067,2067 3067,Marantz 7005,Denon z serii 4 i Onkyo bodaj 2 modele 609 i 805 to samo w Saturnie.Ostatnio w Saturnie kupilem Onkyo 1007 a planowalem jakiegos Denona z serii 3... .Niestety waga nowych Denonow jeszcze troche bedzie taka ja i to mnie przerazilo.Posiadam jeszcze Denona 2307 i jest kilka kilo ciezszy niz nowy serii 3... .

Rozumiem. Kolumny trochę słabe na ocenę sprzętu. Ten Al170 Visatona jeszcze ujdzie ale ten wysoki to niższa klasa średnia.

AL170 był z innym wysokim podłączony , nie wiem jakim dokładnie , być może KE25 , tak mi się wydaję

poza tym kolumny bardzo dobre

AL170 był z innym wysokim podłączony , nie wiem jakim dokładnie , być może KE25 , tak mi się wydaję

poza tym kolumny bardzo dobre

Rozumiem.

Niestety waga nowych Denonow jeszcze troche bedzie taka ja i to mnie przerazilo.Posiadam jeszcze Denona 2307 i jest kilka kilo ciezszy niz nowy serii 3... .

Taki ciężki? Była kiedyś rozmowa na ten temat w innym wątku. Niektórzy widzą prostą zależność: im sprzęt lepszy tym musi być cięższy. I coś w tym jest. Z kolei w drugim zdaniu piszesz, że nowe serie są coraz lżejsze. W sumie nie bardzo rozumiem.

Wszystkiego z wczesniejszego wpisu nie wkleilo, niewiedzac czemu.W zdaniu zabraklo ze waga nowych Denonow jeszcze troche i bedzie taka jak w zestawach Combo i to mnie troche przerazilo.

A sentencja miala byc taka ze jednak mamy wybory przy zakupie sprzetu nawet w sklepach nie dla idiotow.

No dobra. Tak biadolicie na to Onkyo a czy ktoś z was odsłuchiwał Onkyo 609 ? 608 i 609 to są naprawdę inaczej brzmiące amplitunery.To nie jest hi end,tylko sprzęt dla nie kasiastego ludu jaki jest w większości w naszym kraju !!!!!!!!!!!!!!! I co dziwicie się?Na nowy samochód nas nie stać ale na nowe Onkyo TAK. Czy ja/i inni/ muszę całe życie mieć wszystko używane? Odtwarzamy na swoich wyśmiewanych przez was amplitunerach mp3 i jesteśmy szczęśliwi !!!!!!!!! Dobranoc.

Rozumiem.

rozumiem że też ich słuchałeś i możesz wypowiedzieć się coś więcej na ich temat skoro są dostępne w każdym lepszym sklepie ?

:-)

Wtrącę się w rozmowę ale ja mieszkam w Norwegii i tutaj np. sprzedaje się razem, znaczy w sklepach typu HiFi zawsze występują razem Onkyo np SR 308 po najwyższe + Marantz tez od niskich po wysokie+ Rotel np. RSX 1550 + Anthem MRX700+ Yamaha i to mowa tylko o Amplitunerach, na wzmacniacze nie patrzyłem ale jest podobnie tylko ceny z kosmosu.

A Denon z Cambridge + Nad + Classe. Tak ze to tylko w polsce taki podzial klasowy chyba, zresztą w Anglii Marantza można kupić wszędzie '' W kiosku'' i to wysokie modele ale to tak na marginesie.

Witam ! dodam swoje 5 groszy do dyskusji. Trochę to śmieszna jest dyskusja o tym czy Onkyo jest dobrą firmą ,czy złą . Można to porównać do dyskusji czy Toyota robi dobre czy złe samochody a powiedzmy taki Tissot dobre czy złe zegarki. Od takich firm ( liderów rynku ) zależy rozwój technologiczny w danej branży. U nas w Polsce to co jest bardziej masowe i miarę dostępne dla przeciętnego Kowalskiego dla dużej grupy " mądrali " zawsze będzie " be ".

Ludziom krzątającym się po różnych blogach na audiostereo stara się nabić do głowy ze w naszych salonach , zaimprowizowanych salkach kina domowego powinny stać Linny ,Accuphuse,MBL lub McIntoshe . Tylko procent sprzedaży takich urządzeń nowych nie stanowi nawet procenta ogólnej sprzedaży elektroniki. Nie każdemu również pasuje tak jak na przykład w samochodach jeżdżenie 12 letnim BMW ( najlepiej w dresie ) i chciałby mieć tą przyjemność zakupu sprzętu nowego . Czy to jest Onkyo , Denon, Marantz , Pioneer ,H/K , Yamaha jest naprawdę sprawą indywidualną . Tu nie ma sprzętu lepszego - gorszego ze względu na markę . Różnice wynikają jedynie z klasy modelu. I jeśli mamy budżet rzędu 1000 zł to z każdej firmy otrzymamy podobny produkt. Nie przekonują mnie również takie wypowiedzi że jakiś sprzęt w podobnej klasie cenowej gra super a np. tak nieszczęśliwie ostrzeliwane

na tym forum Onkyo pada przed nim na kolana. Nie stworzono wzorca dżwięku ( podobnie jak nie ma wzorca urody ), to co odpowiada jednej osobie nie będzie odpowiadać drugiej. Prawda jest też taka ,że to te firmy wymienione powyżej ciągną rozwój kina domowego , wprowadzają najwięcej inowacji , nowinek technologicznych i pomimo że sporo osób uważa to nie jest potrzebne, akurat w kinie domowym nie ma przed tym odwrotu.Odwiedziłem kilka dni temu sklep Euro który zasypany był urządzeniami jednej z moich ulubionych firm Pioneer i choć przykro było patrzeć na ampli po 1000 zł i DvD po 200 zl ( mam też w domu jak dla mnie bardzo dobry LX-60 ) to mam świadomość że bez takiego plastikowego sprzętu i upowszechnieniu się nowych formatów " pod strzechą " będę chodził w dalszym ciągu do Beverly Hils po jeden nowy Blue Ray miesięcznie .Może jestem zbyt wymagającym klientem ale jakoś omijam te półki z trylogią Mumi i ile razy można ogladać te same kreskówki Disneya .Swoje pomieszczenie dedykowane kino/stereo , może w odwrotnej kolejności zbudowałem , po bardzo długim wyborze na Onkyo PA-MC 5500/PR-SC5507 i nie mam zamiaru się" sadzić " że to najlepszy sprzęt na świecie ale dla mnie przez ponad pół roku jak użytkuję jest w większości bardzo pozytywnych przeżyć

Pozdrawiam ( wnioski pomiędzy wierszami )

• 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.