Skocz do zawartości
IGNORED

Tematyczny podział zakładki Muzyka?

mlb

Podział na mniejsze części  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dział Muzyka powinien być podzielony na mniejsze części tematyczne?

• Tak (proszę o propozycję podziału)
    • Nie, niech pozostanie tak jak jest

Rekomendowane odpowiedzi

Padła propozycja podziału zakładki Muzyka na mniejsze części tematyczne (w zależności od rodzaju muzyki) - więc niniejszym ten pomysł poddaję pod głosowanie. W przypadku chęci zakładki podziału proszę o propozycję podrozdziałów, np. Blues, Jazz, Rock, Muzyka dawna, Latino, Pop, itp.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

tak! trzy razy tak! ale! dodajcie jeszcze zakladke italodisco, discopolo... a jeszcze mam nastepny racjonalizatorski pomysl, prosze podzielic zakladke stereo na:

1)kolumny

a) podstawkowe

b) podlogowe

2)wzmacniacze

a)integry

b)monobloki

3)preampy

a)lampowe

b)tranzystorowe

c)pasywne

4)kable

a) interkonekty

b) glosnikowe

c) zasilajace

4)zrodla

a)CD

b)media servery

c) gramiaki

CZEKAM NA NASTEPNE WSPANIALE POMYSLY! Az sie nie moge doczekac jutra!

pozdrawiam!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie sądziłem, że tak Was to wzburzy :)

To był mój pomysł.

Jestem tutaj nowym użytkownikiem, zainteresowanym głównie klasyką, i muszę przyznać, że chcąc odnaleźć starsze wpisy dotyczące tego rodzaju muzyki sporo muszę się naklikać. Nie chodzi mi tutaj oczywiście o tworzenie setki "szufladek" z gatunkami i podgatunkami, bo to nie miałoby sensu. Jestem jednak zdania, że przydałyby się chociaż ze dwa podrzędne działy tematyczne:

"Klasyka"

"Jazz"

co mogłoby niektórym ułatwić życie. ;)

Jeśli jednak obecny stan Was zadowala a macie wstręt do drobnych usprawnień, jakoś to przeżyję :)

Pozdrawiam

quote 'samotulinus'

..........nowym użytkownikiem, zainteresowanym głównie klasyką, i muszę przyznać, że chcąc odnaleźć starsze wpisy dotyczące tego rodzaju muzyki sporo muszę się naklikać.

unquote

Moim skromnym zdaniem wyszukiwarka jest do bani!!!!Kiedys na starym silniku mozna bulo w prosty sposob znalezc wszystko, sprawnie i szybko!

To wobec tego moja propozycja abyscie Panowie moderatorzy popracowali nad tym problemem.

To może jeszcze coś dodam.

Nie mam zamiaru, zwłaszcza jako nowicjusz, zmieniać Waszych wieloletnich przyzwyczajeń, dokonywać jakichś organizacyjnych rewolucji.

Chcę zwyczajnie uniknąć sytuacji, w której poruszę jakiś wątek, a "stary wyjadacz" odeśle mnie na 74 (aktualnie) zakładkę, na której znajduje się dokładnie ten sam temat wałkowany przez forumowiczów sześć lat temu.

Spróbujmy podejść do tego zagadnienia nieco inaczej. Zależy mi wyłącznie na tym, aby utworzyć osobny dział dla "Klasyki" (w tym woreczku mieściłoby się wszystko od średniowiecza do współczesności, wszystkie możliwe gatunki, podgatunki - wszystko, co można zakwalifikować jako tzw. muzykę poważną). Znacznie ułatwiłoby to nawigację tej wąskiej grupie użytkowników, która podobnie jak ja jest zainteresowana przede wszystkim takim rodzajem muzyki.

Proponuję zatem, aby zmienić treść ankiety i zapytać, czy są na forum osoby, które byłyby za utworzeniem takiego "klasycznego getta". Muzyka tzw. poważna nie należy do tej najbardziej popularnej ;) i wyodrębnienie postów mogłoby także ułatwić omijanie tego działu większości użytkownikom, którzy nie są zainteresowani klasyką.

Niech zatem wypowiedzą się w tej kwestii aktywni uczestnicy dyskusji okołoklasycznych. :)

...

Proponuję zatem, aby zmienić treść ankiety i zapytać, czy są na forum osoby, które byłyby za utworzeniem takiego "klasycznego getta". Muzyka tzw. poważna nie należy do tej najbardziej popularnej ;) i wyodrębnienie postów mogłoby także ułatwić omijanie tego działu większości użytkownikom, którzy nie są zainteresowani klasyką.

...

W wątkach nieklasycznych nawiązujemy często do klasyki.

Wówczas taki Moderator przerzucić mógłby błędnie taki wątek do klasyki. Tak się zdarza w tematach niemuzycznych.

A propos muzyki.

Czy aby nie istnieje jedna muzyka?...

Czy aby nie istnieje jedna muzyka?...

Raczej nie. Wspólnym mianownikiem jest zapis nutowy, ale wielbiciel arii operowych raczej nie nie będzie zainteresowany wokalem Dody i na odwrót.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Sądziłem, że to zwykła błahostka, ot, drobne usprawnienie. Skoro jednak w Waszych oczach utworzenie działu tematycznego na forum dyskusyjnym urasta do rangi jakiegoś egzystencjalnego problemu, nie chcę takimi duperelami burzyć spokoju tego miejsca. Pozostaje mi jedynie uśmiechnąć się i potulnie wycofać z tego niedorzecznego pomysłu.

Pozdrawiam

To nie tak.

Istotną kwestią jest kto złożył propozycje, gdyby temat założył Samotulinus pewno by się odbyła jakaś normalna dyskusja.

Ale temat założył Mlb a on jest moder, a moder to co? najbardziej na tym forum znienawidzona emanacja obecności forumowej.

I co się stało?

Ano nastąpił natychmiastowy i bezpardonowy atak "Niszczycieli moderów" czyli kolega Foxbat, Xniwax, zaraz pewnie pojawi się kolega Stary...

A wiecie co by się działo jak by temat założył Palton??

Ano nastąpił natychmiastowy i bezpardonowy atak "Niszczycieli moderów" czyli kolega Foxbat, Xniwax, zaraz pewnie pojawi się kolega Stary...

To prawda, ale skąd kolega samotulinus miałby o tym wiedzieć? Jest na forum od niedawna i jeszcze nie zna nadzwyczaj dobrze rozwiniętych umiejętności sarkastycznych niektórych starszych użytkowników. Mam nadzieję że się tym nie zniechęci do naszego grona, zwłaszcza że jeden utwór w wykonaniu jego grupy wokalnej rozbija w pył dziesiątki stron forum najbardziej wymyślnych pejoratywów.

to kolega palton juz sie nauczyl "zakladac" "tematy"? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Raczej nie. Wspólnym mianownikiem jest zapis nutowy, ale wielbiciel arii operowych raczej nie nie będzie zainteresowany wokalem Dody i na odwrót.

Ależ.

Arie operowe to takie Dody tamtych czasów!

A i libretta (w sferze tekstu śpiewanego) miewają podobną wartość artystyczną ;D

mimo, że to moderacja przepycha Jeztem za

tym bardziej, że brakuje mi boleśnie "pieśni biesiadnej"

bo że sezon, ludzie się schodzą a repertuar skromny

i o szybką decyzję proszę!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ale temat założył Mlb a on jest moder, a moder to co? najbardziej na tym forum znienawidzona emanacja obecności forumowej.

I co się stało?

Ależ!

Przecież to tylko Foxbat, Xniwax i ten, którego imienia nawet nie wymienię ;)

A pozostają My. Większość ;)

mlb

Zgłoś wreszcie, ze wyszukiwarka jest do bani.

Obok moderacji ;) to najgorsza rzecz na forum

Palton by tak głupiego tematu nie założył.

Grzegorz, większościo Ty nasza ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ależ.

Arie operowe to takie Dody tamtych czasów!

A i libretta (w sferze tekstu śpiewanego) miewają podobną wartość artystyczną ;D

Nie przesadzaj. Salieri, Mozart i Lully nie mieli d. i bimbałków jak Doda, Lully to jeszcze jakichś paziów p. po twarzy łachotał ale to nie to... W operach przynajmniej czuli co to jest skala, jak trafić w dźwięk i wykonać różne wokalne rollercoastery. Owszem, podobnie jak Doda taki śpiewak musiał najpierw dać d... ale przede wszystkim pracować nad techniką co dzisiaj jest niepotrzebne. Śpiewak czy skrzypek był owszem, jak Doda ale do tego dodawał świadomość tego co robi, związaną z tym ogromną wiedzę (głupia trąbka naturalna - dla dzisiejszych wentylarzy to by była masakra) i świetną technikę. Popem była raczej muzyka lokalna grana przez muzyków cechowych i partaczy, klasyka była Dodą pudrowaną i wyrafinowaną (sam makeup śpiewaczki był droższy niż cała cechowa kapela). Królowie, książęta i bankierzy nie kupowali tego co przekupnie tak samo jak dzisiaj jedni kupują VW Fox i Golfy a drudzy Bentleye.

To nie tak.

Istotną kwestią jest kto złożył propozycje, gdyby temat założył Samotulinus pewno by się odbyła jakaś normalna dyskusja.

I co się stało?

Tak Panu zależy mocno,aby zostać osobiście moderatorem?...stąd takie głebokie pańskie wywnętrzania som!!

Dzielta se i róbta co chceta,tylko proszę nie zapomnieć o łowickich i opoczyńskich przyśpiewkach.dziekuje.

Zgłoś wreszcie, ze wyszukiwarka jest do bani.

A co konkretnie nie tak z tą wyszukiwarką?

'mlb'

A co konkretnie nie tak z tą wyszukiwarką?

Sprobuj sam pobawic sie, pozadawac jej troche szczegolowych, drobiazgowych pytan, to sie przekonasz!

Prosze zdaj nam tu relacje

dziekujemy

Gość glubisz

(Konto usunięte)

Wyszukiwarka jest dobra, wystarczy kliknąć zaawansowane i szukaj według tematów i git.

Zagłosowałem na tak poniważ słucham tylko jazzu - wiem że muzyki się nie powienno kategoryzować ale na forum to co innego niż na przykład kategoryzować ją gdzies w jakimś felietonie czy artykule.

Każdy kto próbował organizować sobie muzykę na serwerze wie, że dobra i logiczna klasyfikacja jest niemożliwa, zawsze się gdzieś załamie. A czasem właśnie muzyka na której wykładają się podziały jest najciekawsza - i do takich rzeczy będzie najtrudniej dotrzeć w przypadku podziału zakładki.

Sam jazzu nie słucham w ogóle, jednak wcale nie przeszkadzają mi wątki o nim w zakładce muzyka.

Gość glubisz

(Konto usunięte)

misiomor

Pełna zgoda. Szkoda że nie można wycofać głosu;(

Pozatym czasem w dziale muzyka dzieje się tak nie wiele że jakby forum miało świecić jeszcze jaśniej pustką w poszczególnych działach to ja dziękuje.

• Użytkownicy+

Jeśli istnieje technicznie taka możliwość, to można by zrobić coś podobnego do allegro. Normalnie byłoby widać tak jak do tej pory (po dacie dodania wpisu), ale byłaby możliwość sortowania po rodzaju muzyki. Wilk syty i ...

misiomor

Pełna zgoda. Szkoda że nie można wycofać głosu;(

Pozatym czasem w dziale muzyka dzieje się tak nie wiele że jakby forum miało świecić jeszcze jaśniej pustką w poszczególnych działach to ja dziękuje.

Można: Usuń głos i zagłosuj ponownie - to proste.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam

Oj mlb, rozdrażniłeś mnie swoim pytaniem, co jest nie tak z wyszukiwarką... Do dupy jest i tyle. Ona po prostu nie działa. Próbowaleś kiedyś coś znależć? Bo ja tak... Np. wielokrotnie pisałem o Tarze ISM Onboard The 3. Sprobuj znależć moj wpis. Jeśli się uda, to napisz, co ma wklepać do wyszukiwarki. Bo sam nie umiem. To tak apropos wyszukiwarki.

A dzieleniu zakladki muzycznej jestem przeciw. Bo ani ona taka obbszernan ja stereo; a i można się czegoś nowego dowiedzieć, bo pieniactwa i bzdurnych pisarczków, co zawsze muszą swoje trzy grosze o niczym wtrącić jakoś w niej niewielu.

Pozdrawiam Stempur

Witam

Oj mlb, rozdrażniłeś mnie swoim pytaniem, co jest nie tak z wyszukiwarką... Do dupy jest i tyle. Ona po prostu nie działa. Próbowaleś kiedyś coś znależć? Bo ja tak... Np. wielokrotnie pisałem o Tarze ISM Onboard The 3. Sprobuj znależć moj wpis. Jeśli się uda, to napisz, co ma wklepać do wyszukiwarki. Bo sam nie umiem. To tak apropos wyszukiwarki.

A dzieleniu zakladki muzycznej jestem przeciw. Bo ani ona taka obbszernan ja stereo; a i można się czegoś nowego dowiedzieć, bo pieniactwa i bzdurnych pisarczków, co zawsze muszą swoje trzy grosze o niczym wtrącić jakoś w niej niewielu.

Pozdrawiam Stempur

Konkretnie, z tym powyżej, pisałeś o tym 3 razy.

Znaleźć można, tylko trzeba odpowiednio zadać pytanie.

Ale faktycznie, okno zaawansowane szukajki jest nieintuicyjne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.