Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe Koss PortaPro - uszkodzone

w.p.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupilem sobie do pracy Koss Porta Pro. Od razu zwróciłem uwagę na tą regulację po bokach. Tam są takie sztyfciki które odpowiednio można wsuwać lub wysuwać. Ale w moim egzeplarzu jest jeden długi który wygląda ok, a drugi jest albo ułamany (hmmm - trudno było by mi to zrobić w godzinę nie zauważając tego), albo jakiś Chińczyk odwrotnie włożył ten suwak - dłuższą częścią do strony sprężynki (mam nadzieję że chociaż właściciele w.w. słuchawek mnie zrozumieją ). Bo to co tam widzę nie wygląda na ułamany kawałek...

W zasadzie to mogę żyć bez tych suwaczków ale trochę mnie to denerwuje że coś nie działa jak powinno :/

Wie ktoś może czy tą część gdzie są te suwaki ze sprężynkami da się rozebrać żeby się upewnić co tam się stało? Samo sie nie mogło przecież ułamać, chyba że miałem pecha i ten suwak fabrycznie jest jakiś ułomny :/

Ale na 95% jestem przekonany, że jeden suwak jest odwrotnie włożony... Ależ do pasji mnie doprowadzają takie z jednej strony drobiazgi a z drugiej (prawdopodobna) fuszerka :/

Na gwarancje nie wyślę bo ta ichnia gwarancja w zasadzie i owszem jest dożywotnia ale nie obejmuje 99% uszkodzeń jakim ulegają słuchawki. No i po moich widać już moje niewprawne łapki ;) Najwyżej trochę pograją i kupię następne - może trafię na dobrze zmontowany egzemplarz :/

Znalazłem jeszcze 2 zdjęcia - nie wygląda to na łatwo rozbieralne :/

DSC02325

DSC02328

Pozdrawiam

W.

https://www.audiostereo.pl/topic/83732-nowe-koss-portapro-uszkodzone/

"Ichnia" -jak piszesz - gwarancja obejmuje wszystko, łącznie z rozjechaniem Kossów czołgiem. Tylko że nie jest bezpłatna - dla słuchawek z zieloną naklejką koszt naprawy wynosi 40zł.

jeżeli "suwak" jest ułamany, to nic nie zrobisz nawet rozbierając je. Suwak z drugiej strony może nie być taki sam (popycha sprężynkę) a zatem nic nie zyskasz. Najpierw reklamuj tam, gdzie kupiłeś. W sumie przez moje ręce przeszło 5 Portów/Sportów i żadna para nie była uszkodzona.

Pech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.