Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel 2xCinch-2xCinch

rafi6666

Rekomendowane odpowiedzi

Mam CD CD TECHNICS SL-PG 340A oraz amplituner Pioneer VSX-818, chciałbym kupić dobrej jakości kabel tylko nie wiem jaki. Dość sporo jest na rynku a ja chcę wydobyć wszystko co się da z mojego sprzętu.

Będę wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/83888-jaki-kabel-2xcinch-2xcinch/

zwykły za 2-10zł będzie ok

też jestem podobnego zdania , ale nie zakup czasem "nitek" coby przy wyjmowaniu chinchy od razu kabelki się urwały

takie coś styknie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Osobiście tych podanych wyżej nie polecam. Oczywiście każdy kabel za 10 zł będzie grał tak samo ale mam przykre doświadczenia jeżeli chodzi o trwałość kabli "digital" nie wspomnę już o udawanej grubości kabla i jego stylizacji na wyższą półkę. Wszystkie podzespoły oprócz CD i DVD mam podłączone na prostych kabelkach:

Ukryta Zawartość

izolacja jest sztywno przymocowana do korpusu-obrączki (jak zwał tak zwał). Nic nie lata i się nie urywa, kabel nawet naginany nie pęka, estetyczny i ma mocny uścisk. Nie chcę robić reklamy ale te kabelki są naprawdę ok. podłączone nawet do CD dają radę, używałem ich przez długi czas i wymieniłem dopiero na QEDa za 150zł. Wg mnie w tej kategorii cenowej liczy się trwałość bo na zmienię brzmienia nie ma co liczyć.

Ukryta Zawartość

PawelMitsu, ja mam kabel 2rca-jack prolinka, wygląda tak samo jak "digital" i od dobrych kilku lat jest praktycznie w nienaruszonym stanie. Non stop używany, przekładany również nie raz, nie dwa.

Myślę, że to kwestia dbałości i uwagi przy manipulowaniu drutami. Wyjmując IC z urządzenia, trzyma się za obudowę końcówki kabla (wtyk) a nie kabel. Odnośnie naginania, to też nie wiem po co naginać kabel.

No chyba, że tak na prawdę prolink to hajend przy digitalu i jedynie wygląda tak samo a jest "mocniejszy"

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.