Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX-818 buczy w głośnikach

rafi6666

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner Pioneer VSX-818 i cały czas słyszę ciche buczenie w głośnikach. Rok temu pojechał do serwisu w Wrocławiu ale nie stwierdzono usterki.

W domu mam nową instalacje elektryczną, łącznie trzy fazy, podłączałem go do wszystkich gniazdek w domu i zawsze buczy.

Odłączyłem wszystkie urządzenia podłączone do amplitunera i też buczy, odłączyłem wszystkie głośniki i buczy,na słuchawkach też buczy.

Dodam że buczenie jest jednostajne o stałem głośności nie zależne od ustawionej głośności, dość ciche ale słyszalne.

Nie wiem co robić, wysłać ponownie do serwisu, tylko że do innego.

Może podłączyć go w innym domu i zobaczyć czy buczy.

Proszę o pomoc bo wychodzi mi gwarancja.

• 8 miesięcy później...

Mój amplituner przyjechał z serwisu, został naprawiony zasilacz. Podłączyłem go tylko do sieci i założyłem słuchawki i znowu buczy. Zadzwoniłem do serwisu Pionnera i zapytaniem dlaczego mój amplituner buczy to Pan powiedział że będzie buczał. Myślałem że padnę, co za idiota z tego "Niby" serwisu. Kiedyś miałem wzmacniacz Diory i nigdy nie buczał.

Teraz jestem zdesperowany bo nie wiem co robić, gdzie szukać pomocy lub prawdziwego mechanika a nie pseudo mechanika z serwisu Pionner.

hmm, spróbuj poodłaczać z sieci wszystkie urządzenia jakie masz podłaczone do gniazdek w tym samym obwodzie bezpiecznika co ampli i sprawdź czy wciąż buczy (najlepiej na słuchawkach i stacji radiowej z wbudowanego tunera, odłacz nawet DVD).

Amplituner nadal buczy, odłączyłem wszystko co buło do niego podłączone. Zostały tylko słuchawki i nadal słychać ciche jednostajne buczenie.

Buczenie ustaje tylko wtedy kiedy wybiorę na danym kanale sygnał "Digital" lub kiedy przełączam kanały.

Kiedy np leci muzyka w CD stereo to w pozostałych głośnikach też buczy.

Konkretnie Ci nie pomogę , ale jest coś takiego jak pętla masy ( szukaj , może ktoś coś napisze , może to jest to , dokładnie nie wiem o co chodzi ) .

Podłącz inne interkonety .

Uziemnij amplituner .

Odłączyłem wszystkie urządzenia podłączone do amplitunera i też buczy, odłączyłem wszystkie głośniki i buczy,na słuchawkach też buczy

To chyba nie ta pętla masy .

To chyba nie kable .

no a to nie transformator buczy? O serwisie DSV chyba nie było tu jeszce komentarzy

Oddaj go do sklepu gdzie kupiles i zadaj od nich stanowczych dzialan w tej kwesti moze prywatna osobe olewaja moze sklepu nie oleja

Na oddanie to chyba za późno, amplituner ma już prawie trzy lata.

Dzwoniłem kilka razy do serwisu DSV do Gdyni, gościu mnie tylko wkur.... mam dość użerania się z deb.............

A co myślicie na temat uziemienia amplitunera.

Proponuję napisać tu:

Pioneer Europe NV

Haven 1087, Keetberglaan 1

B-9120 MELSELE (BELGIUM)

i opisać wszystkie przypadlości amplitunera oraz sposób w jaki autoryzowane serwisy oraz DSV traktują klientow.

• 3 miesiące później...

Ja też tak miałem w pioneer vsx-418 zawiozłem do serwisu ton kolor w ramach gwarancji naprawili mi go a na karcie napisali "poprawa styków" i tyle ale problem znikną to najważniejsze!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.