Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przedwzmacniacz gramofonowy do 3 tys

Octagon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie. Jaki przedwzmacniacz byscie polecili tak do 3 tys zł. Obecnie mam pro-jecta rpm 5.1 z ortofonem 2M-blue i pre gram amp 2 SE. W przyszlosci mam tez zamiar wymienic wkladke na 2M-black.

• 1 rok później...

Sam sobie odpowiem:) Po Graham slee gram amp 2 se miałem graham slee era gold V, który też sprzedałem. Ostatecznie wybór padł na pre Pana Eugeniusza Czyżewskiego z Linear Audio Rsearch. Gra lepiej od wyżej wymienionych a poza tym jest to pre mm/mc z regulowanym wzmocnieniem i rezystancją. Cena poniżej zakładanej w wątku. Może komuś się ta informacja przyda.

Polecam to co mam. O co wam chodzi? W 90% polecane są przez forumowiczów urządzenia nigdy przez nich nie słyszane. Ja tylko piszę o tym co miałem bądź mam. A poza tym co Wam to przeszkadza? Raptem potraficie coś napisać? Jak zadałem pytanie to jakoś nikt nie raczył nic zaproponować. Dajcie spokój. masza1968, Ty tak na serio? Yul - akurat na Tobie po tym wpisie się zawiodłem. A najlepsze jest to, że nikt z Was tego pre nie słyszał.

" Ahajowa" Nuda też ma ustawiane parametry wejscowe i gra w sposób satysfakcjonująco-sprawdzony:)

Wiem i podejrzewam, że akurat może od LAR'a grać lepiej:) (podejrzewam bo Nudy nie słuchałem)

Polecam to co mam. O co wam chodzi? W 90% polecane są przez forumowiczów urządzenia nigdy przez nich nie słyszane. Ja tylko piszę o tym co miałem bądź mam. A poza tym co Wam to przeszkadza? Raptem potraficie coś napisać? Jak zadałem pytanie to jakoś nikt nie raczył nic zaproponować. Dajcie spokój. masza1968, Ty tak na serio? Yul - akurat na Tobie po tym wpisie się zawiodłem

Robiąc taką konstrukcję jaką zrobiłeś za pomocą postów 1 i 2, obawiam się, że Panu z Wrocławia wyrządzasz tzw. niedźwiedzią przysługę. Jeśli trochę czytasz Forum i zakładkę Analog, to nie jest Ci obce hasło "Pan z Nysy". Przypomnij sobie historię owego "Pana z Nysy" i jego gramofonu ala Castorama oraz forumowicza o nicku bodajże >radziu<. Został tu ostro zburczany, pomimo tego że przysiegał się, że intencje miał czyste.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dajcie spokój. masza1968, Ty tak na serio?

Jeśli jestem w błędzie to przepraszam ale potwierdzam powyższy wpis Yula.

Nie najlepiej wyglądają takie ochy i achy, zwłaszcza na tym forum.

A czy ktoś mi pomógł? Zobacz ile czasu minęło od pierwszego postu? Wtedy byłem skłonny kupić pre za 3tys. Teraz tego bym już nie zrobił. Przede wszystkim dlatego, iż doceniłem polskie konstrukcje. Posiadam je i proponuję tym, którzy szukają. Myślałem, że po to jest forum, aby pomóc. Ok. Ja tam nie muszę pisać i zachwalać. Nie rozumiem tylko dlaczego nikt tak nie reaguje jak zachwalasz np.: pro-jecta, chociaż to może zły przykład bo chyba niektórzy reagują:) Chociażby z tego powodu powinieneś mnie zrozumieć. Czytałem pełno postów, w których bronisz pro-jecta, i słusznie. Sam mi zresztą w tym zakresie doradzałeś. I co, ktoś Cie oskarża, że jesteś przedstawicielem tej firmy? Dlatego najbardziej poruszyła mnie wypowiedź maszy1968.

Słuchajcie, chłopaki, dajmy sobie spokój. Ja niedźwiedziej przysługi robić nikomu nie chcę.

Temat zamknięty.

Wiem i podejrzewam, że akurat może od LAR'a grać lepiej:) (podejrzewam bo Nudy nie słuchałem)

A szkoda ,szkoda.

Byc może wiele straciłeś:)

Ale była akcja , można było nadrobić zaległości za część poniesionego kosztu.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dlatego najbardziej poruszyła mnie wypowiedź maszy1968.

Octagon, w takim razie przepraszam. Przyznaję, że się pomyliłem.

Mam nadzieję, że nie będziesz miał mi tego za złe.

Jeszcze raz sorki!

Masza1968, nie ma sprawy. Jak zauważyłeś nie jestem tu jakimś wytrawnym graczem:) i pewnie jeszcze nie raz zdarzy mi się popełnić jakiś błąd, który może być "opacznie" zinterpretowany przez innych forumowiczów:)

Pozdrawiam!

Czemu został wyrzucony mój post z prośbą o zestawienie dostępnych przedwzmacniaczy na rynku ? Czy jest to zakazane ? Takie zestawienie pozwoliłoby czytelnikom na zorientowanie się, jaki mają wybór.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:D

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Czemu został wyrzucony mój post z prośbą o zestawienie dostępnych przedwzmacniaczy na rynku ? Czy jest to zakazane ? Takie zestawienie pozwoliłoby czytelnikom na zorientowanie się, jaki mają wybór.

Niestety ktoś inwigiluje wpisy i usuwa wg przyjętego klucza. W innym wątku, dotyczącym lampowych pre MM, część wpisów megakonstruktora Dinka i moich również została usunięta.

Witam

Mam problem z gramofonem Elac Miracord 760 (high fidelity) , podłączyłam go do głośnika sony 8 ohm, amplitunera denon avr - 900 i dzwięk wydobywający się z niego jest bardzo cichy, mimo regulacji głośności . Zastanawiam się czego to przyczyna , może potrzebuję jeszcze przedwzmacniacz . Jestem początkująca w tej dziedzinie. Proszę o pomoc.

tutaj sa zdjecia gramofonu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

musisz podłączyć pod gniazdo PHONO i oczywiście przewód GND

Ukryta Zawartość

ps fotka z internetu

widzę że koledzy wyprzedzili :)

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Musisz podłaczyć kable z gramofonu do wejścia phono na tylnej sciance Denona,Pierwsze od góry wejscie opisane PHONO..O ile nie ma ten elac wtyczki DIN(pięcio lub trzy szplkowe).Jełsi jest DIN -pozostaje przeróbka lub przejsciówka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.